Κωνσταντίνος Περρωτής

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Περρωτής, CPsychol είναι Οργανωτικός Ψυχολόγος και Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων με υψηλή διάκριση,

από το American College of Greece, Deree. Έχει επίσης απονεμηθεί με τον τίτλο του Doctor of Philosophy (PhD), χάρη στη διατριβή του πάνω στην Οργανωτική Υγεία και Ευεξία, από το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπό την επίβλεψη του Distinguished Professor Sir Cary L. Cooper & Professor Susan Cartwright.

Ο Δρ. Περρωτής ενεργεί ως σύμβουλος Οργανωτικής Ψυχολογίας για εταιρείες σε θέματα πρόσληψης, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, εργασιακού στρες, παραγωγικότητας, ηγεσίας, κινήτρων και άλλων σχετικών θεμάτων. Επίσης διατηρεί την ιδιωτική του πρακτική στην Γλυφάδα, Αθήνα. Προηγουμένως από την καριέρα του στον ιδιωτικό τομέα, ο Δρ. Περρωτής υπηρέτησε ως Βατραχάνθρωπος (Ο.Υ.Κ.) του Λιμενικού Σώματος για περισσότερα από δέκα χρόνια, όπου εκτός από τα επιχειρησιακά του καθήκοντα απασχολούταν στο γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού. Ο Δρ. Περρωτής είναι Chartered Member (CPsychol) της British Psychological Society (BPS).

Πόσο σημαντικό είναι για μια εταιρεία να έχει έναν σύμβουλο ανθρώπινου δυναμικού; Τι περιλαμβάνουν οι αρμοδιότητές του;

Ένας Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη συνολική κατεύθυνση της εταιρείας και να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων της. Αρμοδιότητές του είναι η δημιουργία και η εφαρμογή πολιτικών και διαδικασιών που αφορούν τη διαχείριση & ανάπτυξη προσωπικού, συστήματα ανταμοιβών, αξιολόγηση προσωπικού, αναζήτηση & στελέχωση προσωπικού και εκπαίδευση.

Πώς ένας ηγέτης μπορεί και πρέπει να αντιμετωπίζει τις συνθήκες πίεσης που παρουσιάζονται στον σύγχρονο εργασιακό χώρο;

Το κύριο χαρακτηριστικό ενός ικανού ηγέτη είναι η αυτο-ηγεσία. Ο ηγέτης, όπως και κάθε εργαζόμενος, αναπτύσσεται και ενδυναμώνεται με διάφορες τεχνικές αντιμετώπισης του στρες έτσι ώστε να μπορεί να εργαστεί παραγωγικά κάτω από συνθήκες πίεσης. Ο σύγχρονος ηγέτης είναι ανθεκτικός και προσαρμοστικός σε κάθε δύσκολη κατάσταση.

Μπορεί να τις αμβλύνει για το καλό της εταιρείας και των συνεργατών του;

Ένας σημαντικός ρόλος του ηγέτη είναι να μπορεί να εντοπίζει τους εργασιακούς στρεσογόνους παράγοντες και να προτείνει τρόπους αντιμετώπισης. Έτσι συμβάλει στο να διατηρεί τους συνεργάτες του χαρούμενους, παρακινημένους και αφοσιωμένους στην επιτυχία της εταιρείας.

Πώς μπορεί ένας ηγέτης να εμπνεύσει και να δώσει κίνητρο στους συνεργάτες του; 

Ένας ηγέτης πρέπει να λειτουργεί ως πρότυπο για τους συνεργάτες του, να στέκεται πάντα δίπλα τους και να δείχνει τον δρόμο προς την επίτευξη του οράματος και της αποστολή της εταιρείας.

Τι είναι χαρούμενη ζωή για εσάς; 

Χαρούμενη ζωή για μένα προσωπικά είναι να έχω υγεία και εσωτερική γαλήνη και να περνάω τον χρόνο μου με την οικογένειά μου, τους φίλους και τους συνεργάτες μου. Η ευτυχία βρίσκεται σε απλά πράγματα και είναι παντού γύρω μας, εάν κοιτάξουμε καλύτερα.

Τι σας κινητοποιεί δημιουργικά όλα αυτά τα χρόνια;

Με κινητοποιεί ιδιαίτερα το θέμα της αυτοβελτίωσης του ανθρώπου και γι’ αυτό συνεχώς προσπαθώ να εξελίσσομαι διαβάζοντας και δουλεύοντας με τον εαυτό μου. Είναι κάτι που επίσης με κινητοποιεί και στην εργασία μου, όταν συναναστρέφομαι με άλλους ανθρώπους. Στόχος μου είναι να αναδείξω τη δύναμη που κρύβεται μέσα στον καθένα μας. Αυτή η δύναμη που βελτιώνει την ζωή ενός ανθρώπου σε όλα τα επίπεδα.

Τι είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο;

Ευτυχία για τον κάθε άνθρωπο είναι κάτι το μοναδικό. Ευτυχία είναι να κάνεις αυτό που πραγματικά θες εσύ, να ζεις τη ζωή σου αυθεντικά και όχι καταναγκαστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *