Μνήμη Θανάτου

(Να θυμάμαι ότι θα πεθάνω) 

Για τους ανθρώπους η ζωή έχει νόημα επειδή διηγείται μια ιστορία. Μια ιστορία που έχει άλλοτε την αίσθηση ενός συνόλου και άλλοτε εμπεριέχει μοναδικές στιγμές που η ιστορία αυτή ξαναγράφεται – λόγω απωλειών και μεταβάσεων που μας στιγματίζουν για πάντα.

Αυτό το εργαστήριο προσκαλεί τους συμμετέχοντες να αρχίσουν να εξερευνούν τα συναισθήματα, τις εμπειρίες, και τις θέσεις τους σχετικά με το θάνατο. Χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως ο καταιγισμός ιδεών, τους ευφημισμούς για το θάνατο (που κρύβουν υπέροχες ιστορίες), την ανταλλαγή αποφθεγμάτων θα πραγματοποιήσουμεέναν ουσιαστικό διάλογο μέσα από τις προσωπικές μας ιστορίες.

Όταν μιλάμε για το θάνατο, οι φοβίες και τα στερεότυπα μειώνονται. Ενσωματώνοντας τη «μνήμη» αυτή στη ζωή μας μαθαίνουμε να ζούμε σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Συνδεόμαστε με την ευγνωμοσύνη μέσω της επίγνωσης της προσωρινής μας φύσης αλλά και με την έμπνευση και τη δημιουργία, τη σύνδεση και την ευαλωτότητα.

Επιπλέον, η επιλογή του να μοιραζόμαστε ανοιχτά για το θέμα του θανάτου παρέχει τη βάση για την υποστήριξη των άλλων στη διαδικασία του θανάτου τους – είτε πρόκειται για οικογένεια ή φίλους είτε για επαγγελματίες στον τομέα της υγείας  και της ψυχικής υγείας.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο: Σε μεμονωμένα άτομα, ζευγάρια, γονείς, και επαγγελματίες της υγείας και της ψυχικής υγείας.

Πρακτικά θέματα

Συντονίστρια                     Νάνσυ Ψημενάτου

Ημερομηνία                      Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Διάρκεια σεμιναρίου         18.00 – 21.00

Τόπος                               Ορφέως 21 Ηλιούπολη – 2ος όροφος

Κόστος σεμιναρίου           50 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να καλέσετε μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2023 στο 6974 873 004. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και το σεμινάριο δεν θα υπερβεί τα δέκα άτομα για την καλύτερη διεξαγωγή του.

Σημείωση Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί και διαδικτυακά για άτομα που μένουν στην επαρχία ή έχουν σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης την Κυριακή  3  Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18.00 με 21.00.

Till our final bow Emoji

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *