Πώς αγγίζω το πρόσωπό μου;

Η στενή σχέση που αναπτύσσουν τα χέρια μου με το πρόσωπό μου στο πλαίσιο του pampering, εκτός του ότι οφείλει να είναι πάρα πολύ τρυφερή, μπορεί και να… ταυτοποιηθεί!

Να ξέρεις, λοιπόν, ότι:

  • με κινήσεις ταμποναριστές (πατητά και διεισδυτικά με το εσωτερικό όλης της παλάμης) βοηθάω ένα προϊόν να εισχωρήσει καλύτερα στην επιδερμίδα μου, χωρίς να την ταλαιπωρώ
  • με κινήσεις ανοδικές κάνω ανόρθωση, ένα φυσικό lifting
  • με κινήσεις καθοδικές, με κατεύθυνση κυρίως από τα αυτιά προς τον λαιμό, (λεμφικές οδοί) κάνω αποτοξίνωση, άρα φέρνω λάμψη.

Υπάρχει ακόμα ένας τρόπος, ίσως περισσότερο εξειδικευμένος για να αγγίζω το πρόσωπό μου. Είναι το tapping, αλλιώς τα χτυπηματάκια με τα ακροδάχτυλα. Άλλοτε γενικευμένα σε ολόκληρη την περιοχή του προσώπου και άλλοτε στοχευμένα σε συγκεκριμένες μυικές ζώνες. Το tapping γίνεται με μέτρια δύναμη, έντονο ρυθμό και σκοπό την τόνωση και την αιματική μικροκυκλοφορία.

Όσο για τα ίδια τα χέρια μου;

Αφού αναλογιστώ ότι εκτός από εργαλείο για τις faceyogi, όπως περιγράψαμε, είναι η αίσθηση της αφής, μέσον επικοινωνίας και… προδίδουν και την ηλικία, φροντίζω να μην παραμελώ την περιποίησή τους (και διάβασε μέχρι το τέλος για το δικό μου tip)

Τι κάνω;
-αποφεύγω το πολύ ζεστό ή πολύ κρύο νερό -εννοείται φοράω γάντια όταν κάνω δουλειές
-κάνω απολέπιση, ακόμα και DIY με ελαιόλαδο και μαύρη ζάχαρη
-φοράω ενυδατική κρέμα, δίνοντας έμφαση στην εξωτερική πλευρά της παλάμης πάντα, όπου “γράφει” η φθορά
-φοράω οπωσδήποτε αντηλιακό (ναι, στα χέρια) και μάλιστα με δείκτη προστασίας SPF 30, καθώς, μαζί με τον λαιμό, τα χέρια είναι τα πιο εκτεθειμένα μέρη του σώματος σε όλες τις εποχές και τις καιρικές συνθήκες. (Η Αμερικάνικη Δερματολογική Εταιρεία προτείνει να φοράμε γάντια και στην οδήγηση!!! Αν και αυτές τις μέρες φοράμε τα γάντια ακόμα και στον ύπνο μας!)

My tip: φοράω στα χέρια μου, από την εξωτερική τους πλευρά, ό,τι απέμεινε από την ενυδατική προσώπου!

Αλεξάνδρα Βεκιάρη
Face Yoga Expert

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *