Ποσειδωνία: Το άγνωστο λιβάδι στον βυθό του Αιγαίου

Παρόλο που ζει αποκλειστικά στη θάλασσα, η Ποσειδωνία είναι ανθοφόρο φυτό με ρίζες, καρπούς και μακριά φύλλα σαν κορδέλες.

Η ιστορία της ξεκίνησε πριν από 70 με 100 εκατομμύρια χρόνια, όταν ανθισμένοι χερσαίοι πρόγονοί της αποίκησαν τον βυθό των ωκεανών δημιουργώντας ένα νέο μοναδικό θαλάσσιο οικοσύστημα. Τα λιβάδια Ποσειδωνίας προσφέρουν ανεκτίμητα οφέλη στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, ενώ έχουν καταφέρει να επιβιώσουν σε όλες τις αλλαγές και τις ακραίες κλιματικές συνθήκες από την εποχή των δεινοσαύρων μέχρι και σήμερα.

Θα καταφέρουν όμως να αντέξουν τον σύγχρονο άνθρωπο;

Mάθε περισσότερα για τη δράση της WWF Ελλάς ΕΔΩ.

Το βίντεο δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Μπλε Δάση της Μεσογείου». To πρόγραμμα υλοποιείται από το WWF Ελλάς, υπό τον γενικό συντονισμό του Μεσογειακού Δικτύου του WWF (Mediterranean Marine Initiative). Επιστημονικός εταίρος του προγράμματος είναι το ΕΛΚΕΘΕ. Εταίρος για τοπικές δράσεις διάδρασης, εκπαίδευσης και επικοινωνίας στις περιοχές παρέμβασης των Μικρών Κυκλάδων είναι το CPF, ενώ την ευθύνη υλοποίησης των τοπικών δράσεων στην περιοχή παρέμβασης της Γυάρου την έχει το WWF Ελλάς.

Πηγή: WWF Ελλάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *