Τι αποκαλύπτει ο αγαπημένος σας καφές;

Σύμφωνα με έρευνα, ο τύπος του καφέ που πίνετε μπορεί να αποκαλύψει κάτι για την προσωπικότητά σας! 

Με τη μελέτη που διενήργησε ο κλινικός ψυχολόγος Dr. Ramani Durvasula διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι ανάλογα με τον καφέ που πίνουν έχουν κοινά χαρακτηριστικά. H μελέτη σε 1.000 λάτρεις του καφέ αξιολόγησε αν υπήρχαν κοινά σημεία στην προσωπικότητά τους αλλά και στα ψυχολογικά χαρακτηριστικά.

Ο Dr. Ramani Durvasula κατέγραψε μεταξύ άλλων την εσωστρέφεια και την εξωστρέφεια, την υπομονή, την τελειομανία τη συναισθηματική ζεστασιά, την επαγρύπνηση, την ευαισθησία και την κοινωνική τολμηρότητα.

Στην έρευνα, η οποία περιγράφεται στο βιβλίο του Dr. Durvasula με τίτλο: «You Are WHY Eat: Change Your Food Attitude, Change Your Life», δόθηκαν στους ανθρώπους κοινά σενάρια και τους ζητήθηκε να επιλέξουν από μια σειρά προσεγγίσεων σε αυτά τα σενάρια.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ρωτήθηκαν εάν πίνουν καφέ και τι συνήθως παραγγέλνουν. Ποια είναι τα συμπεράσματα;

Οι λάτρεις του καπουτσίνο

Άτομα που παραγγέλνουν καφέ με αφρό, όπως ο καπουτσίνο είναι άνθρωποι που απολαμβάνουν να έχουν τον έλεγχο και είναι συχνά τελειομανείς. Είστε υπερβολικά ευαίσθητοι και τείνετε να έχετε πολλές ανησυχίες. Επιπλέον, φαίνεται πως είστε σχολαστικοί όσον αφορά την παρακολούθηση της υγείας σας.

Εάν πίνετε latte ή προσθέτετε γάλα στον καφέ σας

Τότε συχνά είστε διατεθειμένοι να παρεκκλίνετε της πορείας σας μόνο και μόνο για να προσφέρετε βοήθεια στους άλλους. Επίσης, φαίνεται ότι αναζητάτε την άνεση, απολαμβάνετε τον ελεύθερο χρόνο σας και μερικές φορές, υπερεκτιμάτε τον εαυτό σας.

Όσοι προτιμούν τον στιγμιαίο καφέ

Είστε οι πιο χαλαροί και άνετοι άνθρωποι. Όμως, δεν τα πάτε καθόλου καλά με τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό και πιθανόν συχνά να χάνετε προθεσμίες εξαιτίας της αναβλητικότητάς σας.

Όσοι πίνουν τον καφέ τους σκέτο

Είστε μίνιμαλ, όπως και στον καφέ σας! Σας αρέσουν οι «καθαρές δουλειές και κουβέντες» και προτιμάτε να κρατάτε τα πράγματα απλά. Είστε υπομονετικοί και απλοί, αλλά επίσης έχετε τον τρόπο σας να βάζετε τα πράγματα στη θέση τους. Είστε ανθεκτικοί στις αλλαγές, ξεκινάτε την κάθε σας ημέρα αποφεύγοντας το χάος και τα περιττά, ενώ ένα ακόμη χαρακτηριστικό σας είναι ότι είστε ήσυχοι, με μία μικρή τάση στην απομόνωση και εσωστρέφεια.

Αν προτιμάτε τον καφέ σας με ζάχαρη

Υπό μία έννοια έχετε διπλή προσωπικότητα. Από τη μία μεριά σας αρέσει η οργάνωση και σύνθεση των πραγμάτων και από την άλλη δεν σας πειράζει και να αφήνετε τα πράγματα στην τύχη τους, ακόμη και το λίγο χάος. Παλεύετε ανάμεσα στην απλότητα ενός καφέ, αλλά και στην αγάπη σας για τη γλυκιά γεύση της ζωής, και γι’ αυτό δεν μπορείτε χωρίς ζάχαρη.

Ντεκαφεϊνέ

Αν προτιμάτε να πίνετε καφέ χωρίς καφεΐνη, είναι πιθανό να έχετε εμμονές και τάση για έλεγχο των πάντων.

Καφές γλυκός και παγωμένος

Εκείνοι που παραγγέλνουν γλυκούς και παγωμένους καφέδες, για παράδειγμα frappuccino, φαίνεται να είναι “trendetters”. Με άλλα λόγια είστε στην επικαιρότητα της μόδας, απολαμβάνετε να δοκιμάζετε πολλά νέα πράγματα. Θεωρείστε γενικά κοινωνικά τολμηροί, αλλά θα μπορούσατε να κριθείτε κάποιες φορές και απερίσκεπτοι.

Για όσους αγαπούν τον κρύο καφέ

Είστε πολύ δυναμικοί άνθρωποι. Έχετε μια στάση υπεροχής και δεν έχετε χρόνο για μικρότητες και… δράμα. Εκφράζετε τις απόψεις σας με αυτοπεποίθηση και σκέφτεστε τον εαυτό σας ως κάπως πρωτοπόρο. Ως κάποιος που προτιμά έναν παγωμένο καφέ όλες τις εποχές του χρόνου, δεν επηρεάζεστε από τον καιρό όπως είναι οι άλλοι. Έχετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας και σας αρέσει να περπατάτε με αυτοπεποίθηση στο δρόμο με τον παγωμένο καφέ σας στο χέρι!

Νικολέτα Γιαννοπούλου
www.womanidol.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *