My Mindful Journey

Έχετε σύνδεση με τον «Μελλοντικό Εαυτό σας»; Έχετε φανταστεί πώς θα είναι η ζωή σας σε 5 ή σε 10 χρόνια από τώρα;

Οι άνθρωποι εκείνοι που ασχολούνται με την αυτοβελτίωση επικεντρώνονται στη συνεχή προσωπική τους εξέλιξη, έτσι ώστε να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Εστιάζουν στο πώς θα διαμορφώσουν και θα βελτιώσουν το παρόν, την καθημερινότητα, να ζουν με πληρότητα την κάθε στιγμή, την κάθε μέρα, με τα θετικά της ζωής και απομακρύνοντας τα αρνητικά.

Οι αλλαγές αυτές έρχονται σιγά σιγά μετά από πολλή προσωπική δουλειά, αφοσίωση και πειθαρχία.

Η έννοια της αυτοβελτίωσης είναι η βελτίωση του εαυτού μας, η εξέλιξή μας και το να δούμε την καλύτερή μας εκδοχή. Κάνουμε την αλλαγή. Ενώ η σημασία της αυτογνωσίας είναι να γνωρίσουμε ποιος/ποια είμαι στο «τώρα», πού και πώς θέλω να δω τον εαυτό μου στο μέλλον.

Είναι ένα συνεχές ταξίδι, στο οποίο θα καταλάβεις τις σκέψεις σου, τα συναισθήματά σου, την προσωπικότητά σου.

Και εδώ έρχεται η συνάντηση με τον «Μελλοντικό μας εαυτό».

«Ο Μελλοντικός μας εαυτός» είναι μια σπουδαία τεχνική και είναι ένας τρόπος για να πάμε μπροστά στο μέλλον έτσι ώστε να συναντήσουμε τον σοφότερο και μεγαλύτερό μας εαυτό, που ζει μια ζωή πιο ικανοποιητική, υγιή και ευτυχισμένη, και όλα αυτά επειδή έκανε θετικές αλλαγές και επειδή πήρε καλύτερες αποφάσεις.

Διάφορες μελέτες και άρθρα από ψυχολόγους αναφέρουν ότι όταν είμαστε σε σύνδεση με τον «Μελλοντικό μας εαυτό», αισθανόμαστε πιο αισιόδοξοι και μπορούμε να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις, άρα και να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές.

«Ο Μελλοντικός μας εαυτός» είναι οι επιθυμίες μας, είναι τα «θέλω» μας, είναι οι στόχοι μας. Είναι αυτό στο οποίο θέλουμε να φτάσουμε και είναι επίσης το πώς θέλουμε να είμαστε εμείς στο μέλλον.

Όπως όταν πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή μας, είναι πολύ χρήσιμο να συνδεθούμε με τον «Μελλοντικό μας εαυτό», ο οποίος μας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτούμε χωρίς άγχος και χωρίς φόβο.

Μας βάζει στη διαδικασία να δούμε πιο ξεκάθαρα τις πραγματικές προτεραιότητες της ζωής μας, να αποκτήσουμε έλεγχο στις πράξεις μας και στις επιλογές μας.

Έχουμε στο μυαλό μας τους στόχους μας και είμαστε σε εγρήγορση για να αδράξουμε ευκαιρίες και ιδέες που έρχονται μπροστά μας.

Για να έρθετε σε σύνδεση με τον «Μελλοντικό σας εαυτό», μπορείτε να οραματιστείτε τον εαυτό σας σε 5, 10 ή 20 χρόνια από τώρα.

Καθίστε κάπου που να νιώθετε άνετα και κλείστε τα μάτια σας.

Εισπνεύσετε βαθιά και εκπνεύστε αργά. Συγκεντρωθείτε στις αναπνοές σας και χαλαρώστε όσο περισσότερο μπορείτε. Με τις αναπνοές θα ηρεμήσετε και θα γαληνέψετε.

Τώρα «ταξιδέψτε» στο μέλλον στα 5 ή στα 10 χρόνια, πηγαίνετε στο μέρος που θα θέλατε να είστε και καλέστε τον «Μελλοντικό σας εαυτό».

Τώρα βρίσκετε στο μέρος που είναι ο εαυτός σας –εσείς δηλαδή μετά από «χ» χρόνια.

Παρατηρήστε πού βρίσκεστε, πώς είστε, πώς είναι το περιβάλλον γύρω σας.

Ζήστε και νιώσετε αυτό το μέρος.

Συναντήστε τον «Μελλοντικό σας εαυτό» και υποδεχτείτε τον. Χαιρετηθείτε και αγκαλιαστείτε.

Παρατηρήστε καλά αυτό το άτομο.

Πηγαίνετε κάπου μαζί και καθίστε άνετα και συζητήστε μαζί του.

Σίγουρα θα υπάρχουν απορίες και πράγματα που θα θέλετε να συζητήσετε και να μάθετε.

Όταν ολοκληρώσετε τον οραματισμό, ευχαριστήστε τον «Μελλοντικό εαυτό σας» για αυτήν την εμπειρία, για αυτό το ταξίδι.

Ανοίξτε τα μάτια σας και παραμείνετε στην ίδια θέση παίρνοντας αναπνοές και εκπνοές.

Καταγράψτε τα συναισθήματά σας, πώς νιώσατε, πώς σας φάνηκε, πού ήσασταν, πώς ήταν η επαφή σας μαζί του, τις εντυπώσεις σας από αυτό το ταξίδι, όπως τις μυρωδιές, τα χρώματα, το μέρος που ήσασταν, το πώς είδατε τον «Μελλοντικό σας εαυτό» –εσάς δηλαδή μετά από 5,10 ή 20 χρόνια και το πώς νιώθετε στο «τώρα» μετά από αυτόν τον οραματισμό.

Τι θα κάνετε για αυτό το ταξίδι: καταγράψτε τους στόχους σας, τα βήματά σας και τις αποφάσεις σας για το πώς θέλετε να είναι ο «Μελλοντικός σας εαυτός».

Αυτή η τεχνική –Συνάντηση με τον «Μελλοντικό μου Εαυτό»– δεν σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτόμαστε συνεχώς το μέλλον και να μη ζούμε το παρόν. Αλλά χρειάζεται να υπάρχει σύνδεση του «τωρινού» εαυτού μας με τον «Μελλοντικό εαυτό μας» για μια πιο ικανοποιητική, υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

Καλλιόπη Ευσταθίου-My Mindful Journey

Βιβλιογραφία

«Γράμματα στον Μελλοντικό Εαυτό μου» Λία Ρέντμοντ

«Αλλάξτε τη ζωή σας με 5 πρακτικά βήματα» Σου Μπέλτον

«Εσύ τι κάνεις με τη ζωή σου» Τζίντου Κρισναμούρτι

«12 κανόνες για τη ζωή» Πέτερσον Τζόρνταν

#mymindfuljourney #MyFutureSelf #myfuture #selfimprovement #bemindful #meditate #awareness Happy Life Magazine

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *