Τι «μαγειρεύεται» στο ΚΠΙΣΝ;

Ένα νέο εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στο ΚΠΙΣΝ το καλοκαίρι του 2021.

Σύγχρονη ελληνική κουζίνα υψηλής γαστρονομίας θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε μερικούς μήνες στο νέο εστιατόριο που θα ανοίξει τις πύλες του τον Ιούνιο του 2021 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από το ΚΠΙΣΝ και το Δειπνοσοφιστήριον με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και την απαράμιλλη ποιότητα και με την υποστήριξη και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ο νέος γαστρονομικός προορισμός ετοιμάζεται στο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και θα εναρμονίζεται με τις αξίες και τον χαρακτήρα του ΚΠΙΣΝ, το οποίο αποτελεί πρότυπο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας όσον αφορά τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και το αποτύπωμα στο ευρύτερο οικοσύστημα.

Στον χώρο του εστιατορίου θα φιλοξενούνται εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις και εργαστήρια μέσω των οποίων θα προάγονται έννοιες όπως βιωσιμότητα, αειφόρος ανάπτυξη και ορθή διαχείριση φυσικών πόρων. Παράλληλα, θα προσφέρονται σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας. 

Επικεφαλής σεφ θα αναλάβει ο Θάνος Φέσκος, μέχρι πρότινος Assistant Head Chef στο βραβευμένο με τρία Michelin εστιατόριο «Geranium» στη Δανία. Έχει εντρυφήσει στον δυναμισμό και την πρωτοπορία της σκανδιναβικής κουζίνας ενώ παράλληλα παραμένει λάτρης της ελληνικής κουζίνας και βαθύς γνώστης της local και farm to table προσέγγισης. Θα τον πλαισιώνει ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης, που θα καθοδηγεί ο Γιώργος Παπαζαχαρίας, με σχετική προηγούμενη εμπειρία στο 3άστερο «Maaemo» του Όσλο και στο εστιατόριο «Under» επίσης στη Νορβηγία. Επιπροσθέτως, εντός του εστιατορίου θα δημιουργηθεί και ένα νέο bar concept, με την αποκλειστική συνεργασία του Θάνου Προυνάρου και της ομάδας τoυ Baba Au Rum.

Ο σχεδιασμός του εστιατορίου έγινε από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Αrchitects, σε μια πρόταση βρίσκεται σε άμεση αρμονία με τον σχεδιασμό του ΚΠΙΣΝ και σεβασμό προς το όραμα του Renzo Piano. Αναμένουμε, λοιπόν, το καλοκαίρι του 2021 για έναν ακόμη (γευστικό) λόγο. 

ΚΠΙΣΝ
Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × five =