Νίκη Πετρουλάκη

Όσο θυμάται τον εαυτό της είναι σε κίνηση… Από μικρή ήταν αθλήτρια, έχει περάσει από τον χώρο του fitness, έχει ασχοληθεί με Pilates, με γιόγκα, με σεμινάρια αυτοβελτίωσης και αυτογνωσίας και όλα αυτά της έχουν προσφέρει σφαιρικές γνώσεις, ώστε να συνειδητοποιήσει πως ο άνθρωπος για να έχει καλή ψυχική και σωματική υγεία θα πρέπει εκτός από το να ασκείται, να τρέφεται και σωστά.

Δραστηριοποιήστε στον χώρο της ευεξίας και της υγείας προσφέροντας ολιστικές υπηρεσίες. Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με αυτόν τον κλάδο;

Θεωρώ απαραίτητο για την καλή μας ζωή ένα δυνατό και υγιές σώμα γιατί είναι το μέσο που μας “εξυπηρετεί”, που κάνει τα πάντα για μας μέσα στη ζωή μας, άρα είναι χρέος μας να το κρατάμε υγιές.

Έχετε πολυετή εμπειρία στον χώρο του Fitness. Τι θα μας συμβουλεύατε ώστε να ενισχύσουμε την ψυχική και σωματική μας δύναμη;

Μέσα απ’ τη δουλειά μου προσπαθώ ο ασκούμενος – μαθητής να μάθει και να συνειδητοποιήσει πως λειτουργεί το δικό του σώμα, αλλά και να τον καθοδηγήσω έτσι ώστε να γίνει πραγματικά καλύτερο και όχι μόνο να δείχνει καλύτερο. Συνιστώ τη γιόγκα για την ευκινησία και την ευλυγισία που προσφέρει. Γι’ αυτήν την ένωση “των σπασμένων μας κομματιών”. Γι’ αυτές τις βαθιές και ωραίες αναπνοές που μέσα στη ζωή μας πολλές φορές τις χάνουμε. Για τη χαλάρωση που πολλές φορές αποκτούμε μέσα από το “άδειασμα” του νου μας. Για όλα αυτά μαζί και για το ότι εμένα μου ‘χει κάνει πολύ καλό στη ζωή μου.

Ποια είναι η επαγγελματική σας φιλοσοφία;

Η ευεξία είναι ένα σύνολο πραγμάτων. Είναι να είσαι δυνατός σωματικά, να έχεις ηρεμήσει τους φόβους σου, να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου και να τον αγαπάς.

Σας επηρεάζει η δουλειά σας στην καθημερινή σας ζωή;

Με επηρεάζει με την έννοια ότι παρατηρώ τους ανθρώπους και κοιτάζω τη σπονδυλική τους στήλη, αν είναι καλά …ευθυγραμμισμένη!  

Έχω μπει σε έναν τέτοιο δρόμο, που για μένα το να ακολουθώ τον δρόμο της ευεξίας είναι απλά τρόπος ζωής. Είναι η καθημερινότητά μου. Και μου αρέσει πολύ, δεν θα την άλλαζα.

Ποιο είναι το motto σας;

Aim for balance. 

Τι είναι χαρούμενη ζωή για εσάς;

Χαρούμενη ζωή για μένα είναι να απαλλαγώ από οτιδήποτε με μπλοκάρει και δε μ’ αφήνει να αναπτυχθώ ως ύπαρξη. Να έχω καλή υγεία και να μπορώ να δημιουργήσω δυνατές, ουσιαστικές σχέσεις ζωής.

Τι θαυμάζετε περισσότερο στους ανθρώπους;

Θαυμάζω τους ανθρώπους που παρ’ όλο που μπορεί να τους έχει συμβεί κάτι τραγικό και ακραίο, εκείνοι δεν άλλαξαν. Θαυμάζω τους ανθρώπους που προσπαθούν, παλεύουν και χαίρονται με το καθετί.

Τι είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο; 

Η ευτυχία δεν ορίζεται από όλους το ίδιο. Κάθε άνθρωπος μπορεί να είναι ευτυχισμένος για διαφορετικούς λόγους.

Τι φοβάστε περισσότερο;

Την ανημποριά νομίζω πιο πολύ από όλα.

Έχεις μια γεμάτη ζωή όταν…

…μπορείς να ευχαριστηθείς τη στιγμή και να είσαι ευγνώμων για όλα. Τα μικρά και τα μεγάλα. 

Πόση σημασία έχουν τα υλικά αγαθά για μια ευτυχισμένη ζωή;

Τα υλικά  αγαθά είναι το μέσο  για μια άνετη και καλή ζωή. Σίγουρα βοηθούν, αλλά δεν είναι αυτό που θα μας προσφέρει την ευτυχία. Σημασία έχει το πως αισθανόμαστε μέσα σας και όχι τι υπάρχει έξω από εμάς.

Καλοσύνη για εσάς είναι…

… πραγματικά ευγενική ψυχή θα έλεγα. Να μην είμαστε επιλεκτικά καλοί, αλλά να δείχνουμε αγάπη και σεβασμό προς όλους και για όλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *