Όλγα Κεφαλογιάννη, Μαργαρίτης Σχοινάς και Σταύρος Ανδρεάδης στο μεγάλο συνέδριο του Travel.gr στη Θεσσαλονίκη

Το Travel.gr σε συνεργασία με το Protothema.gr διοργανώνουν το πρωτοποριακό συνέδριο «GREECE TALKS_THESSALONIKI: Η Θεσσαλονίκη στον διεθνή τουριστικό χάρτη».

Στις 14 Μαρτίου, η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει ένα ιδιαίτερο γεγονός που θα βάλει την πόλη στο επίκεντρο του τουριστικού -και όχι μόνο- ενδιαφέροντος.

Το Travel.gr σε συνεργασία με το Protothema.gr διοργανώνουν το πρωτοποριακό συνέδριο «GREECE TALKS_THESSALONIKIΗ Θεσσαλονίκη στον διεθνή τουριστικό χάρτη» Το Συνέδριο, που θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής της συμπρωτεύουσας, έχει στόχο να φωτίσει τη δυναμική και το μέλλον της πόλης σε οικονομικό, αναπτυξιακό και τουριστικό επίπεδο.

Άνθρωποι, επιχειρήσεις, έργα που σηματοδοτούν το αύριο της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζονται μαζί με μια ολιστική προσέγγιση των αρετών της πόλης. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν παράγοντες που διαμορφώνουν πολιτικές, όπως υπουργοί, στελέχη θεσμικών και οικονομικών οργανισμών, ιδρυτές σπουδαίων brand, καθώς και διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων εταιρειών. Στο μείγμα των ομιλητών περιλαμβάνονται κορυφαίοι επιχειρηματίες από τον χώρο του τουρισμού, των μεταφορών, καθώς και αναγνωρισμένοι επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην ατζέντα του Συνεδρίου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν θέματα όπως ο τουρισμός, το επιχειρείν, ο πολιτισμός, το περιβάλλον, η αρχιτεκτονική και η γαστρονομία.

Γύρω από την προοπτική, η Θεσσαλονίκη να αποτελέσει τον επόμενο μεγάλο τουριστικό προορισμό θα περιστραφεί το δεύτερο πάνελ του συνεδρίου. Ως ομιλητές, θα συμμετάσχουν η Όλγα Κεφαλογιάννη, υπουργός Τουρισμού, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής και ο Σταύρος Ανδρεάδης, Επίτιμος Πρόεδρος ΣΕΤΕ και Πρόεδρος ΠΕΕΒΕ. Συντονιστής ο δημοσιογράφος Μπάμπης Κούτρας.

Στην πρόσφατη παρουσία της στο 1ο Συνέδριο του Travel.gr που έλαβε χώρα στις 16 Νοεμβρίου, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, έδωσε έμφαση στην ανθεκτικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την καθοριστική συμβολή του ιδιωτικού τομέα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ο Τουρισμός θα πρέπει να μας βρίσκει πάντα αισιόδοξους και δημιουργικούς, διότι είναι σίγουρος ότι ο κλάδος έχει περάσει πολλές δυσκολίες, πολλές κρίσεις. Αλλά ο Ελληνικός Τουρισμός έχει αντέξει και έχει αποδείξει την αντοχή του, τη δυνατότητά του να αναπτύσσεται υπό δύσκολες συνθήκες. Και βεβαίως αυτό οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στη συμβολή του ιδιωτικού τομέα», ενώ τόνισε «Το σημαντικό είναι ότι ένας κύκλος για τον Ελληνικό Τουρισμό που είχε να κάνει με το πώς λειτουργούσε κυρίως στα χρόνια της κρίσης, έχει κλείσει. Και τώρα κινούμαστε σε έναν καινούργιο κύκλο ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της πατρίδας μας. Ανοίγονται νέοι δρόμοι για τον Ελληνικό Τουρισμό».

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, αναφερόμενος στη διάσταση του ανθρώπινου δυναμικού στην αγορά εργασίας, τόνισε από την πλευρά του στην εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων ότι «Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για μια επανάσταση δεξιοτήτων. Οι παγκοσμίου βεληνεκούς, σύγχρονες πολιτικές για τις δεξιότητες δεν είναι κάτι που θα ήταν απλώς θεμιτό –αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για την ευημερία μας. Καθώς ο κόσμος αλλάζει, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις δεξιότητες θα πρέπει να αλλάζει παράλληλα με αυτόν».

«Είμαστε περήφανοι που αποδεικνύουμε, μέσω της δυναμικής μας ανάπτυξης, ότι ο κλάδος της πολυτελούς φιλοξενίας είναι από τους πιο καινοτόμους και ελκυστικούς για τους επενδυτές, κλάδους του τουρισμού», δήλωσε πρόσφατα ο Σταύρος Ανδρεάδης, Επίτιμος Πρόεδρος ΣΕΤΕ και Πρόεδρος ΠΕΕΒΕ, αναφερόμενος στην ανάπτυξη του Ομίλου Sani/Ikos ως πρότυπο για τον κλάδο του τουρισμού.

Το δεύτερο συνέδριο του Travel.gr φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα think tank αλλά και έναν μοχλό που θα δώσει ώθηση στην τουριστική -και όχι μόνο- ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας τον χαρακτήρα της ως έναν από τους πιο δυναμικούς προορισμούς στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Με απευθείας κάλυψη από το protothema.gr και συνεχή ενημέρωση με άρθρα και οπτικοακουστικό υλικό, το συνέδριο και τα συμπεράσματά του μπορούν να παρακολουθήσουν χρήστες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πηγή: travel.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *