«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022»

Για τρίτη χρονιά, ο θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» παρουσιάζει

ένα σύνολο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο κοινό όλης της Χώρας, με θέμα την επέτειο μνήμης και τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, σε μοναδικά μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια, παρά τις επικρατούσες δύσκολες συνθήκες, όλες οι εκδηλώσεις του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία και απέσπασαν τη θερμή αποδοχή τόσο του τοπικού πληθυσμού όσο και των επισκεπτών της καλοκαιρινής περιόδου.

Από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, το φετινό πρόγραμμα, με 140 εκδηλώσεις σε 66 αρχαιολογικούς χώρους, καλύπτει όλο το πολιτιστικό φάσμα έκφρασης του θεσμού μέσα από διαφορετικές μορφές τέχνης: το θέατρο, τη μουσική, τον χορό, τις εικαστικές τέχνες – περφόρμανς, τις παραστάσεις / δράσεις για παιδιά και εφήβους και το μουσικό θέατρο.

Η καλλιτεχνική προσέγγιση του θέματος διατρέχει τα ιστορικά στοιχεία, τον τρόπο ζωής, τα ήθη, τα έθιμα, τις συνθήκες ξεριζωμού, την προσφυγιά, τις δύσκολες συνθήκες επαναπατρισμού, τις προκαταλήψεις και τον φόβο του γηγενούς πληθυσμού, τα νοσταλγικά τοπωνύμια, αλλά και την αντοχή, την ελπίδα και τη χαρά έκφρασης, μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια της γης της Ιωνίας, που τραγουδάμε όλοι μέχρι σήμερα.

Οι Μικρασιάτες πρόσφυγες, υπερήφανο προσωνύμιο που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα για να δηλώσει την καταγωγή, φτάνοντας στον τελικό προορισμό της διαδρομής τους, διαμόρφωσαν και εξέλιξαν τις συνθήκες ζωής των τοπικών κοινοτήτων και οδήγησαν σε μια πολιτισμική ώσμωση που άλλαξε τη ζωή και την ιστορία των κατοίκων της Χώρας.

Με αφετηρία τις αφηγήσεις που έχουν διασωθεί και σε συνδυασμό με τον πλούτο που συναντάται ακόμα και σήμερα στα ήθη, στα έθιμα, στις μουσικές παραδόσεις, στη διατροφή, η καλλιτεχνική έκφραση αποκαλύπτει μια προσπάθεια να φωτιστούν η χρησιμότητα των άυλων και των υλικών αγαθών που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι προτάσεις του προγράμματος επιλέχθηκαν από την ειδική επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά από ανοιχτή πρόσκληση, μέσω της ηλεκτρονικής πύλης του ΥΠΠΟΑ drasis.culture.gr. Όλες οι παραγωγές αναπτύχθηκαν από προτάσεις πρωτότυπης δημιουργίας των ΑΜΚΕ. Η επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3028/2002, επέλεξε τους αρχαιολογικούς χώρους παρουσίασης των παραγωγών, από όλες τις Περιφέρειες της Χώρας. Αρχαία θέατρα, κάστρα, μνημεία, ιερά νησιά, ναοί, μονές, γεφύρια, μουσεία, συνθέτουν έναν μοναδικό καμβά πολιτιστικών δράσεων ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του σύγχρονου πολιτισμού. Είκοσι οκτώ νέοι αρχαιολογικοί χώροι έχουν ενταχθεί στο φετινό πρόγραμμα με ακτίνα δράσης από την Αρχαία Ζώνη της Αλεξανδρούπολης έως τον Προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, από την Αρχαία Πλευρώνα Μεσολογγίου έως το Καβείριο της Λήμνου και από τη Μυκηναϊκή Ακρόπολη Τίρυνθας έως τη Σπιναλόγκα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Οι φετινές 70 παραγωγές, με 140 εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.232.000,00 ευρώ. Η κατανομή τους ανά μορφή τέχνης έχει ως εξής: Θέατρο: 23 παραγωγές, συνολικού κόστους 799.800,00 ευρώ. Μουσική: 18 παραγωγές, συνολικού κόστους 595.200,00 ευρώ. Παραστάσεις / δράσεις για παιδιά και εφήβους: 14 παραγωγές, συνολικού κόστους 334.800,00. Χορός: 6 παραγωγές, συνολικού κόστους 223.200,00 ευρώ. Εικαστικές τέχνες – Περφόρμανς: 6 παραγωγές, συνολικού κόστους 186.000,00 ευρώ. Μουσικό θέατρο: 3 παραγωγές, συνολικού κόστους 93.000,00 ευρώ.

Οι βασικοί συντελεστές όλων των εκδηλώσεων είναι πολλοί, γνωστοί και δημοφιλείς καλλιτέχνες, που θα ταξιδέψουν σε όλη τη Χώρα για να επικοινωνήσουν τη σύγχρονη καλλιτεχνική τους ματιά, για μια επέτειο σύγχρονου πολιτισμού, βασισμένη στην ιστορία και στην παράδοση. Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και η σκηνοθέτις Μαριάννα Κάλμπαρη, το Θέατρο Νέου Κόσμου και ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, η bijoux de kant και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σκουρλέτης, η σκηνοθέτις και ηθοποιός Ρούλα Πατεράκη, ο σκηνοθέτης Νίκος Διαμαντής, ο σκηνοθέτης Γιάννης Αναστασάκης, ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής και η σκηνοθέτις Ηλέκτρα Ελληνικιώτη, οι ηθοποιοί Φιλαρέτη Κομνηνού, Δήμητρα Χατούπη, Ελένη Ουζουνίδου, Ελένη Κοκκίδου, Γεράσιμος Γεννατάς, Θανάσης Ευθυμιάδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Νάντια Μουρούζη, Μανώλης Μαυροματάκης, και ο Σωτήρης Ταχτσόγλου, οι ερμηνευτές Μαρία Φαραντούρη, Νένα Βενετσάνου, Σαβίνα Γιαννάτου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γλυκερία, Δημήτρης Κοντογιάννης, Σοφία Παπάζογλου, Μαρίνα Σάττι, Θοδωρής Κοτονιάς, ο συνθέτης και σολίστ κιθάρας Γιώργος Μουλουδάκης, ο συνθέτης Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και η σκηνοθέτις και χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη είναι, μεταξύ άλλων, μερικοί από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στις παραγωγές του φετινού προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Στο Θέατρο βρίσκουμε ιστορίες που παρουσιάζουν…

Το Αϊβαλί της πρώτης δεκαετίας του 20ού αιώνα. Τη Σμύρνη, το διαμάντι της Ανατολής, με τα θραύσματα της ιστορίας, ως πολύτιμους λίθους στον λαιμό της. Το μαύρο ταξίδι ενός νεαρού Έλληνα που στρατολογήθηκε για να συμμετάσχει στη Μικρασιατική Εκστρατεία. Τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου του ’22, στην παραλία της Σμύρνης και μια σκέψη που σε κυνηγά. «Τι καταφέρνει να σώσει κάποιος από μια πόλη που καίγεται;» Τη σχέση των τόπων που συνδέθηκαν άμεσα με τους πρόσφυγες του 1922, τη Νίκαια, και το νησί της Χίου, από τους βασικότερους πρώτους σταθμούς των εκδιωγμένων. Το ναυάγιο ανάμεσα σε Χίο και Τσεσμέ. Τα ταχυδρομικά περιστέρια που ως φορείς μνήμης, μαθημένα να επιστρέφουν πάντα στην «πατρίδα» τους, αψηφούν τα σύνορα και γίνονται συνδετικοί κρίκοι του παρελθόντος και του παρόντος. Το ταξίδι του πλοίου Mimosa και τη ναύλωση ενός Αμερικανού πολίτη, που μεταφέρει 2.000 Έλληνες της Μικράς Ασίας στον Πειραιά. Την υποδοχή 7.000 προσφύγων και την ενσωμάτωση όσων παρέμειναν στα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Τη δημιουργία του προσφυγικού συνοικισμού για τη στέγαση των προσφύγων στον Βόλο του 1923 και την ίδρυση ενός αθλητικού συλλόγου που θυμίζει την πατρίδα, της Νίκης Βόλου. Τις αντιδράσεις που βίωσαν οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας ερχόμενοι στην Ελλάδα και πώς αντεπεξήλθαν σε αυτές. Πώς τους υποδέχτηκαν οι γηγενείς; Πώς τους αντιμετώπισε το τότε ελληνικό κράτος; Και τι συμβαίνει σήμερα; Πού και πώς η Ιστορία επαναλαμβάνεται! Τη μετεγκατάσταση των νεαρών γυναικών που αποτελούσαν τη συντριπτική πλειοψηφία του προσφυγικού πληθυσμού. Τις νεαρές χήρες, ανύπαντρες και ορφανές Μικρασιάτισσες, στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν επαγγελματική και προσωπική «αποκατάσταση» στην πατριαρχική Ελλάδα του ’22. Διαλογικά «επεισόδια» που δραματοποιούν τη φρίκη του πολέμου, την κατάρρευση της Μεγάλης Ιδέας. Μονολόγους που διηγούνται αθροιστικά, με επική κανονικότητα, την ίδια σχεδόν επαναληπτική ιστορία. Τις πληθυσμιακές ανταλλαγές που άλλαξαν τη ζωή και την ιστορία των κατοίκων της Κρήτης, Μια συρραφή από τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού, τουρκικού και κυπριακού τύπου από το 1922 μέχρι σήμερα. Τη δίκη των έξι, την καταδίκη σε θάνατο και την εκτέλεσή τους στο Γουδί, ως κύριους υπαίτιους της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Στη Μουσική υπάρχουν ήχοι, νότες και τραγούδια που ανακαλύπτουμε από την αρχή…

Μουσικές που εμπνέονται από τη λογοτεχνία και εκφράζουν την ευτυχία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας πριν την Καταστροφή, αλλά και την τραγωδία του ξεριζωμού. Ο ιστορικός / παραδοσιακός αμανές. Η συνεργασία, η καλλιτεχνική συνύπαρξη ενός θεάτρου σκιών με μια μουσική κομπανία, που παρουσιάζουν τη μουσική και τη χορευτική παράδοση της Μικράς Ασίας.

Φωνές, χορωδοί, μουσικοί αφηγούνται, ως επιβάτες μιας βάρκας που πλέει στο Ανατολικό Αιγαίο προς τις ελληνικές ακτές, μνήμες από το παρελθόν και τις πατρίδες τους. Μουσικά ηχοχρώματα παραδοσιακών συγκροτημάτων θυμίζουν την αύρα και τον πολιτισμό της Σμύρνης που άνθισε, καρποφόρησε, καταστράφηκε και οι κάτοικοί της έδωσαν ένα μάθημα επιβίωσης ξαναφτιάχνοντας τη ζωή τους από την αρχή σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Η Σμύρνη, με τη θρυλική ομορφιά και την τραγική της κατάληξη. Η «Σμύρνη», χρόνια αργότερα, υποδέχεται στο φτωχικό πια σπίτι της, κάπου στην Κοκκινιά του 1930, έξι πλανόδιους μουσικούς για να ανασύρουν μαζί και να ανασκευάσουν πολύτιμες στιγμές από την πολύβουη ζωή της…

Μονοπάτια της Ανατολής. Από τη θάλασσα της Σμύρνης έως την Κωνσταντινούπολη και τον Βόσπορο κι από την αγορά της Καππαδοκίας έως τα ελληνικά λιμάνια και την ηπειρωτική χώρα, όπου κατέφθασαν ως πρόσφυγες σπουδαίοι Μικρασιάτες συνθέτες με τα τραγούδια τους. Η ανθρώπινη αλληλεγγύη, που μπορεί να μετριάσει τον πόνο του «Ξένου», ακόμα και να τον μεταμορφώσει σε ελπίδα και αισιοδοξία.

Μια ορχήστρα Βιολιώνε, σχήματα με τοξωτά έγχορδα, ρομαντισμός στον ήχο και μια συγκινητική περιπλάνηση στον ευρύτερο χώρο της Μικράς Ασίας. Τραγούδια αφιέρωμα στη μυθική Μαρίκα Παπαγκίκα, την πρώτη ανάμεσα σε άλλες σημαντικές Ελληνίδες τραγουδίστριες της Αμερικής που η φήμη της έφτασε σε διαστάσεις πραγματικού θρύλου. Μουσική και ποίηση και η μοναδική σχέση του μεγάλου Σμυρνιού Καλομοίρη με τον Παλαμά, δύο κορυφαίων εκπροσώπων του ελληνικού πνεύματος.

Ιστορίες, τραγούδια, φωτογραφίες και ευρύτερο υλικό από τον τοπικό πληθυσμό του νησιού των Κυθήρων, από την εγκατάσταση του ποντιακού προσφυγικού πληθυσμού στην Κέρκυρα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη Συνθήκη της Λωζάννης. Ένα ταξίδι, δεκαετίες μετά τον ξεριζωμό, στην Ελλάδα του 1950, μέσα σε ένα κουπέ τρένου όπου συναντιούνται πρόσφυγες από διάφορες περιοχές της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Καππαδοκίας και αρχίζουν να αφηγούνται ιστορίες τόσο από την πατρίδα τους πριν τη Μεγάλη Φυγή όσο και από τις περιπέτειες της εγκατάστασής τους στην Ελλάδα.

Στον Χορό υπάρχουν μνήμες που μόνο ένα σώμα μπορεί να ανακαλέσει…

Η απόγνωση, η θλίψη, ο τρόμος, η οδύνη και ο αγώνας επιβίωσης και ενσωμάτωσης των Μικρασιατών, μέσα από χορογραφίες σύγχρονου χορού, οι οποίες εμπλουτίζονται με σύγχρονες μουσικές συνθέσεις και τραγούδια που συνυφαίνουν ηλεκτρονικά ηχοτοπία με μικρασιάτικους μουσικούς δρόμους και ρυθμούς.

Οι κινήσεις του σύγχρονου χορού που αντλούν την πρώτη ύλη τους από συνεντεύξεις, με κεντρικό άξονα τη λειτουργία της μνήμης, στη διαμόρφωση των εικόνων με προέλευση το μικρασιατικό ιδίωμα. Οι εννοιολογικές διαστάσεις του ξεριζωμού, της αποδοχής, της ενσωμάτωσης και κατ’ επέκταση του σεβασμού της διαφορετικότητας. Μια σειρά από σώματα που αναλαμβάνουν να απαντήσουν. Πώς θα ήταν η ζωή αν δεχόμασταν τα βιώματα του διπλανού μας; Πού βασίζεται ο φόβος μας για το άλλο, τον ξένο; Οι τελετουργικές μνήμες της αρχαιότητας και η μυστηριακή λατρεία των Καβείρων στη Λήμνο. Η Φωτιά, το στοιχείο που καταστρέφει αλλά και αναγεννά και γίνεται το νήμα που συνδέει διαχρονικά τους Έλληνες με το Φως και τη μεγαλοσύνη του Σύμπαντος. Η σχέση ανάμεσα στην αναπηρία και την προσφυγιά, μέσα από τις επίκαιρες διαστάσεις των φαινομένων και την καταπίεση που βιώνουν για την ενσωμάτωσή τους στον κοινωνικό ιστό.

Στο Μουσικό Θέατρο υπάρχουν τα στοιχεία εκείνα που ενώνουν τα είδη μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν κάτι καινούριο…

Μια συνομιλία ανάμεσα στην ψηφιακή ζωγραφική και τις τοιχογραφίες-πομπές προσφύγων.

Μια μουσικοεικαστική καντάτα που φωτίζει στιγμές από τη ζωή των Κουταλιανών, όπως ονομάστηκαν οι Μικρασιάτες μασίστες σε διάφορες ιστορικές περιόδους: από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τη μεταπολεμική περίοδο. Η ιστορία μιας πόλης. Η καταστροφή του «λίκνου του πολιτισμού». Η Τροία που ακόμα καίγεται…

Στις Παραστάσεις / Δράσεις για Παιδιά και Εφήβους υπάρχουν προτάσεις που οδηγούν τις ιστορικές μνήμες στις νεότερες γενιές…

Καταγραφές και μαρτυρίες πραγματικών προσώπων που έζησαν στη Μικρά Ασία, εκεί όπου η Ανατολή και η Δύση συνυπήρχαν αρμονικά. Παραμύθια για τη φιλία ανάμεσα σε πρίγκιπες και φτωχούς που χωρίζονται βίαια και ξανασμίγουν σ’ ένα ταξίδι αναζήτησης μιας μεγάλης Ιδέας. Η καταστροφή της Σμύρνης μέσα από τη ζωοφιλία, τον έρωτα, τη γαστρονομία ή τις οικογενειακές αναμνήσεις. Όλα όσα σημάδεψαν τον γελαστό κι ευγενικό λαό της Ιωνίας απ’ τις ευτυχισμένες μέρες της ζωής της Μικράς Ασίας ως το αναγκαστικό του ρίζωμα στους προσφυγικούς συνοικισμούς, μέσα από τα μάτια δύο δίδυμων κοριτσιών. Ιστορίες με ενήλικες γάτες που βλέπουν μόνο προβλήματα, και μικρότερες που βλέπουν μόνο πλούτο και μοναδικά δώρα. Η σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και τα ίχνη της προσφυγικής ταυτότητας του νησιού της Λέσβου μέσα από το βλέμμα της νέας γενιάς. Το νήμα της συλλογικής μνήμης που ταξιδεύει στον χρόνο, παίζοντας με τα παιδικά παιχνίδια που μεταφέρθηκαν από όσους αντίκρισαν τον πόνο στις προσφυγικές αυλές, μαζί με το χαμόγελο μιας ανέμελης παιδικής ηλικίας. Μια ιστορία μέσα από μια ομάδα εφήβων στην Κω που καλείται να κατασκευάσει κούκλες, ήρωες που απεικονίζουν πρόσφυγες από το 1922 και άλλους ξεριζωμούς, να τους δώσει ζωή μέσα από αυτοσχεδιασμούς, στοχεύοντας στην ιδεατή υποδοχή των προσφύγων.

Στις Εικαστικές Τέχνες – Performance, οι κατασκευές και οι εγκαταστάσεις αναδεικνύουν αφηγήσεις και μνήμες και κόσμους ολόκληρους…

«Δεν υπάρχει θάλασσα χωρίς στεριά» και «Δεν υπάρχει στεριά χωρίς θάλασσα», το μήνυμα μιας εγκατάστασης νέον μεγάλων διαστάσεων. Ιστορίες του μεσοπολέμου, ιστορικές στιγμές της αρμενικής κοινότητας σε 150 μοναδικές εικόνες από το φωτογραφικό αρχείο του περιοδικού Αρμενικά και μια συνεύρεση των οργάνων duduk με την κλασική κιθάρα, με τη συνδρομή της φωνής. Εξιστορήσεις απογόνων από δεκαεπτά προσφυγικούς οικισμούς της Βόρειας Εύβοιας και αρχειακό φωτογραφικό υλικό με τη ζωντανή παρουσίαση πρωτότυπων συνθέσεων στους ρυθμούς και τις μελωδίες των περιοχών καταγωγής τους. Το πένθος και η συνάντηση με τη θάλασσα. Η πολυπλοκότητα της χρονικής διάρκειας του τραύματος, ο συνδυασμός του φωτός, της κίνησης, της θάλασσας και του ήχου. Ένα σύγχρονο οδοιπορικό στο νησί της Λέρου, η κίνηση µε επίκεντρο τη συνάντηση µε το άλλο σώμα, τους ντόπιους, τον τόπο, τα αντικείμενα και τον διάλογο, εγκάρσια στο συλλογικό πριν, τώρα, μετά.

Αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία στο πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022»

1. Αρχαία Άβδηρα – Ξάνθη
2. Αρχαία Ευρωπός – Κιλκίς
3. Αρχαία Ζώνη – Αλεξανδρούπολη
4. Αρχαία Μεσσήνη, Δήμος Μεσσήνης – Πελοπόννησος
5. Αρχαία Ολυμπία, Γυμνάσιο – Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας
6. Αρχαία Πλευρώνα – Μεσολόγγι
7. Αρχαίο Θέατρο Αίγειρας, Δήμος Αιγιαλείας – Αχαΐα
8. Αρχαίο Θέατρο Απτέρας, Δήμος Σούδας, Χανιά – Κρήτη
9. Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων, Ηγουμενίτσα – Θεσπρωτία
10. Αρχαίο Θέατρο Γυθείου, Νομός Λακωνίας – Πελοπόννησος
11. Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος – Βόλος
12. Αρχαίο Θέατρο Δίου – Πιερία
13. Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, Ιωάννινα – Ήπειρος
14. Αρχαίο Θέατρο Λάρισας Β΄
15. Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας – Αρκαδία
16. Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας – Ροδόπη
17. Αρχαίο Θέατρο Μήλου
18. Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου Σάμου (Ξύλινο)
19. Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων – Καβάλα
20. Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής Κοζάνης
21. Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
22. Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας
23. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
24. Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
25. Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών
26. Αρχαιολογικό Μουσείο Ισθμίας – Κόρινθος
27. Αρχαιολογικό Μουσείο Λέρου
28. Αρχαιολογικό Μουσείο Νεάπολης Βοιών, Νεάπολη – Λακωνία
29. Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας, Αρέθουσα
30. Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου
31. Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας
32. Αρχαιολογικός χώρος Ανακτορούπολης, Νέα Πέραμος – Καβάλα
33. Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Πέλλας
34. Αρχαιολογικός χώρος Γόρτυνας, Νομός Ηρακλείου – Κρήτη
35. Αρχαιολογικός χώρος Κορίνθου
36. Αρχαιολογικός χώρος Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Δεσκάτης – Γρεβενά
37. Αρχαιολογικός χώρος Ιερού Καβείρων – Λήμνος
38. Αρχαιολογικός χώρος Μυκηναϊκής Ακρόπολης Τίρυνθας – Αργολίδα
39. Αρχοντικό Τσιατσιαπά – Καστοριά
40. Αύλειος χώρος Βασιλικών Τάφων Αιγών – Βεργίνα Ημαθίας
41. Αύλειος χώρος Βυζαντινού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου – Καλαμπάκα
42. Βυζαντινά Τείχη Δράμας
43. Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας – Άργος
44. Γεφύρι Άρτας
45. Επταπύργιο Θεσσαλονίκης
46. Ζιντζιρλί Τζαμί – Σέρρες
47. Θαλάσσιο Φρούριο Ενετικού Λιμένος Ηρακλείου (Κούλες)
48. Κάστρο Αγίου Γεωργίου, Αργοστόλι – Κεφαλονιά
49. Κάστρο Ζακύνθου
50. Κάστρο Λαμίας
51. Κάστρο Μυτιλήνης
52. Κάστρο Τρικάλων
53. Κάστρο Χίου
54. Μετοχιακό Συγκρότημα Νέων Φλογητών – Χαλκιδική
55. Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης
56. Ναός Απόλλωνα – Καρδίτσα
57. Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας
58. Πολυχώρος Πολιτισμού «Ισλαχανέ» – Θεσσαλονίκη
59. Προμαχώνας Αγίου Γεωργίου Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου
60. Ρωμαϊκή Αγορά Δελφών
61. Ρωμαϊκό Ωδείο Κω
62. Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης, Πρέβεζα
63. Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου
64. Σπιναλόγκα, Άγιος Νικόλαος – Κρήτη
65. Φορτέτζα, Ρέθυμνο – Κρήτη
66. Φρούριο Παλαμηδίου – Ναύπλιο

* συν η Οικία Βλαχοθανάση στα Καμάρια, Ιστιαία, Β. Εύβοια

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, έχει αναλάβει και φέτος τη διοικητική και οργανωτική ευθύνη του προγράμματος.

* Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στην ειδική πλατφόρμα του ΥΠΠΟΑ, για όλες τις εκδηλώσεις. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο, όπου αυτό υπάρχει.

Το πρόγραμμα ανά περιφέρεια

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

2 & 3 Αυγούστου | Camp 22 | Παραστάσεις / Δράσεις για Παιδιά και Εφήβους | Βυζαντινά Τείχη Δράμας | ΑΜΚΕ: Artika
19 & 20 Αυγούστου | Η τελετουργία του Aμανέ | Μουσική | Αρχαία Άβδηρα, Ξάνθη | ΑΜΚΕ: Creativa
27 & 28 Αυγούστου | Τα Κοριτσάκια με τα Ναυτικά |Παραστάσεις / Δράσεις για Παιδιά και Εφήβους |Αρχαία Ζώνη, Αλεξανδρούπολη | ΑΜΚΕ: Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης
2 & 3 Σεπτεμβρίου | Oρχήστρα Bιολιώνε για Άρωμα Σμύρνης | Μουσική | Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας, Ροδόπης | ΑΜΚΕ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
2 & 3 Σεπτεμβρίου | ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΙ ή το βάρος της ιστορίας | Μουσικό Θέατρο | Αρχαιολογικός Χώρος Ανακτορούπολης, Νέα Πέραμος, Καβάλα| ΑΜΚΕ: Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή
10 & 11 Σεπτεμβρίου | Σμύρνη Αιώνια | Μουσική | Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Καβάλα | ΑΜΚΕ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Παρουσιάζονται 6 ΑΜΚΕ: 2 ΑΜΚΕ με παραστάσεις / δράσεις για Παιδιά και Εφήβους, 1 ΑΜΚΕ με παράσταση Μουσικού Θεάτρου και 3 ΑΜΚΕ με παραστάσεις Μουσικής

Νέοι χώροι σε σχέση με πέρυσι (2): Αρχαία Ζώνη, Αλεξανδρούπολη | Αρχαιολογικός Χώρος Ανακτορούπολης, Νέα Πέραμος, Καβάλα

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

30 & 31 Ιουλίου | Το σπίτι | Θέατρο | Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου | ΑΜΚΕ: ΕΦΑΜΙΛΛΟΝ
7 & 8 Αυγούστου | Η μνήμη του Νερού | Παραστάσεις / Δράσεις για Παιδιά και Εφήβους | Κάστρο Μυτιλήνης | ΑΜΚΕ: plays2place
12 & 13 Αυγούστου | As above So below | Χορός | Αρχαιολογικός Χώρος Ιερού Καβείρων, Λήμνος | ΑΜΚΕ: QUASI STELLAR/ PERFORMANCES WORKSHOPS RETREATS
17 & 18 Αυγούστου | Πατρίδα λέω τα τραγούδια | Μουσική | Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου Σάμου (Ξύλινο) | ΑΜΚΕ: ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ARTERO CULTURA
17 & 18 Αυγούστου | Οι βάρδιες των πουλιών | Θέατρο | Κάστρο Χίου | ΑΜΚΕ: 4 FRONTAL

Παρουσιάζονται 4 ΑΜΚΕ: 1 ΑΜΚΕ με παραστάσεις / δράσεις για Παιδιά και Εφήβους, 1 παράσταση ΑΜΚΕ με παράσταση Χορού, 1 ΑΜΚΕ με παράσταση Μουσικής και 2 ΑΜΚΕ με παραστάσεις Θεάτρου

Νέοι χώροι σε σχέση με πέρυσι (3): Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου | Κάστρο Μυτιλήνης | Αρχαιολογικός Χώρος Ιερού Καβείρων, Λήμνος

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

29 & 30 Ιουλίου |Το Μαύρο Ταξίδι | Θέατρο | Αρχαίο Θέατρο Αίγειρας, Αχαΐα | ΑΜΚΕ: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ – BIJOUX DE KANT
6 & 7 Αυγούστου | ΠΕΡΙΟΔΕΥΩΝ ΘΙΑΣΟΣ – μια σκοτεινή κωμωδία | Θέατρο |Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου |ΑΜΚΕ: ΑΝΟΙΓΜΑ
8 & 9 Αυγούστου | «Θα γίνει Ανταλλαγή» | Θέατρο| Αρχαία Ολυμπία, Γυμνάσιο, Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας| ΑΜΚΕ: The Greyblue Gap και ΜεταΘέατρο
10 & 11 Αυγούστου |Αποτύπωμα | Χορός | Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας | ΑΜΚΕ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ
6 & 7 Σεπτεμβρίου | emigranti: τραγούδια, λέξεις και εικόνες του Νότου και του Νόστου | Μουσική | Αρχαία Πλευρώνα, Μεσολόγγι |ΑΜΚΕ: ENCARDIA (ΕΝΚΑΡΝΤΙΑ)

Παρουσιάζονται 5 ΑΜΚΕ: 1 ΑΜΚΕ με παράσταση Χορού, 1 ΑΜΚΕ με παράσταση Μουσικής και 3 ΑΜΚΕ με παραστάσεις Θεάτρου

Νέοι χώροι σε σχέση με πέρυσι (3): Αρχαίο Θέατρο Αίγειρας, Αχαΐα | Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου | Αρχαία Πλευρώνα, Μεσολόγγι

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

15 & 16 Ιουλίου | Ίχνη | Χορός | Αρχοντικό Τσιατσιαπά, Καστοριά |ΑΜΚΕ: Die Wolke Art Group
25 & 26 Ιουλίου | Ο γιατρός Ινεότης | Θέατρο | Αρχαιολογικός Χώρος Ιεράς Μονής Κοίμησης Θεοτόκου, Δεσκάτη, Γρεβενά | ΑΜΚΕ: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΣΚΗΣΗ
27 & 28 Ιουλίου | Ιστορίες από το Γαχουτάν: Ίδια έχουμε μαμά | Παραστάσεις / Δράσεις για Παιδιά και Εφήβους | Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής Κοζάνης | ΑΜΚΕ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (L.R.P.A – LABORATORYOF RESEARCH OF PERFORMING ARTS)
29 & 30 Ιουλίου | Prunus Armeniaca/ Μία Διαχρονική αφήγηση μέσα από εικόνες και ήχους| Εικαστικά- Performance | Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας | ΑΜΚΕ: Εργαστήριο Φιλοσοφίας και Φωτογραφίας

Παρουσιάζονται 4 ΑΜΚΕ: 1 ΑΜΚΕ με παράσταση / δράση για Παιδιά και Εφήβους, 1 ΑΜΚΕ με παράσταση Χορού, 1 ΑΜΚΕ με παράσταση Θεάτρου και 1 ΑΜΚΕ με παρουσίαση Εικαστικών- Performance

Νέοι χώροι σε σχέση με πέρυσι (3): Αρχοντικό Τσιατσιαπά, Καστοριά | Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής Κοζάνης | Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας

Περιφέρεια Ηπείρου

19 & 20 Ιουλίου | Πολύχρωμη Μικρά Ασία |Παραστάσεις / Δράσεις για Παιδιά και Εφήβους |Γεφύρι Άρτας | ΑΜΚΕ: ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΙ
20 & 21 Ιουλίου | Ο Μικρός Ασίκης | Παραστάσεις / Δράσεις για Παιδιά και Εφήβους | Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης, Πρέβεζα | ΑΜΚΕ: SYRIX PRODUCTIONS
21 & 22 Ιουλίου | Γυναίκα πρόσφυγας | Μουσική | Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων, Ηγουμενίτσα, Θεσπρωτία | ΑΜΚΕ: ΔΙΟΔΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
21 & 22 Ιουλίου | Οι παστρικές | Θέατρο | Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης | ΑΜΚΕ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ Α.Ε.Π.Ε. (Θέατρο Τέχνης)
27 & 28 Αυγούστου | Το ρόδον της Ανατολής | Μουσική | Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, Ιωάννινα | ΑΜΚΕ: Εν Χορδαίς

Παρουσιάζονται 5 ΑΜΚΕ: 2 ΑΜΚΕ με παραστάσεις / δράσεις για Παιδιά και Εφήβους, 1 ΑΜΚΕ με παράσταση Θεάτρου και 2 ΑΜΚΕ με παραστάσεις Μουσικής

Νέοι χώροι σε σχέση με πέρυσι (0):

Περιφέρεια Θεσσαλίας

30 & 31 Ιουλίου | Απέναντι | Μουσική | Ναός Απόλλωνα, Καρδίτσα | ΑΜΚΕ: WOMO
3 & 4 Αυγούστου | Σκηνή 22 | Θέατρο| Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, Βόλος | ΑΜΚΕ: ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ «PER -THEATER-FORMANCE”
23 & 24 Αυγούστου | Μνήμη και βαθιά σημάδια | Μουσική | Κάστρο Τρικάλων (23/8), Αύλειος Βυζαντινού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμπάκα (24/8) | ΑΜΚΕ: Πήλιος όρος
25 &26 Αυγούστου| ΝΙΚΗ| Θέατρο| Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, Βόλος | ΑΜΚΕ: WHAT IF?
8 & 9 Σεπτεμβρίου | Σα σμίγουνε καρσί Ανατολή & Δύση… | Μουσική | Αρχαίο Θέατρο Λάρισας Β’| ΑΜΚΕ: ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΏΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

Παρουσιάζονται 5 ΑΜΚΕ: 2 ΑΜΚΕ με παραστάσεις Θεάτρου και 3 ΑΜΚΕ με παραστάσεις Μουσικής

Νέοι χώροι σε σχέση με πέρυσι (3): Ναός Απόλλωνα, Καρδίτσα | Κάστρο Τρικάλων | Αύλειος Βυζαντινού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμπάκας

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

5 & 6 Αυγούστου | Μικρασιάτες Πρόσφυγες του 1922 στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη | Θέατρο | Κάστρο Αγίου Γεωργίου Αργοστόλι, Κεφαλονιά | ΑΜΚΕ: ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΙΓΜΗ
24 & 25 Αυγούστου | Καντάδα ΠΟΝΤΟΥ-ΤΕΤΤΤΙΞ | Μουσική | Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας | ΑΜΚΕ: ΕΝ ΕΞΑΛΛΩ
10 & 11 Σεπτεμβρίου | ΙΒΑΛΑ ΙΒΑΛΑ Ω Πάμε γιαλό γιαλό | Θέατρο | Κάστρο Ζακύνθου | ΑΜΚΕ: ΑΝΕΜΗ

Παρουσιάζονται 3 ΑΜΚΕ: 2 ΑΜΚΕ με παραστάσεις Θεάτρου και 1 ΑΜΚΕ με παράσταση Μουσικής

Νέοι χώροι σε σχέση με πέρυσι (0):

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

20 & 21 Ιουλίου |2291 | Εικαστικά- Perfomance | Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης | ΑΜΚΕ: ΕΡΓΟΝ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστική εγκατάσταση: έως 15 Σεπτεμβρίου
28 & 29 Ιουλίου | Σμυρνέικο Μινόρε| Μουσική | Αρχαία Ευρωπός, Κιλκίς |ΑΜΚΕ: “ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΕΧΝΗΣ KAI ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2020”
1 & 2 Αυγούστου | Ενθύμιον Σμύρνης … | Μουσική | Αρχαίο Θέατρο Δίου, Πιερία | ΑΜΚΕ: ΙΩΝΙΑ (ορχήστρα)-ΒΟΛΟΣ
4 & 5 Αυγούστου | Η Ιστορία ενός Αιχμαλώτου ή πως πέρασα τα σύνορα | Παραστάσεις / Δράσεις για Παιδιά και Εφήβους | Ζιντζιρλί Τζαμί, Σέρρες |ΑΜΚΕ: HIPPO ΧΙΠΟ
17 & 18 Αυγούστου | Η πολιτεία Ψηλά | Παραστάσεις / Δράσεις για Παιδιά και Εφήβους | Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Πέλλας |ΑΜΚΕ: Dulcinea
19 & 20 Αυγούστου | ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ | Θέατρο | Επταπύργιο Θεσσαλονίκης | ΑΜΚΕ: Θέρος – Εταιρία Θεάτρου
30 & 31 Αυγούστου | Έξοδος | Μουσικό Θέατρο | Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης | ΑΜΚΕ: ΜΑΡΙΝΑ
5 & 6 Σεπτεμβρίου | ΙΣΛΑΧΑΝΕ | Θέατρο | Πολυχώρος Πολιτισμού “Ισλαχανέ” Θεσσαλονίκη | ΑΜΚΕ: Ι.Μακρή – Ν.Διαμαντης και Σία Ετ. θεάτρου Σημείο
7 & 8 Σεπτεμβρίου | Πρωτοσέλιδα | Θέατρο | Μετοχιακό Συγκρότημα Νέων Φλογητών, Χαλκιδική | ΑΜΚΕ: ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΡOMΟΣ ΜΕ ΔΕΝΤΡΑ
14 & 15 Σεπτεμβρίου | Catch (19)22 | Παραστάσεις / Δράσεις για Παιδιά και Εφήβους | Αύλειος Χώρος Βασιλικών Τάφων Αιγών, Βεργίνα Ημαθίας | ΑΜΚΕ: CALD Productions

Παρουσιάζονται 10 ΑΜΚΕ: 3 ΑΜΚΕ με παραστάσεις / δράσεις για Παιδιά και Εφήβους, 3 ΑΜΚΕ με παραστάσεις Θεάτρου, 2 ΑΜΚΕ με παραστάσεις Μουσικής, 1 ΑΜΚΕ με παράσταση Μουσικού Θεάτρου και 1 ΑΜΚΕ με παρουσίαση Εικαστικών- Performance

Νέοι χώροι σε σχέση με πέρυσι (4): Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης | Ζιντζιρλί Τζαμί, Σέρρες | Πολυχώρος Πολιτισμού “Ισλαχανέ” Θεσσαλονίκη | Αύλειος Χώρος Βασιλικών Τάφων Αιγών, Βεργίνα Ημαθίας

Περιφέρεια Κρήτης

5 & 6 Αυγούστου |Πάροδος | Θέατρο | Αρχαίο Θέατρο Απτέρας, Δήμος Σούδας, Χανιά | ΑΜΚΕ: “Μνήμη” Εταιρεία Θεάτρου
7 & 8 Αυγούστου | ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ -αυτοί που έφυγαν αυτοί που ήρθαν | Θέατρο |Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου |ΑΜΚΕ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΑΜΒΟΓΛΟΥ
7 & 8 Αυγούστου | Limen-μία μουσική performance για τη μνήμη του μέλλοντος | Θέατρο | Θαλάσσιο Φρούριο Ενετικού Λιμένος Ηρακλείου (Κούλες) | ΑΜΚΕ: BEHOLD
10 & 11 Αυγούστου | ΞΕΝΟΣ | Θέατρο | Αρχαιολογικός Χώρος Γόρτυνας, Νομός Ηρακλείου, Κρήτη | ΑΜΚΕ: Αντανακλάσεις
14 & 15 Σεπτεμβρίου | Ωκεανός | Θέατρο | Σπιναλόγκα, Άγιος Νικόλαος, Κρήτη | ΑΜΚΕ: Όχι Παίζουμε
14 & 15 Σεπτεμβρίου | Διά πυρός… | Χορός | Φορτέτζα, Ρέθυμνο, Κρήτη | ΑΜΚΕ: DAGIPOLI DANCE CO

Παρουσιάζονται 6 ΑΜΚΕ: 5 ΑΜΚΕ με παραστάσεις Θεάτρου και 1 ΑΜΚΕ με παράσταση Χορού

Νέοι χώροι σε σχέση με πέρυσι (2): Θαλάσσιο Φρούριο Ενετικού Λιμένος Ηρακλείου (Κούλες) | Σπιναλόγκα, Άγιος Νικόλαος, Κρήτη

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

20 & 21 Αυγούστου |In the presence of Absence | Χορός | Αρχαίο Θέατρο Μήλου |ΑΜΚΕ: Ομάδα Παραστατικών Τεχνών Αθανασίας Κανελλοπούλου
1 & 2 Σεπτεμβρίου | ΣΥΝ-ΠΑΡΟΥΣΙΑ | Εικαστικά -Performance | Προμαχώνας Αγίου Γεωργίου Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου | ΑΜΚΕ: SILENT ISING
2 & 3 Σεπτεμβρίου | Πριν Τώρα Μετά | Εικαστικά – Performance | Αρχαιολογικό Μουσείο Λέρου | ΑΜΚΕ: Ομάδα Τέχνης και Διεπιστημονικής Συνεργασίας, Τρίτος Πλανήτης
10 & 11 Σεπτεμβρίου | ξεριζωμός ΣΑΝ ΧΘΕΣ, 1922-2022 | Παραστάσεις / Δράσεις για Παιδιά και Εφήβους | Ρωμαϊκό Ωδείο Κω |ΑΜΚΕ: Εικαστικό Θέατρο Κούκλας “Πράσσειν Άλογα”

Παρουσιάζονται 4 ΑΜΚΕ: 1 ΑΜΚΕ με παράσταση/ δράση για Παιδιά και Εφήβους, 1 ΑΜΚΕ με παράσταση Χορού και 2 ΑΜΚΕ με παρουσιάσεις Εικαστικών- Performance

Νέοι χώροι σε σχέση με πέρυσι (3): Προμαχώνας Αγίου Γεωργίου Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου| Αρχαιολογικό Μουσείο Λέρου | Ρωμαϊκό Ωδείο Κω

Περιφέρεια Πελοποννήσου

15 & 16 Ιουλίου |Η Ανατολή | Θέατρο | Αρχαιολογικός Χώρος Μυκηναϊκής Ακρόπολης Τίρυνθας, Αργολίδας | Θέατρο του Νέου Κόσμου
17 & 18 Ιουλίου | Οι ήχοι της Αιολικής Γης | Μουσική | Φρούριο Παλαμηδίου, Ναύπλιο |ΑΜΚΕ: ArtShuttle
19 & 20 Ιουλίου | Κύθηρα-Αυστραλία | Μουσική | Αρχαίο Θέατρο Γυθείου, Νομός Λακωνίας | ΑΜΚΕ: Εταιρία παραγωγής και διάδοσης πολιτιστικών και καλλιτεχνικών έργων-Κύκλος Τεχνών OPER(o)
26 & 27 Ιουλίου | Η μικρή Ασία | Παραστάσεις / Δράσεις για Παιδιά και Έφηβους | Αρχαιολογικός Χώρος Κορίνθου | ΑΜΚΕ: θεατρική ομάδα anima
20 & 21 Αυγούστου | Το Αϊβαλί η πατρίδα μου | Θέατρο |Αρχαιολογικό Μουσείο Ισθμίας, Κόρινθος |ΑΜΚΕ: Νοσταλγία – Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Δημιουργίας
20 & 21 Αυγούστου | Τ’ Απολύτως Απαραίτητα |Θέατρο | Αρχαία Μεσσήνη |ΑΜΚΕ: K.A.NE- Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων
23 & 24 Αυγούστου | Ammophila vol.3: There was land here before | Εικαστικά – Performance |Αρχαιολογικό Μουσείο Νεάπολης Βοιών, Νεάπολη, Λακωνία | ΑΜΚΕ: Ammophila
26 & 27 Αυγούστου | Θυμάμαι | Θέατρο | Αρχαία Μεσσήνη, Δήμος Μεσσήνης | ΑΜΚΕ: ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
28 & 29 Αυγούστου | Εν Σμύρνη γεννηθέντες (1883-1903) | Μουσική | Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας | ΑΜΚΕ: Alcedo
3 & 4 Σεπτεμβρίου | Ο μεγάλος αποχαιρετισμός | Παραστάσεις / Δράσεις για Παιδιά και Έφηβους | Βυζαντινό Μουσείο Άργους, Αργολίδα | ΑΜΚΕ: 4PLAY

Παρουσιάζονται 10 ΑΜΚΕ: 2 ΑΜΚΕ με παραστάσεις / δράσεις για Παιδιά και Έφηβους, 4 ΑΜΚΕ με παραστάσεις Θεάτρου, 3 ΑΜΚΕ με παραστάσεις Μουσικής και 1 ΑΜΚΕ με παρουσίαση Εικαστικών- Performance

Νέοι χώροι σε σχέση με πέρυσι (5): Αρχαιολογικός Χώρος Μυκηναϊκής Ακρόπολης Τίρυνθας, Αργολίδας | Αρχαιολογικό Μουσείο Ισθμίας, Κόρινθος | Αρχαιολογικό Μουσείο Νεάπολης Βοιών, Νεάπολη, Λακωνία | Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας | Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας, Άργος

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος

15 & 16 Ιουλίου | Μικρά Ασία: όλα εδώ υπάρχουν για να θυμίζουν | Χορός | Κάστρο Λαμίας | ΑΜΚΕ: Πολιτιστική Ομάδα ΗΧΟΔΡΑΜΑ
22 & 23 Ιουλίου | Της ΚΑΡΔΙΑΣ και του ΝΟΥ | Μουσική | Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών | ΑΜΚΕ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
2 & 3 Αυγούστου | Από τη Μικρά Ασία στη Βόρεια Εύβοια | Εικαστικά – Perfomance| Οικία Βλαχοθανάση, Β. Εύβοια |ΑΜΚΕ: OLIPOLI
18 & 19 Αυγούστου | ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ή ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΕΣ | Παραστάσεις / Δράσεις για Παιδιά και Έφηβους | Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας |ΑΜΚΕ: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ BUG
7 & 8 Σεπτεμβρίου | Σκοτεινή πλευρά της Μνήμης – Η Προκυμαία | Μουσική | Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδος, Αρέθουσα | ΑΜΚΕ: ΣΗΜΑΤΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ
7 & 8 Σεπτεμβρίου | ΕΚΑΒΗ/S.T.R.I.N.G.S- Χαμένες Τροίες| Μουσικό Θέατρο | Ρωμαϊκή Αγορά Δελφών | ΑΜΚΕ: Ομάδα Χρώμα
14 & 15 Σεπτεμβρίου | Με το παιχνίδι στις γειτονιές της Μικρασίας | Παραστάσεις / Δράσεις για Παιδιά και Έφηβους | Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών | ΑΜΚΕ: CINEMATHESIS

Παρουσιάζονται 7 ΑΜΚΕ: 2 ΑΜΚΕ με παραστάσεις / δράσεις για Παιδιά και Έφηβους, 1 ΑΜΚΕ με παράσταση Μουσικού Θεάτρου, 1 ΑΜΚΕ με παράσταση Χορού, 2 ΑΜΚΕ με παραστάσεις Μουσικής και 1 ΑΜΚΕ με παρουσίαση Εικαστικών- Performance

Νέοι χώροι σε σχέση με πέρυσι (0):

* συν η Οικία Βλαχοθανάση στα Καμάρια, Ιστιαία, Β. Εύβοια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *