Καλό ξεκίνημα!

Το καλοκαίρι μάς δίνει την ευκαιρία να ξεφύγουμε από την πιεστική καθημερινότητα. Οι διακοπές βοηθάνε να χαλαρώσουμε και να δώσουμε περισσότερο χρόνο στον εαυτό μας. Ειδικά για όσους καταφέρνουν να φεύγουν εκτός πόλης, η θάλασσα και το πράσινο προσφέρουν μια ευδαιμονία που προσφέρει ψυχική ανάταση.

 Επιστρέφοντας, πολλές φορές, τα συναισθήματά μας είναι ανάμικτα. Μελαγχολία, θλίψη, νοσταλγία μάς κατακλύζουν. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι «καταθλιπτικά», αλλά σίγουρα δεν είναι παθολογικά. Η στάση μας ως προς την αντιμετώπισή τους αποτελεί το «κλειδί» για την ομαλή μετάβαση. Σκεφθείτε πόσο σημαντικό ήταν που καταφέρατε να έχετε αυτό το ευχάριστο διάλειμμα. Κρατήστε τις ωραίες εικόνες, που θα αναπολείτε όταν οι υποχρεώσεις θα σας ζορίζουν.
 
Η επιστροφή στο οικείο περιβάλλον του σπιτιού μας πρέπει να μας δίνει επίσης χαρά. Τα γνώριμα πράγματα στη ζωή μας σηματοδοτούν μια συνέχεια που έχει μεγάλη αξία, συναισθηματικά.
 
Οι αλλαγές είναι το «αλατοπίπερο» της ζωής και δεν πρέπει να μας αγχώνουν. Κάθε αλλαγή σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα. Στο χέρι μας είναι να το απολαμβάνουμε.
 
Η προσαρμογή μετά τις διακοπές δεν είναι πάντα εύκολη και χρειάζεται λίγο χρόνο…
 
Καλή αρχή!
 
Αριστέα Δερβένη
Σύμβουλος επικοινωνίας 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *