Προτάσεις για καλό σκοπό!

Φέτος τα Χριστούγεννα είναι σίγουρα διαφορετικά. Όμως μπορούμε να στηρίξουμε δράσεις και οργανώσεις να καλύψουν τις ανάγκες τους,

δείχνοντας παράλληλα στους αγαπημένους μας ότι δεν είναι μακριά, όσο είναι στη σκέψη μας και την καρδιά μας. Ας χαρίσουμε λοιπόν δώρα αγάπης!

X-mas LOVEbread

Τo Betty’s Bakery μπαίνει στο κλίμα των γιορτών και δημιουργεί το X-mas LOVEbread. Τυλιγμένο σε βαμβακερό πανί που φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Γιώργος Χαδούλης, το ξεχωριστό αυτό ψωμί είναι το τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο – και μάλιστα για καλό σκοπό, καθώς μέρος από τις πωλήσεις του θα στηρίξει το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Το τύλιγμα με επαναχρησιμοποιούμενο πανί είναι η παραδοσιακή τεχνική συντήρησης του προζυμένιου ψωμιού. Η κλασική αυτή μέθοδος αναβιώνει με τον πιο όμορφο τρόπο μέσα από αυτή τη συνεργασία, χάρη στα χαρακτηριστικά χρώματα και σχέδια του γνωστού Έλληνα ζωγράφου. Το X-mas LOVEbread είναι ό,τι πιο ωραίο και υγιεινό μπορεί να απολαύσει κανείς αυτές τις γιορτές. Είναι ένα βιολογικό προζυμένιο ψωμί σίκαλης με κανέλα, γαρύφαλλο και αποξηραμένα φρούτα, με γεύση και άρωμα Χριστουγέννων. Το κόστος του X-mas LOVEbread είναι €10. Για να το αποκτήσετε ή να το στείλετε ως δώρο, στείλτε e-mail στο [email protected] ή καλέστε το Betty’s Bakery στο 210 3424832 και στο 6944600896. Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.

Save Christmas 2020: Σώζουμε τα κάλαντα, σώζουμε τα φετινά Χριστούγεννα

Την ώρα που έχουμε όλοι αποδεχθεί ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, χωρίς πολλές επαφές, χωρίς κάποια από τα αγαπημένα μας πρόσωπα στο τραπέζι, χωρίς κάλαντα, το Save Christmas έρχεται για να σώσει τα φετινά Χριστούγεννα από την επικείμενη μιζέρια τους. Για να βοηθήσει τόσο αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη όσο και εκείνους που επιζητούν το γέλιο, τη χαρά, την ανεμελιά που μας έχουν λείψει και θα μας λείψουν σε αυτές τις γιορτές. Το πρότζεκτ «Save Christmas» είναι μια πρωτοβουλία της δημοσιογράφου Έρρικας Ρούσσου που αγκαλιάστηκε από μια ομάδα εξαιρετικών συνεργατών που θα δουλέψουν αμισθί, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ο διαδικτυακός χώρος και χρόνος για να ακούσουμε και φέτος τα κάλαντα. Με έναν διαφορετικό τρόπο και για πολύ καλό σκοπό. Στην πλατφόρμα savechristmas.gr οι συμμετέχοντες θα μπορούν να είναι από παιδιά μέχρι ηλικιωμένοι που δεν σταμάτησαν ποτέ να είναι παιδιά και με το μαγνητοσκοπημένο βίντεο που θα μας στείλουν από οπουδήποτε θελήσουν εκείνοι θα μπορούν να μας πουν τα κάλαντα με το τρίγωνο, την κιθάρα, τα τύμπανα ή οτιδήποτε σκαρφιστούν. Την ίδια ώρα, όσοι θέλουν να ακούσουν τα κάλαντα θα μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα και αν το επιθυμούν, να δώσουν κάτι «για το καλό των Χριστουγέννων» καταθέτοντας χρήματα στο λογαριασμό της φιλανθρωπικής οργάνωσης που επιθυμούν. Έτσι λοιπόν φέτος, το πολυπόθητο «ναι» των αγαπημένων ή και των άγνωστων σε εμάς προσώπων στην ερώτηση της χρονιάς: «να τα πούμε» θα γίνει πραγματικότητα. Με έναν διαφορετικό και ασφαλή τρόπο. Μέσω μιας πλατφόρμας που θα μας φέρει πιο κοντά. Τα χρήματα θα συγκεντρώνονται και θα δίνονται εξ ολοκλήρου στον φιλανθρωπικό σύλλογο «Η καρδιά του παιδιού». Στόχος είναι η ενέργεια να γίνει τόσο μεγάλη ώστε να φιλοξενήσει και να συνδράμει στο έργο περισσότερων οργανώσεων που έχουν ως κεντρικό άξονα την κοινωνική δράση για το παιδί. Μέσα στα βίντεο ο κόσμος θα μπορεί να αναγνωρίσει και να παρακολουθήσει γνωστούς καλλιτέχνες να λένε τα κάλαντα, ενώ παράλληλα με αυτό, οι αναγνώστες και φίλοι του βιβλίου θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το blog του savechristmas.gr στο οποίο και θα βρουν πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες ιστορίες γραμμένες αποκλειστικά για το πρότζεκτ από γνωστούς Έλληνες συγγραφείς. Οι πιο new age φίλοι θα μπορούν μέσω των social media μας να παρακολουθούν τη δουλειά γνωστών Ελλήνων και ξένων σκιτσογράφων όπως ο @Sarantapozarousa και μεγάλων accounts του Instagram και του Twitter να αφιερώνουν στο πρότζεκτ σκίτσα και ατάκες τους.

