Τι κρύβεται πίσω από έναν χωρισμό

Οι 5 αιτίες πίσω από τους λόγους για τους οποίους χωρίζουμε

Γνωρίζουμε ανθρώπους και, για τους δικούς μας συνειδητούς ή ασυνείδητους λόγους, συνδεόμαστε μαζί τους. Στην πορεία, κάποιες από αυτές τις σχέσεις θα έχουν ημερομηνία λήξης και πολλές φορές δεν θα αντιληφθούμε τα πραγματικά αίτια που κρύβονται πίσω από τους λόγους που μας οδήγησαν στον χωρισμό.

Οι πιο συχνοί λόγοι που οδηγούν τα ζευγάρια στον χωρισμό

Η ασυμφωνία χαρακτήρων, η απροθυμία να γίνουμε συμβατοί και οι συνεχείς λογομαχίες προκαλούν συχνά τοξικότητα στη σχέση μέσα από λεκτική, συναισθηματική ή και σε κάποιες περιπτώσεις σωματική κακοποίηση.

Επίσης, οι εξαρτήσεις από αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες, με τις εναλλαγές στη διάθεση, στη συμπεριφορά, στις ευθύνες, αλλά και σε οικονομικά θέματα, μας οδηγούν στον χωρισμό.

Τα οικογενειακά θέματα, όπως οι παρεμβάσεις από την πατρική οικογένεια ή και του ίδιου του συντρόφου στον τρόπο που ζούμε, στις υποχρεώσεις ή στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, καθώς και τα οικονομικά βάρη, κλονίζουν συχνά τα θεμέλια της σχέσης ή της συζυγικής στέγης.

Το γεγονός ότι μπορεί να μην ήμασταν έτοιμοι να δεσμευτούμε, για παράδειγμα λόγω του νεαρού της ηλικίας μας, ή οι μεγάλες προσδοκίες που μπορεί να είχαμε για αυτήν τη σχέση ή τον γάμο, οι οποίες όμως δεν εκπληρώθηκαν, μας οδηγούν στη λήξη της σχέσης μας.

Επίσης η ανία, που με τον χρόνο εμφανίζεται στη σχέση, λόγω του ότι έχουμε γνωρίσει καλά τον σύντροφό μας και, νιώθοντας ασφάλεια, αρχίζουμε να μην ενδιαφερόμαστε να προσθέτουμε καινούργια πράγματα στη σχέση μας.

Τέλος, οι διαφορετικές σεξουαλικές ορμές των συντρόφων και η απιστία είναι συχνά η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι και τα ζευγάρια χωρίζουν.

Οι 5 αιτίες που κρύβονται πίσω από τους λόγους για τους οποίους χωρίζουμε

  1. Η έλλειψη δέσμευσης κρύβεται πίσω από μια σειρά προβλημάτων, όπως η απιστία ή το να μη συζητάμε για τα θέματα της σχέσης μας ή το να μην εργαζόμαστε για κοινούς στόχους.
  2. Η έλλειψη αναγνώρισής μας από τον σύντροφο. Το να μην ενδιαφέρεται ή να μην αναγνωρίζει ότι συνεισφέρουμε στη σχέση.
  3. Η έλλειψη κοινών αρχών, αξιών και πεποιθήσεων, βάσει των οποίων πορευόμαστε και αποφασίζουμε για τη ζωή μας.
  4. Η κακή επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων. Βιαστικά συμπεράσματα, υποθέσεις και λανθασμένες ερμηνείες της συμπεριφοράς του συντρόφου μάς οδηγούν σε λάθος συμπεριφορές.
  5. Η έλλειψη όποιας μορφής εγγύτητας, το να μην αισθανόμαστε συνδεδεμένοι με την/τον σύντροφό μας. Η έλλειψη σωματικής και συναισθηματικής οικειότητας, το πλησίασμα, η σωματική επαφή.

Γνωρίζοντας τα πραγματικά αίτια τα οποία δημιουργούν προσκόμματα στη σχέση ή στον γάμο μας, μπορούμε να μην οδηγηθούμε στον χωρισμό, υπό την προϋπόθεση ότι θα εργαστούμε πρόθυμα από κοινού με την/τον σύντροφό μας.

Jenny Zorgiou

Life & Relationship Coach

Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης

https://www.facebook.com/LifeCoach.Jenny.Zorgiou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *