Τι σημαίνει «επιτυχία»;


Αλήθεια, πώς πετυχαίνει κανείς; Αν ρωτήσει κανείς έναν επιτυχημένο άνθρωπο πώς τα κατάφερε, θα απαντήσει σίγουρα ότι η επιτυχία του είναι ένας συνδυασμός σκληρής δουλειάς, διάθεσης για μάθηση, αλλά και αλλαγή, καλής πρόθεσης απέναντι στους άλλους και θετικής στάσης.

Η καλή εκπαίδευση και τα πτυχία δεν είναι απαραίτητο ότι, από μόνα τους, θα φέρουν μια καλή επαγγελματική σταδιοδρομία. Είναι πολύ σημαντικά όμως, γιατί με αυτά κανείς μαθαίνει να επεξεργάζεται την πληροφορία, να γίνεται μεθοδικός και να αποκτά γνωστικές δεξιότητες.

Οι ικανότητες και οι γνώσεις είναι πολύ σημαντικές, αλλά το να έχουμε προσεκτική συμπεριφορά, να μην είμαστε οξύθυμοι και να έχουμε ομαδικό και συνεργατικό πνεύμα είναι απαραίτητα συμπληρώματα.

Η επιτυχία δεν είναι θέμα τύχης. Τη δημιουργούμε όταν την επιδιώκουμε έντονα και δουλεύουμε σκληρά για να την κατακτήσουμε βάζοντας στόχους.

Η διαχείριση της αποτυχίας είναι ένας μεγάλος παράγοντας για την επιτυχία. Όταν δεν τα καταφέρνουμε, η δύναμη για την επόμενη προσπάθεια και η διαχείριση της ήττας, ως ένα κομμάτι της διαδρομής μας, παίζουν τεράστιο ρόλο.

Στη ζωή έχει τεράστια σημασία η προσπάθεια και όλα αυτά που αποκομίζουμε από αυτήν…


Αριστέα Δερβένη

Σύμβουλος επικοινωνίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *