Πώς να πιστέψεις ξανά σε σένα

Είναι σημαντικό να έχεις αυτοπεποίθηση, να πιστεύεις στον εαυτό σου. Σου δίνει δύναμη, σε κάνει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, να έχεις θετική στάση για τη ζωή και να μπορείς να τα βγάζεις πέρα σε δύσκολες καταστάσεις. Τι γίνεται, όμως, αν από τη φύση σου δεν έχεις αυτοπεποίθηση; Μπορείς να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να πιστέψει ξανά σε σένα;

Φυσικά και ναι!

1. Διώξε το φόβο

Ο φόβος είναι ένα αρχέγονο συναίσθημα που υπάρχει στον άνθρωπο. Ένας αποτελεσματικός τρόπος να διώξεις τους φόβους σου είναι να έρθεις σταδιακά σε επαφή μαζί τους και, έτσι, να τους απομυθοποιήσεις. Ο φόβος δε φεύγει τελείως ποτέ, όμως, θα μειωθεί σημαντικά, θα πάψει να είναι εμπόδιο στη ζωή σου και εσύ θα αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

2. Γιόρτασε κάθε επιτυχία σου

Πάρε χαρτί και μολύβι και κάνε μια καταγραφή όλων των επιτυχιών που είχες στη ζωή σου. Είτε πρόκειται για άριστους βαθμούς στο σχολείο, είτε για το γεγονός ότι κατάφερες να έχεις τη δουλειά που θέλεις ή να παντρευτείς τον άντρα ή τη γυναίκα των ονείρων σου, όλα τα όμορφα γεγονότα της ζωής σου και όλα όσα έχεις καταφέρει, θα ανεβάσουν την αυτοπεποίθησή σου στα ύψη.

3. Προστάτευσε τον εαυτό σου

Μην αφήνεις τους άλλους να σε μειώνουν ή να σε εκμεταλλεύονται. Δείξε τι πραγματικά αξίζεις και απαίτησε με τον τρόπο σου να σε σέβονται για αυτό που είσαι και να αναγνωρίζουν τα προτερήματά σου. Είναι σημαντικό να σέβονται εσένα και την αξία σου. Κανείς δε μπορεί να σε υποτιμήσει και όταν το συνειδητοποιήσεις θα μπορέσεις να πιστέψεις πολύ περισσότερο στις δυνάμεις σου.

4. Θέσε στόχους

Βάλε στόχους στη ζωή σου και προσπάθησε να τους πετύχεις. Δεν είναι πάντα εύκολο και ίσως ο δρόμος να είναι δύσκολος. Ξεκίνα θέτοντας μικρούς και πιο εφικτούς στόχους. Μόλις τα καταφέρεις η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου θα επιστρέψει αμέσως. Συνέχισε θέτοντας όλο και μεγαλύτερους στόχους και προσπάθησε να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα, όσο μεγάλα κι αν είναι. Όταν τα καταφέρεις, θα πιστέψεις ξανά σε εσένα και στις δυνατότητές σου. 

Πηγή: http://www.tsemperlidou.gr/maria_markoulidaki/inspiration-spirituality/pos-na-pistepsis-xana-se-sena

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 + 17 =