Η ουσία του υγιούς έρωτα

Ο έρωτας είναι δύναμη όταν εκφράζεται με τρόπο υγιή και συνετό. Όταν όμως μετατρέπεται σε μια αναγκαιότητα, που θεωρείται δεδομένη, υποβιβάζεται και γίνεται επικίνδυνος. Η χαρά της ζωής χάνεται, γιατί αποτέλεσμα της απαιτητικότητας στον έρωτα είναι το άγχος, η κατάθλιψη, ο θυμός.

Η ουσία του υγιούς έρωτα είναι να αγαπάς με αφοσίωση. Όταν ο σκοπός λειτουργεί στο επίπεδο της επιθυμίας, αυτό είναι ωραίο και φανερώνει ψυχική υγεία. Όμως από τη στιγμή που οι επιθυμίες γίνονται ανάγκες και απόλυτες επιταγές, υπάρχει σύγκρουση και τέλος του έρωτα. Η ερωτική σχέση δεν είναι απόλυτη αναγκαιότητα. Το ότι επιθυμώ πολύ κάτι δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να ζήσω καλά και χωρίς αυτό.
Αν μάθουμε να εξασκούμαστε σε ορθολογιστικές σκέψεις και όχι σε παράλογες πεποιθήσεις, δεν θα αναστατωνόμαστε, θα αποδεχόμαστε την πραγματικότητα και θα ζούμε πιο χαρούμενοι. Εμείς είμαστε οι μόνοι δημιουργοί της πραγματικότητάς μας. Τα γεγονότα και οι συμπεριφορές των άλλων είναι τα ερεθίσματα, αλλά εμείς δημιουργούμε τις συναισθηματικές αντιδράσεις προς αυτά.
Η επιτυχία στον έρωτα είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την αυτογνωσία. Αντιμετωπίστε τις σχέσεις σας σαν μαθήματα ζωής. Όταν δεν παίρνετε αυτό που θέλετε από μια σχέση, προχωρήστε αφήνοντας πίσω το αίσθημα της μιζέριας και της αποτυχίας. Η επιλογή είναι δική σας, να μετατρέψετε τα μαθήματα που πήρατε από τις αποτυχημένες σχέσεις σε συνταγές επιτυχίας της επόμενης.
Δείτε τον έρωτα σαν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Άλλωστε, και η καλύτερη ομάδα μερικές φορές χάνει και μερικές φορές κερδίζει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *