Λάκης Γαβαλάς… Loaded

Από τη Μαρία Βόλλη

Μία ιστορία ζωής που εμπνέει. Ανήκει στην κατηγορία αυτών που ξεχωρίζουν και λάμπουν από μακριά. Είναι θετικός, καλοπροαίρετος, ευχάριστος, εύθυμος, αλλά πάνω απ’ όλα ειλικρινής και ανθρώπινος. Μια ζωή με νόημα και αισιόδοξες σκέψεις σ’ ένα βιβλίο.

Το καλοκαίρι του 2020 η Αριστέα Δερβένη -ιδρύτρια του Happy life magazine που διατηρεί εδώ και χρόνια φιλική σχέση με τον γνωστό επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά- μου πρότεινε να κάνουμε μια παρουσίαση σ’ αυτόν τον άνθρωπο, που συνεχώς χαμογελά, εκπέμπει θετική ενέργεια, χαρά και αισιοδοξία και παρότι αντιμετώπισε κακές στιγμές συνεχίζει να βλέπει τη θετική πλευρά των πραγμάτων.

Ερευνώντας τη ζωή του και τον τρόπο που κατάφερε -παρά τις αντιξοότητες- να απαλλαγεί από την αρνητική ενέργεια και να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα προβλήματα που του προέκυψαν στην πορεία μιας λαμπρής καριέρας ανακάλυψα έναν άνθρωπο ευδιάθετο, που το πρόσωπό του λάμπει ανεξαρτήτως συνθηκών.

Η παρουσίαση του Λάκη Γαβαλά στο Happy Life Magazine κέντρισε το ενδιαφέρον των εκδοτριών του οίκου «Άγκυρα» και μετά από μια φιλική συνάντηση μεταξύ αυτών και της Aριστέας Δερβένη πρόεκυψε και η ιδέα για την έκδοση της αυτοβιογραφίας του, η οποία και θα κυκλοφορήσει στις 16 Οκτωβρίου 2021. Την επιμέλεια του βιβλίου ανέλαβα με ιδιαίτερη χαρά και ο Λάκης Γαβαλάς, μια πληθωρική προσωπικότητα με μακρά διαδρομή και έντονη παρουσία στον χώρο της μόδας, μου μίλησε για όλα: τα παιδικά του χρόνια, το καλλιτεχνικό του ξεκίνημα ως χορευτή στα νεανικά του χρόνια, τη διαδρομή του στον χώρο της μόδας ως επιχειρηματία και δημιουργού, τις συναντήσεις του με διάσημες προσωπικότητες, τη δύσκολη περίοδο του εγκλεισμού του στη φυλακή και τέλος την επανεκκίνησή του στο σήμερα σε όλα τα πεδία ζωής.

Μέσα από τις γραμμές του βιβλίου εκφράζεται ξεκάθαρα η στάση του απέναντι στη ζωή. Μέσα από τη δική του προσωπική διαδρομή συνειδητοποιούμε την τεράστια σημασία της αυτογνωσίας για μια χαρούμενη ζωή και χαίρομαι που θέλησε να τη μοιραστεί μέσα από την αυτοβιογραφία του.

Ο Λάκης Γαβαλάς, μπορούμε να πούμε, είναι η ενσάρκωση του θάρρους και της εσωτερικής δύναμης προσπαθώντας να αντιδράσει θετικά σε κάθε δοκιμασία. Αυτά τα στοιχεία της προσωπικότητάς του δεν μπορούν παρά να τραβήξουν την προσοχή όσων επιδιώκουν να γνωρίσουν τις εμπειρίες ενός ανθρώπου που, όχι μόνο στέκεται όρθιος παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, αλλά ατενίζει το μέλλον με πηγαία αισιοδοξία.

Ήταν τέλη Νοεμβρίου όταν, ως έμβρυο, αποφάσισα να ζητήσω καταφύγιο στην κοιλιακή χώρα της Τζοβάνας Γαβαλά που με κράτησε με την καλύτερη φροντίδα εκεί για εννιά ολόκληρους μήνες… Την ευχαρίστησα για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες που έμαθα να λέω «μαμά» και να αγκαλιάζω… Με θήλασε επί δυόμισι χρόνια και αυτό αποτελεί για εμένα εφόδιο ακόμη και σήμερα στα εβδομήντα μου… Στο διάβα μου είχα ως κινητήρια δύναμη άλλοτε φτερά και άλλοτε γρανάζια, μπαταρίες και γκάζι… Παραδόθηκα στην αγκαλιά του Μορφέα μόνο αφού πρώτα είχα ακουμπήσει στο αγαπημένο μου στρώμα… Ξύπνησα με τη σφυρίχτρα της ξεκούρασης όταν αυτή κουράστηκε πλέον να με «φιλοξενεί». Πέθανα μόνο από τα γέλια και έζησα για να ζω το σήμερα… Την ανάμνηση και το ενθύμιο τα έχει στα χέρια του ο θάνατος, ο οποίος έχει μείνει ακόμη εκτοπισμένος από τη θετική μου ενέργεια… Θα γίνω βιβλίο γιατί έτσι μόνο μια ζωή μπορεί να στριμωχτεί σε ένα ράφι, γιατί έτσι μόνο καθένας μπορεί να σε ξεφυλλίσει, έτσι μόνο μπορεί να σε κάνει προσάναμμα για το τζάκι του, έτσι μόνο μπορεί να σε κάνει ευρύτερα γνωστό… Καλή ανάγνωση.
(Από την παρουσίαση του οπισθόφυλλου του βιβλίου).

Η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι του Στέφανου Σάμιου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *