Πέτρος Κούρτης

Όλοι σας θυμούνται σαν τον εντυπωσιακό τυμπανιστή της έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα. Μια διεθνής αναγνώριση πώς εξαργυρώνεται είκοσι χρόνια μετά?
Η Δύναμη της εικόνας είναι τεράστια και είμαι ευγνώμων που συνέβη. Δεν το επικοινωνώ η αλήθεια είναι, πέρα από μια αναφορά στο βιογραφικό μου. Εισπράττω όμως ακόμη και μετά από 20 χρόνια, χαμόγελα, μια λέξη θαυμασμού για τη μεγάλη στιγμή κυρίως της Ελλάδας, μια επαφή πιο άμεση με ανθρώπους που ποτέ ίσως να μην με πλησίαζαν. Σίγουρα μια θετική προδιάθεση από κάποιους, είτε στο επαγγελματικό κομμάτι είτε στο κοινωνικό λόγω της συνεργασίας μου και της συμμετοχής μου σε ένα τόσο τεράστιο και σημαντικό γεγονός.

Έχετε συνεργαστεί με τους περισσότερους εξέχοντες Έλληνες συνθέτες, μουσικούς και τραγουδιστές της χώρας μας. Ποιοι ασκήσαν τη μεγαλύτερη επιρροή στην επαγγελματική σας πορεία?
Τα 20 χρόνια δίπλα στο Γιώργο Νταλάρα ήταν καθοριστικά, αλλά σίγουρα και ο Δημήτρης Παπαϊωάννου χωρίς να το γνωρίζει έγινε έμπνευση και τόλμη για καλλιτεχνήματα και προτάσεις πέρα από τη ζώνη ασφαλείας μου.

Με ποιες/ποια προσωπικότητα του καλλιτεχνικού στερεώματος θα θέλατε να συνεργαστείτε μελλοντικά?
Ξέρω ότι θα ήθελα να ξανακάνω θέατρο και να συνεργαστώ με όποιον έχει να μου προτείνει κάτι που να με αφορά και να έχω θέση στο όραμα του. Τώρα που το ξανασκέφτομαι θα ήθελα να είχα τη τύχη να συνεργαστώ με τον Kenny Ortega (παραγωγός του Michael Jackson στο THIS IS IT, Σκηνοθέτης, Χορογράφος)

Το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα βοηθάει τους νέους μουσικούς στην άρτια εκμάθηση κρουστών οργάνων?
Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει εκπαιδευτικό σύστημα για την εκμάθηση κρουστών οργάνων στην Ελλάδα, εξαιρουμένων των κλασσικών κρουστών συμφωνικής ορχήστρας. Διανύουμε ακόμη την εποχή του Λαϊκού πρακτικού Οργανοπαίκτη, τόσο στα Παραδοσιακά κρουστά όσο και στα Κρουστά του κόσμου.

Έχουμε εντυπωσιαστεί με τις δημιουργικές σας προτάσεις για θαλασσινές εξορμήσεις. Μιλήστε μας για το sail your senses.
Ήταν Μονόδρομος, από τη στιγμή που δύο μεγάλες αγάπες συναντήθηκαν μέσα μου. Η Τέχνη και η Φύση, η Τέχνη και η Εκπαίδευση στη Φύση, ο Άνθρωπος και η σημασία της ένωσής του με τον συνάνθρωπο μέσα από μια διεργασία ανθρώπινης επαφής, ανταλλαγής και αποδοχής της διαφορετικότητας. Αυτή ήταν η αρχή του προβληματισμού και της ανάγκης για κάτι που να με εκφράζει απόλυτα, κάτι περισσότερο σαν Αποστολή πέρα από την όποια Επαγγελματική προσέγγιση ενός τέτοιου εγχειρήματος. Η θάλασσα είναι η αγκαλιά και η Ελλάδα, με όλα τα συνθετικά χαρακτηριστικά της, το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθεί αυτός ο Καρπός. Τόσο το Sail your Senses όσο και τα άλλα δύο project μου, ARTVENTURE CAMP και DANSEAS εύχομαι να διανύσουν πολλές χιλιάδες ναυτικά μίλια και να προσφέρουν συγκίνηση, χαρά και προβληματισμό. Πολύ περισσότερο όμως να δημιουργούν πάντα Πρεσβευτές μια Φωτεινής Ελλάδας που θα μπορεί πάντα να Εμπνέει και να Φιλοξενεί τη διάθεσή για Πνευματικότητα και Εναλλακτικότητα μέσα από την Ελευθερία που τόσο απλόχερα προσφέρει η Τέχνη.

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς?
Η τέλεια σχέση με τον εαυτό μου, τη Τέχνη μου και τους γύρω μου. Να διατηρώ μια συνέπεια στις καλλιτεχνικές μου δημιουργίες και στη στάση μου απέναντι στο κοινό που ακολουθεί τις όποιες Συνθέσεις μου – Δημιουργήματά μου.

Έχεις μία γεμάτη ζωή όταν…
Δε Φοβάσαι τα Φάλτσα, μπορείς να Συγχωρείς, να Αγαπάς, να Ονειρεύεσαι και να Ταξιδεύεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *