Η «Αρχή του Νερού»

Ο Dr. Howard Murad, ένας από τους πιο διακεκριμένους δερματολόγους των ΗΠΑ, θεωρείται αυθεντία της σύγχρονης κοσμετολογίας και της βιομηχανίας καλλυντικών. Ανακάλυψε λοιπόν την «Αρχή του Νερού» για τη διατήρηση της πολυπόθητης νεότητας και εγώ σας την παραθέτω εν συντομία στις παρακάτω γραμμές.

Το δέρμα σας είναι το προστατευτικό του σώματός σας και δέχεται μονίμως επιθέσεις τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές. Εξωτερικές όπως τοξικά χημικά και ρύπανση, υπεριώδη ακτινοβολία μέσω του ηλιακού φωτός, παράγοντες που προκαλούν φλεγμονή, αλλά και ελεύθερες ρίζες που βομβαρδίζουν την επιφάνεια του δέρματος.

Η «Αρχή του Νερού», λοιπόν, δεν έχει να κάνει με το αν πίνετε 4, 6 ή 12 ποτήρια νερό την ημέρα. Έχει να κάνει με το νερό που διοχετεύουμε στα κύτταρά μας, αλλά και με τη διατήρηση του ήδη υπάρχοντος, έτσι ώστε καθένα από τα τρισεκατομμύρια κύτταρα στο δέρμα μας να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

Μαζί με το οξυγόνο, το νερό είναι η πιο σημαντική ουσία που χρειαζόμαστε και σχεδόν οτιδήποτε γνωρίζουμε για τη γήρανση, μας λέει ότι η επιβράδυνση της λειτουργίας των κυττάρων μας οφείλεται στην απώλεια νερού. Χωρίς το κατάλληλο απόθεμα νερού, τα δερματικά κύτταρα διαχωρίζονται, οι δομές που υποστηρίζουν το δέρμα γίνονται σκληρές και χάνουν την ευλυγισία τους, ενώ τα στρώματα του δέρματος γίνονται λεπτά και επίπεδα!

Ο Dr. Murad λοιπόν μας προτρέπει να «φάμε» το νερό μας! Υπάρχει τόσο πολύ νερό στις τροφές –ειδικά στα φρούτα και στα λαχανικά- και η μεγαλύτερη κατανάλωση αυτών χαρίζει πολύτιμα αντιοξειδωτικά, ίνες και άλλα θρεπτικά στοιχεία.

Ξεχάστε λοιπόν τον κανόνα με τα 2 λίτρα νερό την ημέρα και στοχεύστε στο να «φάτε» το νερό σας, ενισχύοντας τον οργανισμό σας με βασικά δομικά στοιχεία όπως αντιοξειδωτικά, γλυκοζαμίνη και ελεύθερα λιπαρά οξέα (γ-λινολαΐκό οξύ, λεκιθίνη, χολίνη), όπου στόχο έχουν την επανόρθωση των κυτταρικών μεμβρανών για τη διατήρηση του εσωτερικού σας νερού!

Καλή σας μέρα!

Αγγελική Αργύρη 
Αισθητικός Msc Miami FCNH 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *