Γιατί δεν βρίσκουμε τον Μr Right;

Η σύγχρονη γυναίκα ζητάει τα πάντα από έναν άνδρα, γι’ αυτό τον κάνει να γίνεται «λαγός στο δάσος». Ζητάει:

  • Να είναι σοβαρός, αλλά να έχει και ελαφρότητα για να μην είναι βαρετός, να είναι δυνατός, αλλά και ευαίσθητος,
  • Να δίνει λογαριασμό για ό,τι κάνει, να κερδίζει πολλά λεφτά, αλλά να μην ασχολείται μόνο με τη δουλειά του,
  • Να είναι εμφανίσιμος, αλλά να μην κοιτάζει άλλες, να είναι κοινωνικός και δραστήριος.

Οι άνδρες, από την άλλη μεριά, ζητάνε μόνο δύο πράγματα από τις γυναίκες:

  • Να είναι ερωτικά διαθέσιμες και
  • Να μην τους καταπιέζουν. Και δεν κάνουν σχέδια.

Οι γυναίκες, δυστυχώς, λόγω του διαφορετικού τρόπου σκέψης τους, αντιμετωπίζουν κάθε ερωτική γνωριμία με τη βαρύτητα της περαιτέρω σοβαρής δέσμευσης. Από το πρώτο ραντεβού τσεκάρουν και τον περνούν από ανάκριση. Το αποτέλεσμα είναι αυτοί να περνάνε καλά και εμείς να «τρωγόμαστε με τα ρούχα μας».

Από την άλλη, η οικονομική ανεξαρτησία της σημερινής γυναίκας τής δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να προσφέρει τα πάντα στον εαυτό της, με αποτέλεσμα να είναι πολύ απαιτητική και δύσκολη στην επικοινωνία με το αρσενικό. Επιλέγοντας για πολύ καιρό το μοναχικό δρόμο, αναπτύσσει το αρσενικό κομμάτι και έχει αρνηθεί το θηλυκό.

Το αποτέλεσμα είναι οι σημερινές «αμαζόνες» να γεμίζουν με ανασφάλεια τα αγόρια, γιατί οικειοποιήθηκαν τους ρόλους που η φύση είχε δώσει μόνο σε αυτούς και αυτοί, από πρίγκιπες, να αισθάνονται ότι πρέπει να τρέχουν… για να σωθούν!

Όμως και στα δύο φύλα, τελικά, οι αντιδράσεις αυτές πυροδοτούνται από ένα μηχανισμό άμυνας από το φόβο να μην πληγωθούν. Η συντροφικότητα και το μοίρασμα είναι αυτά που μπορούν να μας εξελίξουν σαν άτομα και να μας δώσουν ένα κομμάτι ευτυχίας.

Η λύση είναι μία! Να χαλαρώσουμε, να υιοθετήσουμε τον ανδρικό τρόπο αντιμετώπισης της σχέσης (ούτως ή άλλως, τους έχουμε κοπιάρει σε όλα επαγγελματικά και κοινωνικά), να βγαίνουμε για να περάσουμε καλά, χωρίς προβληματισμούς για το μέλλον.

Επίσης, να ανακαλύψουμε τις δοκιμασμένες συνταγές των γιαγιάδων μας και να γίνουμε λίγο ναζιάρες, τρυφερές, περιποιητικές, με διάθεση κατανόησης και προσφοράς, να προσέχουμε την εικόνα μας και, όπου χρειάζεται, να δείχνουμε λίγη θεατρική υποχωρητικότητα.

Το πιο σημαντικό όμως, για να δημιουργήσουμε μια καλή σχέση με έναν άνδρα, είναι να φτιάξουμε τη σχέση με τον εαυτό μας. Να τον γνωρίσουμε εσωτερικά, να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να βελτιώσουμε κάποια πράγματα και να τον αγαπήσουμε.

Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας, έχουμε όλα τα εφόδια για να καλωσορίσουμε και να αγαπήσουμε τον άνδρα της ζωής μας!

Αριστέα Δερβένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *