«Γυναίκες Μαζί Δυνατές»

Ο Οργανισμός Άγονη Γραμμή Γόνιμη σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου διοργανώνουν διημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

για την Έμφυλη Βία με τίτλο «Γυναίκες Μαζί Δυνατές» την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 ώρα 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου «Μπούρτζι».

Η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για θέματα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με την οργάνωση Strong Me | Κίνημα για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας.

Την παρουσίαση του προγράμματος θα κάνουν: Η Ιδρύτρια της οργάνωσης Strong Me Ασπασία Θεοφίλου, η επιζώσα έμφυλης βίας Μαρία Ζουριδάκη, η Δικηγόρος Ποινικού & Αστικού Δικαίου Μαρία Τζουμάκα και η Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια Ευθυμία Αδαμίδου.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα γίνει παρουσίαση διαχρονικών στοιχείων για την Έμφυλη Βία και θα συζητηθούν θέματα όπως οι μορφές, τα σημάδια και η αντιμετώπισή της, οι επιπτώσεις και οι κίνδυνοι σε σωματικό, ψυχολογικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο, οι επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στα περιστατικά και η αντιμετώπιση φαινομένων βίας.

Τον συντονισμό της ημερίδας θα κάνει η κ. Σταματίνα Ματούλα Χονδρονικολή, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 οι εξειδικευμένοι συνεργάτες της Άγονης Γόνιμης Γραμμής θα είναι στη διάθεση των πολιτών.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον Covid-19.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *