fbpx

Μαίρη Αυγερινοπούλου

Γέννημα θρέμμα Αθηναία, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και σχεδόν ταυτόχρονα ξεκίνησε, εντελώς τυχαία, και τη δημοσιογραφική της πορεία. Στα 30 και πλέον χρόνια που ασχολείται μαζί της εργάστηκε σε έξι εφημερίδες, σε πέντε περιοδικά – διηύθυνε μαζί με την αδελφή της Γωγώ το Hello! και έφτιαξαν εξ αρχής το, δικής τους έμπνευσης και αισθητικής, Secret Life.

Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή, ασχολήθηκε με τον μεγάλο της έρωτα που είναι το ραδιόφωνο κάνοντας για περισσότερα από 25 χρόνια καθημερινά εκπομπή, με τα περισσότερα, σχεδόν 20, στον Antenna. Επίσης, βρέθηκε και στα τηλεοπτικά πλατό του Mega και του Star κάνοντας τις δικές της ενότητες σε ενημερωτικές εκπομπές. Ταυτόχρονα, ο ίδιος ο χώρος την οδήγησε και στην επικοινωνία πολύ μεγάλων συναυλιών, θεατρικών παραγωγών, κινηματογραφικών ταινιών, τηλεοπτικών σειρών και events. Σήμερα, μαζί με την αδελφή της Γωγώ Αυγερινοπούλου, έχουν το δικό τους site, το Asist! Ένα καθημερινό ηλεκτρονικό περιοδικό με θέματα που εκείνες ως αναγνώστριες θέλουν να διαβάζουν. Μετά από τόσα χρόνια στον συγκεκριμένο χώρο πιστεύει ότι η δημοσιογραφία μπορεί να σε οδηγήσει παντού. Με καθοδηγητή δε τον 19χρονο σήμερα γιο της Αλέξη, είναι σίγουρη!

Τι είναι χαρούμενη ζωή για εσάς;

Να κυλούν όλα όμορφα κι αβίαστα. Να είμαστε υγιείς και ήρεμοι. Να ονειρευόμαστε και να απολαμβάνουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, μικρές και μεγάλες, όμορφες στιγμές. Να ονειρευόμαστε.

Τι σας κινητοποιεί δημιουργικά όλα αυτά τα χρόνια;

Η τρέλα μου και το πείσμα μου.

Τι θαυμάζετε περισσότερο στους ανθρώπους;

Τη δύναμη να ξεπερνούν τις δύσκολες καταστάσεις, να αγαπούν από καρδιάς, να προσφέρουν απλόχερα, να γελούν αληθινά και να εστιάζουν πάντα στο θετικό. Να χαίρονται την κάθε στιγμή τους.

Τι θεωρείτε ότι φέρνει ισορροπία στον άνθρωπο;

Το γνώθι σ’ αυτόν κι όταν όλοι οι τομείς της ζωής του (υγεία, οικογένεια, προσωπική κι επαγγελματική ζωή) βρίσκονται, πάνω-κάτω, στο ίδιο επίπεδο. 

Τι είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο;

Εξαρτάται τη στιγμή, εξαρτάται την κατάσταση, τον χρόνο. Ένας άνθρωπος μπορεί να έχει τα πάντα και να μην νοιώθει ευτυχής, μπορεί να μην έχει τίποτα από αυτά που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι «εξασφαλίζουν την ευτυχία» αλλά να έχει δίπλα του αυτόν που θέλει και να έχει τον κόσμο όλο.

Πώς μπορούμε να επικοινωνούμε καλύτερα με τον εαυτό μας;

Με το να είμαστε ειλικρινείς. Να μην τον κρίνουμε συνεχώς. Να τον επιβραβεύουμε κάθε φορά που πετυχαίνει κάτι ή που ανταποκρίνεται σωστά σε μία κατάσταση. Να απολαμβάνουμε τη σιωπή, να του δίνουμε χρόνο να αφουγκραστεί αυτό που ζει, να τον πηγαίνουμε βόλτα στη φύση, στη θάλασσα, να τον ξεκουράζουμε, να τον αγκαλιάζουμε με αγάπη και κυρίως να του επιτρέπουμε να έχει φωνή. Κι όταν λέει αλήθειες που δεν τις αντέχουμε να μην τις κρύβουμε κάτω από το χαλάκι, αλλά να επιστρέφουμε σε αυτές αναζητώντας πάντα την πιο σωστή λύση.

Τι φοβάστε περισσότερο;

Να μην συμβεί κάτι στο παιδί μου και τις αρρώστιες χωρίς ίαση.

 Έχεις μια γεμάτη ζωή όταν…

…έχεις την υγεία σου, βλέπεις το παιδί σου να εξελίσσεται, ζεις μία όμορφη συντροφική σχέση, κάνεις όνειρα που έχεις τη δυνατότητα να τα πραγματοποιείς χωρίς κόπο, έχεις αγαπημένους ανθρώπους δίπλα σου, νοιώθεις δημιουργικός στη δουλειά σου.

Πόση σημασία έχουν τα υλικά αγαθά για μια ευτυχισμένη ζωή;

Εξαρτάται από τα ζητούμενα του καθενός. Για μένα τόση, όση ώστε να κάνουν τη ζωή μου πιο άνετη.

Καλοσύνη για εσάς είναι…

…να προσφέρεις με την καρδιά σου, να βοηθάς, να συγχωρείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *