Πώς θα μετατρέψετε τα «όχι» σε «ναι»;

Πόσες φορές προσπαθήσαμε να πετύχουμε έναν στόχο – είτε επαγγελματικό, είτε προσωπικό – και δεν τα καταφέραμε;

Πόσες φορές μας απέρριψαν από μία θέση εργασίας που θέλαμε τόσο πολύ; Μάλλον πολλές, και το συναίσθημα που ακολούθησε, δεν ήταν ευχάριστο.

Κανείς μας δε θέλει την απόρριψη – πρέπει όμως να μάθουμε να τη διαχειριζόμαστε. Και τα άτομα με υψηλό EQ ακολουθούν έναν κανόνα που όχι μόνο τους εμπνέει να προσπαθήσουν περισσότερο, αλλά τους οδηγεί στην επιτυχία.

Ο «κανόνας της απόρριψης» είναι απλός και αποτελείται από τρία σημεία, τα οποία πρέπει να επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας, μέχρι να τα κατανοήσουμε και τα κάνουμε πράξη.

Αρχικά, πρέπει να καταλάβουμε ότι δε θα πάρουμε τίποτα, αν δεν το ζητήσουμε πρώτα. Επομένως, δε χρειάζεται να εγκαταλείπουμε μία προσπάθεια πριν καν το δοκιμάσουμε.

Στη συνέχεια, έχοντας ζητήσει αυτό που θέλαμε, ασχολούμαστε με την απάντηση. Αν ήταν αρνητική, ας ρωτήσουμε γιατί. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε για να το πάρουμε.

Τέλος, πρέπει να θυμόμαστε ότι η απόρριψη δεν καθορίζει το ποιοι είμαστε πραγματικά. Αυτό που μας καθορίζει, είναι ο τρόπος με τον οποίο τη χρησιμοποιούμε – είναι ένα μάθημα που θα μας κάνει καλύτερους, ή λόγος να τα παρατήσουμε;

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, θα αρχίσουμε να μετατρέπουμε τα «όχι» σε «ναι».

www.jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *