Το δέρμα μας: Το μεγαλύτερο ζωτικό όργανο!

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο σε έκταση ζωτικό όργανο. Η επιδερμίδα λοιπόν που το καλύπτει είναι αυτή που πρώτη αντανακλά συμπτώματα φθοράς ή καλής υγείας.

Τι κάνουμε λοιπόν σε κάθε περίπτωση:

Κανονική επιδερμίδα

Αυτού του τύπου η επιδερμίδα, όσο αψεγάδιαστη κι αν δείχνει, δεν σημαίνει ότι δεν χρήζει περιποίησης.

●  Ο καλός καθαρισμός προσώπου, κυρίως το βράδυ, είναι το βασικό ξεκίνημα.

● Για περισσότερη λάμψη και φωτεινότητα, η απολέπιση 2 φορές την εβδομάδα μπορεί να κάνει θαύματα!

● Και φυσικά δεν ξεχνάμε την ενυδάτωση σαν τελικό βήμα περιποίησης, όπου αποτελεί την ασπίδα για την αποφυγή απώλειας νερού μέσω της εφίδρωσης.

Ξηρή επιδερμίδα

Ο τύπος αυτός είναι εκείνος που υποφέρει περισσότερο από το κρύο. Αυτή η ενοχλητική αίσθηση «τραβήγματος» κάνει συχνά την εμφάνισή της. Η συχνή επαφή λοιπόν με το νερό δεν είναι και η καλύτερη συμβουλή.

●  Στην περίπτωση αυτή επιβάλλεται ήπιος καθαρισμός. Ένα κρεμώδες καθαριστικό ή γαλάκτωμα θα ήταν η καλύτερη λύση.

● Αποφύγετε τα σκληρά απολεπιστικά και προτιμήστε μάσκες με ενυδατικά στοιχεία.

● Σαν τελικό βήμα, χρησιμοποιήστε μια κρέμα πλούσια σε ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά, ειδικά σχεδιασμένη για ξηρές επιδερμίδες.

Λιπαρή επιδερμίδα

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η λιπαρή επιδερμίδα είναι αυτή που θα επηρεαστεί λιγότερο από το κρύο. Η ύπαρξη του σμήγματος βοηθά την επιδερμίδα να μην αφυδατώνεται από τις σκληρές καιρικές συνθήκες δημιουργώντας ένα προστατευτικό φιλμ. Ποια είναι λοιπόν η διαδικασία περιποίησης αυτού του είδους της επιδερμίδας;

●  Ο συχνός και καλός καθαρισμός είναι το «κλειδί» της λιπαρής επιδερμίδας. Διαλέξτε ένα προϊόν με σαλικυλικό οξύ για καλύτερα αποτελέσματα. Αν όμως το νιώθετε πολύ επιθετικό για το δέρμα σας, μπορείτε να το εναλλάσσετε μέρα παρά μέρα με ένα άλλο, πιο ήπιο.

●  Το λιπαρό δέρμα έχει την τάση να δείχνει θαμπό και άτονο. Η απολέπιση, στην περίπτωση αυτή, 2-3 φορές την εβδομάδα μπορεί να δώσει έξοχα αποτελέσματα!

● Το τελευταίο μας βήμα είναι η ενυδάτωση. Η καλύτερη λύση θα ήταν μια κρέμα που και να συμπληρώνει τα αποθέματα νερού, αλλά και να κάνει σμηγματορρύθμιση.

Αγγελική Αργύρη
Αισθητικός Msc Miami FCNH

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *