Η χαρά απαραίτητη για ένα επιτυχημένο εργασιακό περιβάλλον

Η ανθρώπινη επιθυμία για την επίτευξη επαγγελματικών

στόχων είναι πιο απαραίτητη από ποτέ, ειδικά σε αυτήν την digital εποχή που ζούμε. Πολλές εταιρείες επενδύουν σε νέες τεχνολογίες και νέους τρόπους για να συνδεθούν με τους υπαλλήλους και τους πελάτες τους, ενώ άλλες δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε αυτήν τη νέα εποχή.

Αυτό είναι ένα ζήτημα και η λύση είναι η χαρά και ο ενθουσιασμός. Και αυτό γιατί οι άνθρωποι αναζητούν τη χαρά ενστικτωδώς και αυτή είναι ικανή να ενώσει τους ανθρώπους πιο δυνατά από οποιαδήποτε άλλη ανθρώπινη εμπειρία. Η επιτυχία, μάλιστα, ενέχει τη χαρά και η χαρά είναι το «κίνητρο» της επιτυχίας.

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να καλλιεργήσετε τη χαρά στο εργασιακό σας περιβάλλον;

Δώστε νόημα στη δουλειά σας

Η χαρά είναι αποτέλεσμα ενός συνδυασμού αρμονίας, επίδρασης και αναγνώρισης, στοιχεία που όλοι οι leaders μπορούν να εμφυσήσουν στις ομάδες τους. Η αρμονία προέρχεται από τη σωστή διαχείριση των ικανοτήτων των μελών μιας ομάδας και όταν όλοι εργάζονται πάνω στον ίδιο σκοπό. Η επίδραση δίνει ώθηση στη χαρά. Αυτή προέρχεται από την εκπλήρωση ενός κοινού στόχου και μιας κοινής «νίκης» που επιτεύχθηκε. Η αναγνώριση των επιτυχιών της ομάδας και των μελών της δίνει χαρά και ενδυναμώνει τον δεσμό της ομάδας και των μελών μεταξύ τους.

Οι leaders έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα θετικό πρότυπο για τα μέλη της ομάδας τους. Με το να δημιουργούν εμπειρίες που προδιαθέτουν και φέρνουν χαρά σε ένα εργασιακό περιβάλλον, μπορούν να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, και ίσως και πολλά παραπάνω.

Οι έρευνες δείχνουν πως οι εργαζόμενοι που δηλώνουν πως αισθάνονται περισσότερη χαρά στην εργασία φαίνεται να συμφωνούν μεταξύ τους πολύ περισσότερο από όσους δεν νιώθουν τέτοια χαρά. Αυτό δείχνει πως όπως και στον αθλητισμό, που η αρμονία, η επίδραση και η αναγνώριση των επιτυχιών είναι βασικές αρχές, έτσι και στον κόσμο των επιχειρήσεων μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα.

Παράλληλα, η χαρά προέρχεται και από την πεποίθηση πως η εργασία του ατόμου έχει νόημα και προσφέρει κάτι. Οι εργαζόμενοι που θεωρούν πως η εταιρεία τους έχει θετικό κοινωνικό πρόσημο και βοηθά την κοινωνία και πως οι ίδιοι συμμετέχουν στο όραμα και στη στρατηγική της εταιρείας αισθάνονται πολύ περισσότερη χαρά και ενθουσιασμό για αυτό που κάνουν.

Η αίσθηση χαράς και ενθουσιασμού αποτελεί την απαραίτητη καθημερινή επιβεβαίωση πως κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, για εμάς, την εταιρεία, τους συνεργάτες μας και όσους δίνουν ώθηση στις προσπάθειές μας.

Η κουλτούρα που αφορά εμπειρίες που δημιουργούν δυνατές διαπροσωπικές σχέσεις, κοινό σκοπό και στόχο και περηφάνια για αυτό που κάνουν οι εργαζόμενοι είναι η νέα τάση στον επιχειρηματικό κόσμο.

Αξίζει, όμως, να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με έρευνες, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων δηλώνουν πως περιμένουν να αισθανθούν χαρά και ενθουσιασμό στην εργασία τους, τελικά λιγότεροι από τους μισούς βιώνουν αυτά τα συναισθήματα.

Σας παραθέτουμε μερικά βήματα που μπορούν οι leaders να ακολουθήσουν για να αυξήσουν τη χαρά και τον ενθουσιασμό στην ομάδα τους:

  1. Διασφαλίστε τη χαρά. Δημιουργήστε εμπειρίες που φέρνουν χαρά και ενδυναμώνουν τα μέλη της ομάδας να αισθάνονται ότι ακούγονται, ότι αναγνωρίζονται τα επιτεύγματα και οι προσπάθειές τους και πως συμμετέχουν στο όραμα της εταιρείας.
  2. Δημιουργήστε μικτές ομάδας εργαζομένων. Νεότεροι άνθρωποι που έχουν έφεση στις νέες τεχνολογίες και έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην digital εποχή αλλά και άνθρωποι άλλων γενεών με ηγετικές ικανότητες και επιχειρηματικό σκεπτικό μπορούν να συμπράξουν μαζί και να δημιουργήσουν θαύματα.
  3. Γιορτάστε όλες τις επιτυχίες και προσπάθειες. Συγχαρείτε τους συνεργάτες σας και τα μέλη της ομάδας σας για όσα πετυχαίνουν και όσα βήματα κάνουν μπροστά προς τον στόχο.

Η χαρά είναι όσο πρακτική και χρήσιμη όσο και η τεχνολογία. Και τα δύο είναι απαραίτητα για να οργανωθούν καλύτερα οι ομάδες και να αντεπεξέλθουν σε όποιες προκλήσεις.

Πηγή: Harvard Business Review
Αρθρογράφος: Alex Liu
Επιμέλεια: Άγγελος Χατζηδάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *