Oι επενδύσεις και οι ευκαιρίες στον τουρισμό της Θεσσαλονίκης θα συζητηθούν στο μεγάλο συνέδριο του Travel.gr 

Το Travel.gr σε συνεργασία με το Protothema.gr διοργανώνουν το πρωτοποριακό συνέδριο «GREECE TALKS_THESSALONIKI: Η Θεσσαλονίκη στον διεθνή τουριστικό χάρτη».

Στις 14 Μαρτίου του 2024, η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει ένα ιδιαίτερο γεγονός που θα βάλει την πόλη στο επίκεντρο του τουριστικού -και όχι μόνο- ενδιαφέροντος.

Το Συνέδριο, που θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής της συμπρωτεύουσας, έχει στόχο να φωτίσει τη δυναμική και το μέλλον της πόλης σε οικονομικό, αναπτυξιακό και τουριστικό επίπεδο.

Άνθρωποι, επιχειρήσεις, έργα που σηματοδοτούν το αύριο της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζονται μαζί με μια ολιστική προσέγγιση των αρετών της πόλης. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν παράγοντες που διαμορφώνουν πολιτικές, όπως υπουργοί, στελέχη θεσμικών και οικονομικών οργανισμών, ιδρυτές σπουδαίων brand, καθώς και διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων εταιρειών. Στο μείγμα των ομιλητών περιλαμβάνονται κορυφαίοι επιχειρηματίες από τον χώρο του τουρισμού, των μεταφορών, καθώς και αναγνωρισμένοι επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην ατζέντα του Συνεδρίου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν θέματα όπως ο τουρισμός, το επιχειρείν, ο πολιτισμός, το περιβάλλον, η αρχιτεκτονική και η γαστρονομία.

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πάνελ του συνεδρίου έχει ως θεματική του τις Επενδύσεις και τις ευκαιρίες στον τουρισμό της Θεσσαλονίκης. Ως ομιλητές θα συμμετάσχουν ο Σταύρος Παπασταύρου, υπουργός Επικρατείας, ο Αλέξανδρος Εξάρχου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος Intrakat, ο Νικόλαος Κουρέτας, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ο Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Fraport Greece και ο Θάνος Βλαχόπουλος, Γενικός Διευθυντής, επικεφαλής Εταιρικής Τραπεζικής & Προϊόντων, Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς. Σε ρόλο συντονιστή ο Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ και ο Γιώργος Ευγενίδης, δημοσιογράφος. «Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για τις προκλήσεις και να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες του αύριο, γιατί οι εξελίξεις είναι ραγδαίες σε κάθε γωνιά του πλανήτη, στην τεχνολογία, στην κλιματική αλλαγή, στο δημογραφικό, στα ενεργειακά, σε κάθε επίπεδο της ζωής» τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, αναφερόμενος στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του τουρισμού. «Ο σταθμός Βενιζέλου είναι η μόνη εκκρεμότητα που όταν ολοκληρωθεί θα είναι ίσως ο ομορφότερος σταθμός στον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νικόλαος Κουρέτας στο πρόσφατο Forum του Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου, διαθέτει πάνω από 25 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στο χώρο των κατασκευών και των δημοσίων έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως επικεφαλής πολλών και σημαντικών εταιρειών στους παραπάνω τομείς που φέρουν μεγάλο αποτύπωμα στον τουριστικό κλάδο.

Ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Fraport Greece, Γιώργος Βήλος, τόνισε μεταξύ άλλων πως «Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε σε εγρήγορση δεδομένων των ποικίλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο ευρύτερος τουριστικός κλάδος, γεγονός που επιτάσσει την συνεχή ενίσχυση  της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος».

Ο Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Εταιρικής Τραπεζικής και Προϊόντων του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, Θάνος Βλαχόπουλος, σε πρόσφατες δηλώσεις και αναφερόμενος στην στήριξη της Τράπεζας Πειραιώς στον τουριστικό κλάδο είπε: «Η Τράπεζα Πειραιώς είναι βασικός συνεργάτης των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων στην προσπάθειά τους να αναβαθμίσουν ποιοτικά το τουριστικό προϊόν της χώρας και να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητά του, απαντώντας σε μεγάλες προκλήσεις, όπως η βελτίωση των υποδομών και η εύρεση άρτια εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού».

Το δεύτερο συνέδριο του Travel.gr «GREECE TALKS_THESSALONIKIΗ Θεσσαλονίκη στον διεθνή τουριστικό χάρτη» φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα think tank αλλά και έναν μοχλό που θα δώσει ώθηση στην τουριστική -και όχι μόνο- ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας τον χαρακτήρα της ως έναν από τους πιο δυναμικούς προορισμούς στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Με απευθείας κάλυψη από το protothema.gr και συνεχή ενημέρωση με άρθρα και οπτικοακουστικό υλικό, το συνέδριο και τα συμπεράσματά του μπορούν να παρακολουθήσουν χρήστες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πηγή: travel.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *