Πώς να σκεφτόμαστε περισσότερο το σεξ

howtothinkmoreaboutsex
howtothinkmoreaboutsexτου Alain de Botton
 
Το δέκατο βιβλίο του πολύ πετυχημένου συγγραφέα (το «Πώς ο Προυστ μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου», που πρωτοεκδόθηκε το 1997, έχει μεταφραστεί σε 30 γλώσσες), το σύνολο των οποίων κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη (τα τελευταία 5 χρόνια μάλιστα με ρυθμό ένα βιβλίο κατ’ έτος).

 
 
Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά The School of Life, ιδρυτής και επιμελητής της οποίας είναι ο ίδιος ο Αλαίν ντε Μποττόν. Σε αυτό το τελευταίο πόνημά του καταπιάνεται με το σεξ, την ερωτική πράξη. Αλλά όχι τόσο με σκοπό να δείξει δρόμους για περισσότερο σεξ όσο να μας ωθήσει να αναστοχαστούμε, να προβληματιστούμε γύρω από το σεξ (εξ ου και η λέξη «σκεφτόμαστε» στον τίτλο).
 
Σε μια εποχή που σε σχέση με το θέμα αυτό έχουν πλέον διατυπωθεί ανοικτά ακραίες απόψεις (από τους ανερωτικούς «μετροσέξουαλς», που απέχουν συνειδητά από την ερωτική πράξη, έως τους πανηδονιστές, που πίσω απ’ οποιαδήποτε ανθρώπινη σκέψη ή ενέργεια «βλέπουν» σεξουαλικές παρορμήσεις και απωθημένα), ενώ η πορνογραφία ανθεί ως μία από τις πλέον ζωντανές επιχειρηματικές δραστηριότητες σε πλανητικό επίπεδο, βοηθούντος μάλιστα και του διαδικτύου, ο Αλαίν ντε Μποττόν μάς καλεί να σκεφτούμε πάνω στα σύγχρονα διλήμματα της σεξουαλικότητας, σε θέματα που αφορούν τη λαγνεία, τον φετιχισμό, την απιστία, την πορνογραφία, τον σεξουαλικό μονισμό.
 
Εκδόσεις Πατάκη
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *