«Προμηθέας Δεσμώτης»

Η παράσταση που είδαμε στην Επίδαυρο σηματοδοτώντας τη συνάντηση του Γιάννη Στάνκογλου με ένα ρόλο-όνειρο ζωής παρουσιάζεται σε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Ο Γιάννης Στάνκογλου ζήτησε από τον Άρη Μπινιάρη να τον σκηνοθετήσει στην πρώτη κάθοδο του Θεάτρου Πορεία στο αρχαίο θέατρο, σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης. «Ως σκοτεινό σχόλιο για το παρόν ή ως φωτεινή ελπίδα για το μέλλον» χαρακτηρίζει ο σκηνοθέτης την ιστορία του αλυσοδεμένου ήρωα που μάχεται για την αυτοπραγμάτωση του ανθρώπου, και ο ίδιος μαζί με τους Ηρώ Μπέζου, Κ. Γεωργαλή, Δ. Μαλτέζε, Αλ. Συσσοβίτη, Ιωάν. Παπαζήση, δημιουργούν με τη φωνή και το σώμα τους ένα παλλόμενο, ζωντανό ηχητικό περιβάλλον με όχημα τη μουσική σύνθεση του Φώτη Σιώτα.

“Το μέλλον δεν ανήκει στη βία. Το μέλλον δεν ανήκει στη δύναμη. Στη λογική ανήκει το μέλλον…”

“Ο Προμηθέας δεν είναι άνθρωπος ούτε θεός, είναι η εκπροσώπηση της συμπαντικής δύναμης, αυτός που θυσιάστηκε για τους ανθρώπους, ο μέγας πάσχων, αυτός που, μαζί με την Αθηνά, τη θεά της σοφίας, έπλασε τον άνθρωπο «κατ’ εικόνα του Θεού». Και δίνοντάς του το πυρ, τον σπινθήρα του νου, του χάρισε τις τέχνες, βγάζοντάς τον από την καθήλωση της ζωικής του φύσης, από τα έγκατα της γης, για να αντικρίσει το φως της γνώσης.” (Αργυρώ Μποζώνη, www.lifo.gr)

1/9 21:00 Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» – Ηλιούπολη,
5/9 21:00 Faliro Summer Theater – Φάληρο,
7/9 21:00 Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη – Βύρωνας,
15/9 21:00 Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη – Βριλήσσια,
16/9 21:00 Βεάκειο Θέατρο – Πειραιάς,
17/9 21:00 Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου – Παπάγου,
18/9 21:00 Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου – Παπάγου,
19/9 21:00 Ωδείο Ηρώδου Αττικού – Ηρώδειο – Αθήνα,
20/9 21:00 Ωδείο Ηρώδου Αττικού – Ηρώδειο – Αθήνα,
26/9 21:00 Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο – Λαύριο, Αττική

εισιτήρια: viva.gr

Ηappy team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *