Φροντίζοντας το δέρμα μας

Το δέρμα μας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα όργανα του σώματός μας, αφού είναι αυτό που έρχεται σε άμεση, καθημερινή επαφή με το περιβάλλον.
Ήλιος, ατμοσφαιρική ρύπανση, τρύπα του όζοντος, καπνός τσιγάρου, air condition, είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που μειώνουν ή και παρεμποδίζουν την ομαλή του λειτουργία.

Ενώ, λοιπόν, είναι προγραμματισμένο να λειτουργεί σωστά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, υπάρχουν περίοδοι που αποσυντονίζεται και ζητά ανοιχτά ένα χέρι βοηθείας.
Μια τέτοια περίοδος είναι αυτή που καταφθάνει σε λιγότερο από έναν μήνα…
Το καλοκαίρι φτάνει και εμείς οφείλουμε να προετοιμάσουμε το έδαφος για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα ξεφλουδίσματα και εγκαύματα σε δέρματα κόκκινα και αφυδατωμένα.
Τι κάνουμε λοιπόν;
Πλάνο κρούσης:
-Αυξάνουμε την ποσότητα του νερού που πίνουμε, διατηρώντας τον οργανισμό μας ενυδατωμένο εσωτερικά.
-Αυξάνουμε την ποσότητα του νερού που τρώμε, καταναλώνοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά, μέσω των οποίων μόνο μπορούμε να προσθέσουμε ποσοστά υγρασίας στο δέρμα.
-Αποφεύγουμε τις πολύωρες πρώιμες εξορμήσεις στην παραλία. Να θυμάστε άλλωστε πως το μαύρισμα που αργεί να δημιουργηθεί, διατηρείται πολύ παραπάνω! Τα πρώτα μπάνια πρέπει να είναι σύντομα και «προστατευμένα»!
-Ενισχύουμε τον οργανισμό μας με ουσίες ισχυρά αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις.
Αντιοξειδωτικές, για να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού και κατ’ επέκταση του δέρματος, που αποτελεί τον βασικό φραγμό από το εξωτερικό περιβάλλον.
Αυτές είναι: βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, B-καροτένιο, φλαβονοειδή, ψευδάργυρος, λυκοπένιο, φαινόλες, λεκιθίνη, βαλανοκετόνη, συνένζυμο Q10.
Αντιφλεγμονώδεις, για να μειώσουμε την εσωτερική φλεγμονή που δημιουργείται από τους εξωτερικούς παράγοντες.
Αυτές είναι: τζίντζερ, καψαικίνη και ψ-3 λιπαρά οξέα (τα οποία δημιουργούν το «έδαφος» για την παραγωγή προσταγλανδινών τύπου 3, οι οποίες έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση!).
Φροντίζοντας λοιπόν το δέρμα μας συνολικά, στην ουσία βελτιώνουμε την υγεία όλου του οργανισμού.
Η προστασία του δέρματος και των ανοσοκυττάρων του από τις εξωτερικές περιβαλλοντικές επιθέσεις, βοηθά στην άμυνα όλου του ανοσοποιητικού μας συστήματος!
Γι’ αυτό να θυμάστε: Τόσο η εξωτερική φροντίδα του δέρματος όσο και η εσωτερική είναι το κλειδί για ένα δέρμα που ακτινοβολεί ζωή!
Αγγελική Αργύρη
Αισθητικός Msc Miami FCNH

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen − 17 =