Διαδικτυακό 25ο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar

Η αντίστροφη μέτρηση για το 25ο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό e-Bazaar των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης έχει αρχίσει. Τα ιδιαίτερα αυτά Χριστούγεννα, η αγάπη και η αλληλεγγύη είναι οι προτεραιότητες των Εκπαιδευτηρίων και το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα σωρό εκδηλώσεις και δράσεις. Η φετινή Εορταγορά, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί σε διαδικτυακή μορφή έχοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα ιντερνετικών δράσεων με στόχο, σε μια περίοδο αγάπης όπως αυτή των Χριστουγέννων, να συγκεντρωθεί ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό, ώστε να συμβάλουμε στις ανάγκες ανθρώπων που η συνεισφορά μας τους είναι πολύτιμη. Η δε διάρκειά της δεν θα περιορίζεται μόνο σε μια ημέρα όπως άλλες χρονιές αλλά θα είναι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (14 Δεκεμβρίου 2020 – 7 Ιανουαρίου 2021). Η πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία πάντα με φιλανθρωπικά σωματεία, οργανώσεις και ιερούς ναούς, στα οποία θα διαθέσουμε τα έσοδα από τις δράσεις μας. Το 25ο διαδικτυακό  Χριστουγεννιάτικο Bazaar των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί μέσα από το νέο site του Σχολείου protypa.gr, όπου ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βρει πλήρη ενημέρωση για το σύνολο των εκδηλώσεων.

 «γιορτάΖΟΥΜΕ» 

To Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει το εορταστικό πρόγραμμα «γιορτάΖΟΥΜΕ» στην εποχή της πανδημίας, «στηρίΖΟΥΜΕ τον πολιτισμό, στηρίΖΟΥΜΕ  τους ανθρώπους του, συνεχίΖΟΥΜΕ διαδικτυακά…». Πεισματικά αισιόδοξοι, πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο, αλλά και δίπλα στον καλλιτεχνικό κόσμο  που δοκιμάζεται, προγραμματίστηκε και παρουσιάζεται  ένας πολύπτυχο καμβάς 10 εορταστικών εκδηλώσεων σε live streaming, που η κάθε μία υποστηρίζει έναν φιλανθρωπικό σκοπό. 10 εορταστικές εκδηλώσεις, 10 φιλανθρωπικοί σκοποί, Συναυλίες, Βραδιά Όπερας, Αφιερώματα, θεατροποιημένες αφηγήσεις για παιδιά, θέατρο σκιών.. Σε αυτές συμμετέχουν πάνω από 80 εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού (μουσικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές, τεχνικοί, βιντεολήπτες, ηχολήπτες, φωτιστές, σκηνοθέτες) Τα live stream προβάλλονται μέσα από τη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού στο facebook και μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα eStage.gr για όλους αυτούς που δεν διαθέτουν Facebook.

Κιβωτός του Κόσμου

Η χαρά έρχεται όταν προσφέρουμε! Ας κάνουμε μια μικρή πράξη αγάπης! Ενισχύουμε την Κιβωτό του Κόσμου με κλήση ή μήνυμα στο 19828 (2,60€/κλήση με ΦΠΑ & τέλος σταθερής τηλεφωνίας) από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (2,48€/κλήση ή sms με ΦΠΑ).

Πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πιστό στην αποστολή του για κάθε παιδί και οικογένεια σε ανάγκη στην Ελλάδα, πραγματοποιεί πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες από τις οδυνηρές ανατροπές που έχει προκαλέσει η πανδημία στα νοικοκυριά και τις ακόμα πιο έντονα αρνητικές συνέπειες που έχει επιφέρει στις ήδη αδύναμες οικονομικά οικογένειες. Εν όψει Χριστουγέννων, τα αποθέματα σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πανελλαδικά, είναι πλέον ελάχιστα και δεν αρκούν για να καλύψουμε τις ανάγκες. Καλούμε όλους εσάς, ιδιώτες και επιχειρήσεις, να συμμετέχετε στην πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και άλλων βασικών ειδών και μαζί να εξασφαλίσουμε ένα ζεστό και πλήρες χριστουγεννιάτικο τραπέζι στις δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, που σήμερα δοκιμάζονται, αδυνατώντας να καλύψουν έστω τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους. Μόνο με τη συμμετοχή όλων μας, θα καταφέρουμε, και αυτά τα Χριστούγεννα, να μη λείψει από κανένα παιδικό προσωπάκι, από καμία οικογένεια στην Ελλάδα αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο: το Χαμόγελο. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η παράδοση και η παραλαβή των ειδών θα πραγματοποιηθεί με αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

«Η ευχή δεν ήρθε να στολίσει τη ζωή μου, αλλά να την αλλάξει για πάντα»

Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και δεσμεύεται να εκπληρώσει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήριά του. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Δώστε δύναμη στην ευχή με μία δωρεά των €5 και ευχηθείτε ηλεκτρονικά στους αγαπημένους σας με ένα Αστέρι της Ευχής! 

«Φλόγα»

Η φετινή χρονιά είναι αλλιώτικη, εμείς όμως θα περάσουμε καλά! Ζητήστε να παραδώσουν το δωράκι σας στους φίλους και τους αγαπημένους σας. Μπορούν ακόμη να συμπληρώσουν και την κάρτα με τις ευχές που θέλετε να τους πείτε, αν τους το ζητήσετε. Θα τους δώσετε μεγάλη χαρά!Πατήστε παρακάτω και θα βρεθείτε στον κόσμο που ετοίμασαν και συνεχίζουν να ετοιμάζουν για όλους εσάς οι γονείς, τα παιδιά, οι εθελοντές και φίλοι της “Φλόγας”. http://eshop.floga.org.gr/epoxiaka-eidi/xristougeniatika Η Φλόγα ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Παιδικά Χωριά SOS

Φέτος, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από μικρές στιγμές χαράς και τη γιορτινή ατμόσφαιρα που φέρνουν τα Χριστούγεννα. Γι’ αυτό, στηρίζουμε έμπρακτα το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και με κάθε αγορά μας από το eshop τους συμβάλλουμε στην ενίσχυση του Οργανισμού. Τα Παιδικά Χωριά SOS μάς θυμίζουν ότι τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που ξυπνά τα πιο αγνά και όμορφα συναισθήματα. Παρά τις δύσκολες συνθήκες, μέσα από τις χριστουγεννιάτικες προτάσεις τους, τα Παιδικά Χωριά SOS εκπέμπουν το πιο ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας, με συμβολική αξία. Έχουν ετοιμάσει για εσάς χριστουγεννιάτικες προτάσεις για δώρα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Εορταστικές κούπες, γούρια για τη νέα χρονιά, χνουδωτές κουβέρτες φλις με ταράνδους, μαξιλάρια με έλατα, φωτιζόμενα διακοσμητικά μπουκάλια, παραμυθένιες χιονόμπαλες και πανέμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια σας περιμένουν στο https://bit.ly/sosvillages-eshop. Πέρα από τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα προϊόντα, στο eshop θα ανακαλύψετε και all season είδη, κοσμήματα και αρωματικά κεριά που αποτελούν όμορφες ιδέες για δώρα στους αγαπημένους μας, για παιδιά αλλά και για ενήλικες.

Πώς σας φαίνεται η ιδέα να γίνουμε εμείς “ο Άγιος Βασίλης” για τα παιδιά που φέτος δεν θα μπορέσουν να λάβουν ένα δωράκι, ένα παραμυθάκι;

Όποιος γνωρίζει κάποια οικογένεια που έχει ανάγκη, ας επικοινωνήσει με την Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια κα Βλαχοδήμου (6932 621863, [email protected]). Αν κάποιος θελήσει να βοηθήσει, μαζεύει δωράκια – παραμυθάκια, πραγματάκια που θεωρείτε πως μπορούν να δημιουργήσουν χαμόγελο σε κάποιο παιδάκι. Όλα τα παιδιά του κόσμου, αξίζουν να αντικρίσουν τα Χριστούγεννα, με χαμόγελο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *