Σεξ ή αγάπη;

Οι άνθρωποι, συχνά, συγχέουν το σεξ με την οικειότητα, με τη σκέψη ότι αν κάποιος θέλει να κάνει σεξ μαζί τους, θα πρέπει να τους αγαπάει. Δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια.

Έχουν, επίσης, πολύ διαφορετικά κίνητρα και αντιλήψεις για το σεξ. Μερικοί το χρησιμοποιούν για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες, κάποιοι για να χειριστούν ή ακόμη και για να τιμωρήσουν τους άλλους.

Και ενώ κάθε σεξουαλική εμπειρία μπορεί να φαίνεται σαν μια πράξη οικειότητας, η πραγματική οικειότητα απαιτεί όχι μόνο το ζευγάρι να είναι πρόθυμο, αλλά το σεξ να είναι μια πράξη αμοιβαίας στοργής.

Δυστυχώς, όσοι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση εύκολα εξαπατώνται στον τομέα του σεξ, γιατί έχουν μεγάλη ανάγκη να νιώσουν ότι έχουν μια στενή σχέση και ότι κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά γι’ αυτούς.

Στην απελπισία τους να βιώσουν αγάπη, εύκολα αποδέχονται τη σεξουαλική πράξη σαν μια επίδειξη αγάπης. Ακόμη και όταν αμφισβητούν την πίστη των σημαντικών ανθρώπων στη ζωή τους, επιτρέπουν στο σεξ να κατευνάσει προσωρινά τους φόβους τους.

Η πραγματική σωματική οικειότητα συμβαίνει όταν δύο άνθρωποι είναι ειλικρινείς και ανοιχτοί και μπαίνουν στη σεξουαλική πράξη, πρόθυμα, για να πάρουν ευχαρίστηση ως αποτέλεσμα της λεκτικής και συναισθηματικής μεταξύ τους οικειότητας…

Αριστέα Δερβένη
Σύμβουλος επικοινωνίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen + 6 =