Ο νέος, επαναστατικός τρόπος παρακολούθησης της ακαδημαϊκής σου πορείας!

Σύντομη αναδρομή

Ήταν μέσα Ιουλίου του 2019. Είχε περάσει σχεδόν ένας μήνας από την τελευταία ημέρα τη εξεταστικής και ο Νίκος βρισκόταν στο μαγαζί που είχε πάει να δουλέψει σεζόν. Τότε ήταν που χτύπησε το κινητό του. Όχι, δεν ήταν τηλεφώνημα, αλλά ειδοποίηση από μία ομαδική συνομιλία στο Facebook, ότι έχει βγει καινούριος βαθμός. Αγχωμένος, λοιπόν, προσπαθεί να συνδεθεί στον ιδρυματικό του λογαριασμό, κάτι το οποίο όπως μας είπε αποτελούσε ένα χρόνιο πρόβλημα για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τρεις ακόμη αποτυχημένες προσπάθειες λοιπόν, η αγωνία του να μάθει τη βαθμολογία του και η όρεξ;h του να εργαστεί πάνω στο αντικείμενο των σπουδών του, αποτέλεσαν τα θεμέλια για τη δημιουργία του UniStudents, της πρώτης ανοιχτού κώδικα εφαρμογής, μέσω της οποίας μπορείς ανά πάσα στιγμή, να παρακολουθείς την ακαδημαϊκή σου πορεία.

Η εφαρμογή

Η εφαρμογή αποτελεί μία ανεξάρτητη φοιτητική πρωτοβουλία, σκοπός της οποίας, όπως μας είπαν και τα παιδιά, είναι να βοηθήσουν τους συμφοιτητές τους να απαλλαγούν από τη μέχρι τώρα κουραστική διαδικασία που απαιτείται για την παρακολούθηση της ακαδημαϊκής τους πορείας. Μάλιστα, μέσω της εφαρμογής, ένα «click» είναι αρκετό ώστε να βρεθείς μπροστά στην κεντρική της οθόνη, στην οποία περιλαμβάνεται και ένα διάγραμμα, όπου απεικονίζεται ο μέσος όρος βαθμολογίας του φοιτητή ανά εξάμηνο, καθώς επίσης και το σύνολο των περασμένων αλλά και μη μαθημάτων του, ώστε να έχει, ανά πάσα στιγμή, γρήγορη πρόσβαση στην πρόοδό του.

Bonus Tip: Με την τελευταία έκδοση της εφαρμογής, μεταξύ άλλων, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή και αν έχει βγει καινούριος βαθμός από τη σχολή του, μέσω εξατομικευμένης ειδοποίησης στο κινητό του.

Το όραμα στόχος

Motivation – Inspiration – Hard work.
Τρεις λέξεις, οι οποίες, συμφώνησαν όλοι μαζί ότι τους χαρακτηρίζουν απόλυτα. Μπορεί όλο αυτό να ξεκίνησε ως λύση σε ένα αντικειμενικό πρόβλημα, ωστόσο με το πέρασμα του χρόνου, τα παιδιά θέτουν τον πήχη όλο και ψηλότερα, έχοντας πάντα ως γνώμονα να βελτιώσουν την ακαδημαϊκή εμπειρία των συμφοιτητών τους και να βρίσκονται δίπλα τους σε κάθε τους βήμα.

Άμεσος στόχος τους προς το παρόν, είναι να καταφέρουν να κυκλοφορήσουν επίσημα την έκδοση της εφαρμογής και για χρήστες iOS, μιας και από ότι μας είπαν, τα μηνύματα που λαμβάνουν για το συγκεκριμένο θέμα είναι αρκετά και νιώθουν και οι ίδιοι άσχημα που το έχουν καθυστερήσει. Το πρόβλημα βέβαια όπως μας είπαν, έγκειται σε ένα τεχνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Apple, ωστόσο τάσσονται αισιόδοξοι ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί άμεσα και η εφαρμογή θα κυκλοφορήσει κανονικά, μιας και είναι ήδη έτοιμη από πλευράς τους.

Οι μελλοντικοί τους στόχοι είναι μεγάλοι όπως κανείς θα περίμενε και όπως μας είπαν θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση από μέρους τους, ωστόσο προτίμησαν, να μην αναφερθούν ακόμα σε αυτό το κομμάτι, μιας και θέλουν να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στοn στόχο τους και να κοιτάζουν ένα βήμα τη φορά.

Ομάδα που σκοράρει δεν αλλάζει…

Αισίως, έχουν περάσει έξι μήνες, από την πρώτη, επίσημη, κυκλοφορία της εφαρμογής και η ομάδα έχει μεγαλώσει αρκετά από το αρχικό της στάδιο μιας και με το πέρασμα του χρόνου αυξήθηκαν και οι υποχρεώσεις του συγκεκριμένου project. Έτσι, πλέον, η ομάδα, αποτελείται από πέντε άτομα, τους: Νικόλαο Σκλαβούνο ( ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την ιδέα και την υλοποίηση του UniStudents), όπου μαζί με τους Ευάγγελο Μανουσάκη και Νικόλαο Δελή, είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και τη συντήρηση της εφαρμογής, ώστε να μπορεί να λειτουργεί καθημερινά ακέραια και να υποστηρίζει τους συμφοιτητές τους! Το κομμάτι της επικοινωνίας έχουν αναλάβει ο Γεώργιος Μεταξάς και η Άρτεμις Ζησίμου, καλύπτοντας τους τομείς των Social Media / Marketing, αλλά και Content Creation αντίστοιχα. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό όμως που τόνισαν τα παιδιά, είναι το γεγονός ότι παρ’ όλο που έχουν διαχωριστεί οι τομείς λειτουργίας της ομάδας, δρουν πάντα ως σύνολο μιας και θέλουν να ακούγονται οι γνώμες ολόκληρης της ομάδας, πριν προβούν σε οποιαδήποτε παρακάτω ενέργεια.

Επικοινωνία

Οι ίδιοι όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και στο site τους, www.unistudents.gr , τα γραφεία τους, βρίσκονται «όπου τους χρειαστεί ο φοιτητής», ενώ για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία έχετε, μπορείτε να τους προσεγγίσετε και μέσω των profile τους στο Facebook: UniStudents, αλλά και στο Instagram: UniStudentsapp.

Μέχρι την επόμενη φορά… UniStudents και πέρασες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *