Πόσο απαραίτητος είναι ο Γολγοθάς πριν την Ανάσταση;

Υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα που χρησιμεύουν ως βήματα για την επίτευξη υψηλότερων στόχων…

Ολοκληρώνοντας τις δευτερεύουσες εργασίες στη γενική διαδικασία αλλαγής σας, επιδεικνύετε αφοσίωση και επιμονή στον απώτερο σκοπό σας. Όπως και στην Ανάσταση, η αναγκαιότητα να περάσει ο Ιησούς από το θείο Πάθος ήταν δεδομένη.

Για να συμβούν, λοιπόν, παρόμοια με την Ανάσταση θαύματα στη ζωή μας, πρέπει να επιλέξουμε να μην πιστέψουμε ότι θα συμβούν με μαγικό τρόπο ή ότι τα δικαιούμαστε.

Καμία κατάσταση δεν θα βελτιωθεί από μόνη της αν δεν είμαστε αρκετά γενναίοι για να την αντιμετωπίσουμε. Αν αγνοήσουμε και παραμελήσουμε το δικό μας μέρος της συμφωνίας, η επιβράδυνση της εξέλιξής μας είναι αναπόφευκτη.

Μερικοί άνθρωποι έχουν κουραστεί να προσπαθούν, και καταλήγουν να αναβάλλουν αυτές τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Με το να μην αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο και να επιλέγουν να χρονοτριβούν, χάνουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν το παζλ της εξέλιξής τους.

Προτείνω, λοιπόν, όταν νιώθεις εξαντλημένος και θέλεις να παραιτηθείς, να επιλέξεις να εντείνεις την προσοχή σου, να κορυφώσεις την προσπάθειά σου, έστω κι αν αυτή περνά μέσα από έναν μεγάλο ή μικρό Γολγοθά.

Ξέρω ότι ακούγεται δύσκολο, αλλά κανένα στάδιο αλλαγής δεν είναι ασήμαντο, ανεξάρτητα από το τι προσπαθεί να σε κάνει να πιστέψεις. Αν δεν είσαι απόλυτα συγκεντρωμένη και αφοσιωμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ένα μικρό… ακόμα και το πιο μικρό κομμάτι θα γλιστρήσει, με αποτέλεσμα την αλλαγή του αρχικού σχεδίου σου.

Τζιλ Δούκα MBA, MCC
Διαπιστευμένη lifecoach
www.ladylike.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *