Το Ίδρυμα Γουλανδρή προσκαλεί παιδιά & εφήβους

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή προσκαλεί παιδιά και εφήβους έως 15 ετών να εμπνευστούν από τα αγαπημένα τους αντικείμενα και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα από το σπίτι!

«Δημιουργούμε από το σπίτι!»

Μην περιοριστείς σε τεχνικές και υλικά! Εκφράσου ελεύθερα με ό,τι υλικά διαθέτεις στο σπίτι, εμπνεύσου από τα αγαπημένα σου αντικείμενα και μοιράσου τις δημιουργίες σου (ζωγραφιές, κατασκευές, γλυπτά)!

Μπορείς εάν θέλεις να εξερευνήσεις μερικά από τα έργα της Συλλογής του Ιδρύματος online, στο goulandris.gr, όπου θα συναντήσεις καλλιτέχνες οι οποίοι επίσης άντλησαν έμπνευση από τα αγαπημένα τους αντικείμενα. Όπως ο Vincent Van Gogh στη Νεκρή φύση με καφετιέρα, που με τόση αγάπη ζωγραφίζει ορισμένα από τα λιγοστά του υπάρχοντα.

Άλλοι επιλέγουν να φτιάξουν μόνοι τους τα προσωπικά τους αντικείμενα, όπως ο Paul Gauguin σμιλεύει και φιλοτεχνεί το Σκαλιστό μπαστούνι. Ενώ ο Edgar Degas αποτελεί άλλο ένα ιδιοφυές παράδειγμα, που για προσωπική του ευχαρίστηση και με οδηγό την παρατήρηση μετατρέπει σε γλυπτά τα αγαπημένα του θέματα για να τους δώσει ζωή – ένα από αυτά είναι και το Άλογο στην ποτίστρα.

Τα έργα σου θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και μόλις το Μουσείο ανοίξει και πάλι για το κοινό, 25 ζωγραφικά έργα και 5 κατασκευές που θα επιλέξει τριμελής επιτροπή, υπό την επίβλεψη της Υπεύθυνης της Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, θα έχουν την ευκαιρία να εκτεθούν στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου!

Όροι συμμετοχής

-Αφού ολοκληρώσετε τα έργα σας, μπορείτε να τα σκανάρετε ή να τα φωτογραφίσετε και να τα στείλετε στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, τον τίτλο του έργου και την ηλικία σας, καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Σε περίπτωση που εμπνευστήκατε από κάποιο έργο της Συλλογής του Ιδρύματος, μπορείτε να αναφέρετε επίσης τον τίτλο του έργου και τον δημιουργό του (δεν είναι όμως απαραίτητη προϋπόθεση).

-Τα έργα, έως δύο στον αριθμό ανά συμμετέχοντα, μπορείτε να τα στείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ιδρύματος, έως τις 09/05/2020.

-Τα ζωγραφικά έργα να μην ξεπερνούν τις διαστάσεις 39 Χ 50 εκ.

-Οι κατασκευές και τα γλυπτά να μην ξεπερνούν τις διαστάσεις 40 Χ 40 Χ 40 εκ.

-Για τα έργα που θα επιλεγούν για να την έκθεση στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου, θα λάβετε περισσότερες διευκρινήσεις μετά από επικοινωνία του Ιδρύματος μαζί σας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα goulandris.gr και στα social media @BEGoulandrisFoundation.

https://www.monopoli.gr/2020/04/09/paidi/drastiriotites/382804/to-idryma-goulandri-proskalei-paidia-efivous-na-dimiourgisoun-apo-to-spiti/

photo: boy painting from pxfuel.com used under CCO 1.0/Resized from original

https://www.pxfuel.com/en/free-photo-otvkp

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *