Πώς θα αισθάνεσαι σέξι;

Το να είσαι και να αισθάνεσαι σέξι, είναι στάση ζωής και προσωπική πίστη στον εαυτό μας. Συχνά βλέπουμε γυναίκες με πολλές “ατέλειες”, οι οποίες όμως έχουν πολλές επιτυχίες στους άντρες.

Αναρωτιόμαστε τι μπορεί να έχουν. Η απάντηση είναι: αυθεντικότητα, πίστη στον εαυτό τους και καλή διάθεση. Προκειμένου να αισθανόμαστε και να δείχνουμε σέξι, οι συμβουλές είναι τόσο απλές, όσο και η μοναδικότητα της καθεμιάς από εμάς.

Βήμα 1ο: Γνωρίζω κι αγαπώ το σώμα και τον εαυτό μου

Αγαπώ τον εαυτό μου, σημαίνει τον σέβομαι και αποδέχομαι όλες τις πτυχές του. Συχνά, πολλές από εμάς, επηρεασμένες από τις εικόνες του διεθνούς star system, απαξιώνουμε τον εαυτό μας, για πιθανές ατέλειές μας ή χρησιμοποιούμε αρνητική γλώσσα για την προσωπική μας  εξωτερική περιγραφή. Το θέμα, δεν είναι να είμαστε τέλειες με αναλογίες μοντέλου, αλλά να νιώθουμε καλά με το σώμα μας. Σέξι θεωρείται και νιώθει, η γυναίκα που αγαπάει το σώμα της, ακόμα και με περιττά κιλά, ακόμα και με ατέλειες.

Μία εύκολη άσκηση είναι, να κοιταχτούμε  γυμνές ή με εσώρουχα στον ολόσωμο καθρέφτη μας και να παρατηρήσουμε τα ωραία σημεία στο σώμα μας. Όταν αυτό το κάνουμε καθημερινά, αρχίζουμε να γνωρίζουμε και να αγαπάμε με την πραγματική μας εικόνα. Οι καθημερινές θετικές δηλώσεις για τον εαυτό μας ενισχύουν την αυτοπεποίθησή μας και μας “εκπαιδεύουν” στο να αγαπήσουμε το σώμα μας.

Βήμα 2ο: Xαλαρώνω και ισορροπώ ψυχικά

Ενώ συχνά νομίζουμε ότι ηρεμούμε, δεν το κάνουμε πραγματικά. Σύμφωνα με έναν διάσημο σεξολόγο, τον Dr, Steven Snyder “Εάν δεν ηρεμήσεις… το σεξ θα υποφέρει». Μια γυναίκα αγχωμένη και νευρωτική που τρέχει να τα προλάβει όλα, δεν εκπέμπει καμία σεξουαλικότητα.

Μπορούμε λοιπόν, να προγραμματίζουμε για μισή ώρα κάθε μέρα, να κλείνουμε κινητά, τηλεόραση και laptop. Το ραντεβού αυτό είναι προσωπικό. Στόχος μας είναι να έρθουμε σε επαφή με τον ανώτερο εαυτό μας, να αφουγκραστούμε τις πραγματικές εσωτερικές μας ανάγκες και τα όνειρά μας. Μια βοηθητική άσκηση που μπορούμε να κάνουμε στα πλαίσια του δημιουργικού διαλογισμού είναι να κοιτάξουμε τον εαυτό μας ως παρατηρητές… να δούμε τι μας αρέσει, να αισθανθούμε ποιες ποιότητες εκπέμπουμε και ποια συνολική εικόνα έχουμε.

Βήμα 3ο: Yιοθετώ το δικό μου προσωπικό στυλ

Προκειμένου να είμαστε σέξι .., πρέπει και να το θέλουμε και να το αισθανόμαστε αλλά και να το δείχνουμε. Όσο πιο αυθεντικό και προσωπικό είναι το στυλ εμφάνισης και τρόπου ζωής που υιοθετούμε, τόσο πιο ελκυστικές είμαστε προς τους άλλους.  Κανένας δεν θέλει μια γυναίκα χωρίς προσωπικότητα. Αντίθετα, όταν έχουμε μια προσεγμένη εξωτερική εικόνα, προσωπική στάση και άποψη καθώς και ενδιαφέροντα… τόσο πιο ερωτεύσιμες και σέξι είμαστε!

Τον σέξι εαυτό μας, τον συναντάμε όταν:

  • Τολμάμε να ντυνόμαστε σέξι. Όταν ντυνόμαστε πιο σέξι αλλάζουμε την ενέργειά μας, αισθανόμαστε διαφορετικά, ενώ εκπέμπουμε και αντίστοιχα μηνύματα.
  • Τονίζουμε τα «δυνατά» μας σημεία. Κάθε μία μας γνωρίζει τα σημεία της που είναι πιο ελκυστικά κατά γενική ομολογία. Για κάποιες, είναι το στήθος, για άλλες τα πόδια, για άλλες τα χείλια ή το πρόσωπο, κ.λπ. Αν προβάλλουμε σωστά τα δυνατά μας σημεία, κανένας δεν θα προσέξει τις ατέλειές μας.
  • Υιοθετούμε αλλαγές styling που μας κάνουν να νιώθουμε ωραία.
  • Ξεπερνάμε προκαταλήψεις και ταμπού, που δεν μας εκφράζουν.
  • Δοκιμάζουμε δραστηριότητες και hobby που ανεβάζουν την ενέργεια και το κέφι μας.

Βήμα 4ο: Πιστεύω ότι είμαι σέξι, αισθάνομαι σέξι, φλερτάρω και το διασκεδάζω

Όταν εμείς νιώθουμε καλά, εκπέμπουμε αυτόματα αυτή την ενέργεια και το νιώθουν και οι γύρω μας. Το αθώο φλερτ είναι αναζωογονητικό και ανεβάζει τόσο την αυτοπεποίθησή μας, όσο και τη λίμπιντό μας. Το κάθε χαμόγελο, το κοίταγμα στα μάτια, η καλή διάθεση αυξάνει το sex- appeal και μας κάνει να δείχνουμε πιο ελκυστικές.

Ποια είναι τα πιο σέξι στοιχεία μιας γυναίκας;

Η αποφασιστικότητα, η προσωπική αποδοχή, η ισορροπία (ψυχική και πνευματική) και η αυτοπεποίθηση, είναι τα πιο σέξι στοιχεία της κάθε γυναίκας. Δεν υπάρχουν γρήγορες αλλαγές. Η αλήθεια είναι ότι οι μεγάλες αλλαγές έρχονται με τον χρόνο και την προσπάθεια.

Ένα  προσωπικό πλάνο αλλαγών, ανανέωσης, γυμναστικής αλλά και ξεκούρασης είναι απαραίτητο για την καθεμία. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα σημεία στην εμφάνισή μας που δεν μας αρέσουν αλλά ταυτόχρονα να μαθαίνουμε να τονίζουμε τα θετικά μας σημεία! Δεν περιμένουμε αλλαγές μέσα σε μια νύχτα… αλλά συνεχίζουμε να επενδύουμε στο πλάνο μας.

Όταν εμείς οι ίδιες ερωτευτούμε και αγαπήσουμε τον εαυτό μας, είναι σίγουρο ότι θα είμαστε ακαταμάχητα σέξι και ερωτεύσιμες για όλους.

www.womannow.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 − thirteen =