fbpx

«Μυστικοί κήποι»

Η νέα έκθεση του Αντώνη Αντζουλίδη.

Βρεθήκαμε με το γνωστό εικαστικό Αντώνη Αντζουλίδη στο εργαστήριό του στην Πλάκα. Τον συνάντησα σε ένα χώρο γεμάτο ζωγραφικά έργα παρέα πάντα με τα αγαπημένα του σκυλιά. Αφορμή αυτής της συνάντησης ήταν η νέα ατομική του έκθεση. Στην ερώτησή μου πως βλέπει τις εξελίξεις στην τέχνη αυτή τη νέα εποχή απάντησε: Νιώθω χαρούμενος που η ζωή και η τέχνη παρ΄ όλες τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες κατά ένα μαγικό τρόπο πάντα βρίσκουν τον τρόπο να κερδίζουν. Πιστεύω ότι έχουν αρχίσει και γίνονται πολλές νέες και ενδιαφέρουσες εκθέσεις από καταξιωμένους καλλιτέχνες και εναλλακτικές ομάδες, γεγονός συγκινητικό και ελπιδοφόρο. Άλλωστε στην τέχνη υπάρχει χώρος για όλους.

Ζήτησα να μάθω λίγα πράγματα για τη νέα έκθεση που ετοιμάζει. Η νέα μου έκθεση έχει τίτλο «Μυστικοί κήποι». Είναι ένα project που το σκέφτομαι πολύ καιρό τώρα. Ξεκίνησα να το σχεδιάζω πριν από δύο χρόνια. Ωστόσο, εκείνη την εποχή υπήρχε στο μυαλό μου ο ένας. Ο μυστικός κήπος αρχικά μέσα μου ήταν ο εθνικός κήπος. Πήγαζε από τις μνήμες στις πάπιες με το κουλούρι στο χέρι, την εποχή που σαν παιδί με πήγαινε ο πατέρας μου. Ύστερα πάλι ο Εθνικός κήπος επανήλθε στη ζωή μου και αποτέλεσε ορόσημο για την πρώτη σοβαρή σχέση που είχα. Εκεί κάναμε ατελείωτες βόλτες κάθε Κυριακή και βγάζαμε φωτογραφίες, ενώ εγώ ένιωθα λίγο σαν τον Bruce Weber.

Αργότερα στους μυστικούς κήπους προστέθηκε και ο λόφος του Φιλοπάππου και το μοναδικό τοπίο που χαζεύαμε με τη φίλη μου τη Μαρίνα την εποχή του πρώτου lockdown. Καθόμασταν με τα σκυλιά μας, τη Monica εγώ και με τον Άρη η φίλη μου, και θαυμάζαμε τον μοναδικό περιβάλλοντα χώρο της Ακρόπολης που έχει σχεδιάσει ο εξαιρετικός Δημήτρης Πικιώνης. Μελετούσαμε και θαυμάζαμε την υπέροχη αισθητική του καταλήγοντας ότι ίσως και να πρόκειται για παρθενογένεση. Όλες οι μεταγενέστερες προσπάθειες επανάληψης αυτού του τοπίου παραπέμπουν σε δημιουργήματα όχι του Θεού, αλλά κάποιου παραγιού του.

Τον τελευταίο καιρό ζωγραφίζω πιο πολύ σε αυτό το τμήμα της αρχαίας Κοίλης στο λόφο του Φιλοπάππου. Ανάμεσα στο πράσινο και όσα έχουν διατηρηθεί από την αρχαιότητα αισθάνομαι πως βρίσκομαι μακριά από την Αθήνα. Το project των Μυστικών Κήπων ωστόσο θα έχει και συνέχεια την οποία έχω ήδη σχηματίσει στο μυαλό μου. Το πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί στα τέλη Νοεμβρίου στο χώρο δημιουργίας κοσμημάτων του φίλου μου Σπύρου Κανάκη, στην οδό Μακρυγιάννη 12 στην Ακρόπολη. Αλλά εκεί θα παρουσιάσω μόνο το πρώτο μέρος.

Ωστόσο είμαι πολύ χαρούμενος την ομαδική έκθεση «ΗΡΩΟΝ» στην οποία έλαβα μέρος στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, που εγκαινιάστηκε στις 13 Αυγούστου 2021 στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Αίγινας, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδος Κρητικού. Στις 10 Νοεμβρίου εγκαινιάστηκε στην ArteVisione Gallery μία ακόμη ομαδική εικαστική έκθεση, όπου παίρνω μέρος, με τίτλο Film noir, σε επιμέλεια Ευαγγελίας Θ. Καϊράκη.

www.kourdistoportocali.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *