Συμβουλές καλοκαιρινής ευεξίας

Όσο το καλοκαίρι πλησιάζει τόσο η ανάγκη για βελτίωση του σώματος γίνεται επιτακτικότερη. Μπορεί ο καιρός να ζέστανε απότομα, υπάρχει όμως ακόμα χρόνος για βελτίωση των καλοκαιρινών εμφανίσεων, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές ευεξίας:
Ξεκινήστε γυμναστική. Οι πρώτες πρωινές ώρες είναι οι πιο ευεργετικές, μιας και τα επίπεδα της κορτιζόλης (της ορμόνης που ευνοεί τη μείωση των αποθεμάτων λίπους) είναι πολύ υψηλά. Διαλέξτε ένα σπορ που σας αρέσει και γυμναστείτε διασκεδάζοντας με αυτό! Αποφύγετε τη γυμναστική ρουτίνας. Αν κάτι δε σας αρέσει, αλλάξτε το!

● Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε όλα τα απαραίτητα συστατικά και παράλληλα χαμηλή σε λιπαρά, θα σας βοηθήσει πολύ. Απαγορεύονται δια ροπάλου οι δίαιτες-express. Θυμηθείτε ότι η στέρηση γεννά αναγκαστικά άναρχες συμπεριφορές, με μόνο αποτέλεσμα την απότομη κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού σε ώρες που δεν επιτρέπεται!
Περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας με προΐόντα σύσφιξης και αδυνατίσματος. Συμβουλευτείτε την αισθητικό σας για την επιλογή του κατάλληλου προΐόντος.
● Ένα ελαφρύ μασάζ το βράδυ πριν από τον ύπνο αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας επιτάχυνση της αποσυμφόρησης κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της όψης του «φλοιού πορτοκαλιού».
Πίνετε αρκετό νερό, μιας και ο οργανισμός μας χάνει καθημερινά 2 λίτρα υγρά!
Και να θυμάστε ότι δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Αλλά ακόμα και αν δεν καταφέρετε να φτάσετε στο επιθυμητό για εσάς αποτέλεσμα για φέτος, μην απογοητεύεστε. Αγαπήστε το και συνεχίστε την προσπάθεια και το χειμώνα.
Άλλωστε, ο πρώτος που θα επωφεληθεί και θα χαρεί από τα καλά αποτελέσματα (όποτε κι αν έρθουν αυτά) είστε μονάχα εσείς. Το κάνετε για εσάς και κανέναν άλλον!

Αγγελική Αργύρη
Αισθητικός Msc Miami FCNH

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *