Πώς θα ξεπεράσετε τις ενοχές;

Μην κολλάτε στο παρελθόν και μην μηρυκάζετε τα πράγματα που πήγαν στραβά. Αφήστε στο παρελθόν, ό,τι χρειάζεται να μείνει εκεί.

Είτε πρόκειται για διαπροσωπικές σχέσεις που άλλαξαν, μια δουλειά που χάθηκε εκουσίως ή ακουσίως, πράγματα που έγιναν ή έμειναν ανολοκλήρωτα, λόγια που ειπώθηκαν ή δεν ειπώθηκαν ποτέ, το να σκεφτόμαστε το παρελθόν μπορεί να μας κάνει να μετανιώνουμε.

Και όσο περισσότερο σκεφτόμαστε αυτά για τα οποία μετανιώνουμε, τόσο αυτά γιγαντώνονται μέσα μας. Έρχονται να επισκιάσουν τις θετικές αναμνήσεις και να καταλάβουν το παρόν.

Ακολουθήστε μερικές συμβουλές ώστε να αφήσετε πίσω το παρελθόν και να ξεπεράσετε τις ενοχές.

  • Να λειτουργείς ενσυνείδητα προκειμένου να διακόπτεις τις σκέψεις που αφορούν το παρελθόν κι έτσι να ζεις πλήρως στο παρόν. Εστίασε την προσοχή σου σε ό,τι κάνεις και στις επιλογές που έχεις τώρα. Δεν μπορείς να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, αλλά μπορείς να ζεις με πληρότητα και σκοπό στο παρόν, δημιουργώντας μια ποιοτική ζωή και σχέσεις που επιθυμείς τώρα και για το μέλλον σου.
  • Να συγχωρείς τον εαυτό σου και τους άλλους. Η συγχώρεση είναι απελευθέρωση. Δεν σημαίνει πως ξαφνικά ξεχνάς ή είσαι ικανοποιημένος με κάτι αρνητικό που σου συνέβη. Συγχωρώ σημαίνει αποφασίζω να αφήσω πίσω τον πόνο, αφήνω στο παρελθόν ό,τι συνέβη και εστιάζω σε αυτά που συμβαίνουν στο παρόν.
  • Κάνε φωτογραφικές εξορμήσεις και τράβηξε εικόνες από καλές στιγμές και πράγματα που υπάρχουν τώρα στη ζωή σου παρά τα αρνητικά που συνέβησαν στο παρελθόν. Αυτό μπορεί να μετατοπίσει τη σκέψη σου και να σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις πως τα άσχημα πράγματα δεν σου κατέστρεψαν τη ζωή.

Πηγή: www.healthyplace.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *