Εποχικότητα στο αντηλιακό ή όχι;

Λίγο έως πολύ θα μπορούσαν όλοι εύκολα να απαντήσουν πως η θέση του αντηλιακού βρίσκεται στο τσεπάκι της καλοκαιρινής μας τσάντας θαλάσσης πλάι στο αντηλιακό του σώματος ή στο auto bronzant.
Πού αλλού άλλωστε, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος, εφόσον τα μπάνια διακόπτονται το χειμώνα; Ή μήπως οι χειμερινοί κολυμβητές θα μας έδιναν διαφορετική απάντηση; Κι αν ναι, γιατί;
Αν ρίξουμε μια βαθύτερη ματιά στο θέμα αυτό, θα ανακαλύψουμε πως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική από αυτή της πλειονότητας που έχει λανθασμένα επικρατήσει τόσα χρόνια.
Και ο λόγος;

Ο λαμπρός μας ήλιος, όσο ευεργετικός και να είναι, έχει και καταστροφικές ιδιότητες για το δέρμα μας και το γενετικό υλικό του οργανισμού μας, το περίφημο DNA μας! Και αυτό, λίγο έως πολύ όλοι το έχουμε ακούσει! Αυτό όμως που παραλείπουμε να συνειδητοποιήσουμε, είναι ότι η δράση του δεν σταματάει το χειμώνα.
Αντίθετα, συνεχίζει να δρα και μάλιστα ανενόχλητος, μιας και δεν υπάρχει το προστατευτικό φιλμ του αντηλιακού. Ναι, μπορεί η έντασή του να είναι χαμηλότερη, αλλά είναι και πιο ύπουλη, μιας και έχουμε συνηθίσει να μη λογαριάζουμε τη σοβαρότητά της.
Μέσα σε όλα λοιπόν τα θέματα που θα αναφερθούμε και θα αναλύσουμε φέτος, αυτή ίσως να είναι και η πολυτιμότερη συμβουλή που θα μπορούσα να σας δώσω, απαντώντας με τρεις λέξεις στο ερώτημα του σημερινού μας τίτλου…
ΔΕΝ υπάρχει εποχικότητα στην εφαρμογή του αντηλιακού!
Καλό Σαββατοκύριακο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *