Ας αγαπήσουμε τον εαυτό μας!

Εμείς οι ίδιοι είμαστε ο πόλος έλξης όσων μας συμβαίνουν καλών η κακών Για να μπορούμε να πάρουμε στη ζωή αυτά που επιθυμούμε πρέπει κατά πρώτον να μπορούμε εμείς να τα προσφέρουμε στον εαυτό μας Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εκτιμούν και δεν αγαπούν όπως πρέπει τον εαυτό τους. Αυτή η έλλειψη αγάπης προς τον εαυτό μας εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους. Κάποιοι προσπαθούν να ευχαριστούν συνέχεια τους άλλους εις βάρος της δικής τους ευχαρίστησης. Άλλοι ενδιαφέρονται συνέχεια για την αποδοχή και την γνώμη των γύρω τους.

Άλλοι εγκλωβίζονται σε καταστάσεις που δεν τους αρέσουν νοιώθοντας ότι δεν έχουν άλλη επιλογή Συχνά αυτοί που δεν αποδέχονται τον εαυτό τους έχουν θυμό πικρία φόβο και είναι συνεχώς επικριτικοί με τους ίδιους και με τους γύρω τους. Έχουν συνέχεια αρνητικές σκέψεις που τους μπλοκάρουν και δεν μπορούν να κατακτήσουν την επιτυχία. Αγαπάμε τον εαυτό μας σημαίνει:

1.Εστιάζουμε κατά προτεραιότητα στις προσωπικές μας ανάγκες και όχι αποκλειστικά στην ικανοποίηση των αναγκών των αγαπημένων μας.

2. Ας φροντίσουμε την συναισθηματική μας ευεξία ώστε να έχουμε αποθέματα για την φροντίδα των άλλων.

3. Ας απελευθερώσουμε τα συναισθήματα θυμού και ας αποβάλλουμε τις ενοχές και τους φόβους μας Και τέλος ας σκεφτόμαστε πάντα θετικά και να μην επιτρέπουμε την αρνητικότητα των άλλων να μας δηλητηριάζει και να μας χαλάει την δική μας ζωή

Αριστέα Δερβένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *