Πώς αντιμετωπίζουμε τους διεσταλμένους πόρους;

Ένα σύνηθες οπτικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν τα λιπαρά δέρματα, είναι η ύπαρξη διεσταλμένων πόρων. Στα εν λόγω δέρματα, παρατηρείται υπερέκκριση σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες και, κατ’ επέκταση, από τους πόρους του δέρματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, με τη συνεχόμενη έκκριση, τα στόμια των πόρων να «ξεχειλώνουν» και να γίνονται πιο ορατά.

Ακόμα όμως και όταν η λειτουργία των αδένων αποκατασταθεί, η οπτική εικόνα παραμένει. Το αρχικό τους μέγεθος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από κληρονομικούς παράγοντες, στην πορεία όμως μπορεί να μεταβληθεί και να επιδεινωθεί με την παρέμβαση κακών χειρισμών.

Να μικρύνουμε το μέγεθός τους δεν είναι εφικτό, αυτό όμως που μπορούμε να πετύχουμε είναι να τους κάνουμε λιγότερο ορατούς!

Οι σύμμαχοι μας ενάντια στο πρόβλημα είναι: Τα φυτικά peelings και τα οξέα φρούτων.

Μια σειρά από τις συγκεκριμένες θεραπείες, εφαρμοζόμενες το φθινόπωρο αλλά και το χειμώνα – δηλαδή μία ή και δύο φορές ανά έτος – είναι ικανές να βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα, την υφή και την ποιότητα του δέρματος εν γένει! Τα στόμια των πόρων θα είναι λιγότερο ορατά και η παραγωγή του σμήγματος φανερά πιο ελεγχόμενη!

Αγγελική Αργύρη
Αισθητικός MscMiamiFCNH

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *