Make-A-Wish Ελλάδος. 202 ευχές

202 παιδικές ψυχές που πίστεψαν ότι μπορούν να γίνουν καλά…

Από την πρώτη στιγμή που μια οικογένεια θα αποτανθεί στο Make-A-Wish Ελλάδος, μια σχέση εμπιστοσύνης αρχίζει να χτίζεται. Το ότι παιδιά που παλεύουν μάς εμπιστεύονται την ψυχή τους και το όνειρο που κρύβουν μέσα σε αυτήν, αποτελεί τη μεγαλύτερή μας ευθύνη. Παράλληλα, η αμέριστη εμπιστοσύνη τους είναι ύψιστη τιμή για εμάς. Είναι η δύναμή μας και επιτακτική υπενθύμιση ότι τα καθημερινά μας εμπόδια είναι αμελητέα, μπροστά στον αγώνα αυτών των παιδιών. 

Το 2020, άφησε στις ψυχές όλων μας πληγές και απώλειες. Ο περασμένος Φεβρουάριος μάς βρήκε απροετοίμαστους έναντι όσων ακολούθησαν. Όχι όλους. Άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως τα παιδιά μας, ήταν απόλυτα προετοιμασμένοι. Κοίταξαν τον ιό κατάματα, με εμπειρία. Η αντιμετώπισή του είναι η καθημερινότητά τους. Η μάσκα είναι μόνιμος «σύντροφός» τους και η τήρηση αποστάσεων, δεύτερη φύση τους

Όλοι εμείς στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ως άνθρωποι λυγίσαμε μα δεν το βάλαμε κάτω. Μη έχοντας το δικαίωμα να προδώσουμε την εμπιστοσύνη των παιδιών μας, ορθοποδήσαμε άμεσα και ανακάμψαμε, έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον μεγαλύτερο εχθρό της ελπίδας. Καταφέραμε με την απλόχερη υποστήριξη γιατρών, υποστηρικτών και εθελοντών -παρόλες τις δυσκολίες- να εκπληρώσουμε με ασφάλεια 202 μοναδικές ευχές, ενώ δεν σταματήσαμε στιγμή να δεχόμαστε νέες ευχές. Κάθε φορά που οι δυνάμεις μας εξαντλούνταν, με έναν μαγικό τρόπο τις ανακτούσαμε μαζί με τους απαραίτητους πόρους, και συνεχίζαμε να πορευόμαστε δυναμικά προς την ελπίδα. Και αυτή είναι η δύναμη της ευχής. Πιστεύουμε στα θαύματα, καθώς τα ζούμε καθημερινά, και ένας πολύ προσεκτικά σχεδιασμένος με άπειρη προσπάθεια μηχανισμός μπαίνει σε εφαρμογή για να επαναφέρει την τάξη των πραγμάτων.

Η εκπλήρωση μιας ευχής δεν είναι μια ακόμη εκδήλωση ή ένα πάρτι ή ένα δώρο. Είναι μία εμπειρία που συμπορεύεται με την ασθένεια ως το παράθυρο στο φως.

Προσωπικό και εθελοντές, χορηγοί και υποστηρικτές, εκπληρώνουμε  κάθε ευχή με την προσοχή και την αγάπη που της αρμόζει. Κάθε παιδί είναι μοναδικό, καθώς και η οικογένειά του και χρήζουν διαφορετικής προσέγγισης. Ακόμη και αν κάποιες ευχές μοιάζουν μεταξύ τους, δεν είναι ο προορισμός ο αυτοσκοπός, αλλά το ταξίδι. Αυτό που νοηματοδοτεί καθεμία ευχή, είναι μοναδικό. Η διαδικασία της εκμαίευσης αναδεικνύει τους λόγους με κάθε λεπτομέρεια και έτσι κάθε νεράιδα έχει στα χέρια της όσες πληροφορίες χρειάζεται για να οργανώσει και να εκπληρώσει μία ευχή που θα μείνει αξέχαστη σε ένα παιδί με ψυχή πληγωμένη από τα πρώτα κιόλας του βήματα.

Όσο υπάρχουν παιδιά που μας χρειάζονται θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε ευχές καθημερινά. Λαμβάνοντας τιμητική διάκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Καινοτομία του παραρτήματός μας, το 2020 είχαμε στο πλευρό μας 389 μοναδικές εταιρείες και 7.440 ιδιώτες που μας υποστήριξαν δωρίζοντας ποσά από €1, καθώς και 670 εταιρείες συνολικά που μας ενίσχυσαν με δωρεές σε είδος για τις ευχές. Λάβαμε 3.011 παραγγελίες στο eshop μας που μας έδωσε ανάσα αισιοδοξίας σε δύσκολες στιγμές. Από τις 202 ευχές που εκπληρώσαμε περίπου το 68% των παιδιών μας νοσούσαν από ογκολογικές ασθένειες, ενώ το υπόλοιπο 32% από γενετικές διαταραχές, μυϊκές και νευρολογικές και λοιπές σοβαρές ασθένειες.  

Με αφορμή την 15η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, σας καλούμε να σταθείτε ακόμη μία φορά στο πλευρό μας.
Υποστηρίξτε μας με μία δωρεά στο makeawish.gr ή με μια αγορά στο makeawish-eshop.gr.

Λίγα λόγια για το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3- 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή δεν είναι απλά μια ευχή. Είναι πολλά παραπάνω. Είναι το κίνητρο να συνεχίσει να αγωνίζεται κάθε παιδί που νοσεί. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και δεσμευόμαστε να  εκπληρώνουμε την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήριά μας. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) λειτουργεί από το 1996 στη χώρα μας και είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Make-A-Wish. Από το 1996 που ιδρύθηκε έχει εκπληρώσει περισσότερες από 2.600 ευχές, 202 εκ των οποίων εκπληρώθηκαν το 2020 παρά τους περιορισμούς λόγω Covid -19. Παράλληλα, καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας, παρέμενε σταθερός ο αριθμός των εκκρεμών ευχών, καθώς ο Οργανισμός δεν έπαυσε την εκμαίευση ευχών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του οργανισμού επισκεφθείτε το www.makeawish.gr          

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *