Γυμναστική στη φύση

Ποιος κλείνεται μέσα σε τέσσερις τοίχους με τόση ζέστη και ιδρώτα; Επειδή όσοι το σκεφτόμαστε αυτό έχουμε απόλυτο δίκιο, πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους να συνεχίσουμε την τακτική μας προπόνηση. Η απάντηση φυσικά είναι μπροστά μας: κάνουμε τη φύση… γυμναστήριο!

Περισσότερη άσκηση

Η αλλαγή της ρουτίνας του γυμναστηρίου, τα νέα πρόσωπα που κυκλοφορούν έξω και τα διάφορα πάρκα, γήπεδα, κολυμβητήρια –και ειδικά η θάλασσα– βοηθούν σημαντικά στην καταπολέμηση της πλήξης, που ενδεχομένως αισθάνεστε όταν ασκείστε. Μάλιστα, αν επιλέξετε ένα πάρκο για τα τρέξετε, για παράδειγμα, θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα θα περάσει η ώρα.

Καίτε περισσότερες θερμίδες

Ο αέρας, ο θερμότερος καιρός και διάφοροι άλλοι εξωγενείς παράγοντες, μάλιστα, βοηθούν το σώμα να καταναλώσει ακόμα και 5-7% περισσότερες θερμίδες από ό,τι θα έκαιγε με τις συμβατικές ασκήσεις του γυμναστηρίου.

Εξοικονομείτε χρήματα

Μπορεί οι συνδρομές στα διάφορα γυμναστήρια να είναι συμφέρουσες, αλλά σίγουρα δεν είναι φτηνές. Αντί λοιπόν να ξοδέψετε για παράδειγμα περίπου 130 ευρώ τον χρόνο, τι θα λέγατε για 0 ευρώ;

Γυμναστείτε όποτε και όσο θέλετε

Σκέφτεστε πιο καθαρά: η φύση αυξάνει την ευημερία, ενισχύει την ανοσοποιητική δράση του οργανισμού και βοηθά σημαντικά τον άνθρωπο να επικεντρώνεται καλύτερα και να σκέφτεται πιο καθαρά.

Φύση vs μικρόβια

Είναι γνωστό ότι οι κλειστοί χώροι –και ειδικά τα γυμναστήρια– μπορούν να αποτελέσουν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροβίων. Ο εσωτερικός αέρας είναι δύο έως πέντε φορές πιο μολυσμένος από τον εξωτερικό. Ωστόσο, μεταφέροντας την άσκησή σας στη φύση, γλιτώνετε από όλους αυτούς τους κινδύνους, εφόσον φυσικά προσέχετε την προσωπική σας υγιεινή. Η φύση προσφέρει ευτυχία, χαρά, όρεξη και εναλλακτικούς τρόπους άσκησης. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Πέτρος Κωνστάντες
Personal Trainer

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *