Απλά, δεν σε θέλει…

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή κάθε γυναίκας που έχει προβληματιστεί για τη συμπεριφορά του άνδρα που την ενδιαφέρει. Πολλές φορές, μάλιστα, η στενοχώρια είναι τόσο μεγάλη, που την καταβάλλει και την κάνει ευάλωτη.

 Γεγονός είναι ότι όταν μας αρέσει κάποιος, αγνοούμε τα προειδοποιητικά σημάδια ότι τα αισθήματα μπορεί να μην είναι αμοιβαία. Αντί λοιπόν να επικεντρωνόμαστε στις πράξεις του προσώπου που μας ενδιαφέρει –που συνήθως δηλώνουν αν ενδιαφέρεται– προσπαθούμε να βρίσκουμε δικαιολογίες για τη συμπεριφορά του.
 
Επειδή οι άνδρες είναι πρακτικοί από τη φύση τους, πάντα εννοούν αυτό που λένε, και οι πράξεις τους είναι ανάλογες. Όταν μας θέλουν, θα το δείξουν με κάθε τρόπο. Όταν δεν το δείχνουν, απλά δεν μας θέλουν… Καμιά φορά, μας θέλουν για ένα ευχάριστο διάλειμμα ή πάνω σε μια κρίση ανασφάλειάς τους, κάτι πολύ σύνηθες.
 
Στο χέρι μας είναι λοιπόν να αξιολογήσουμε τη συμπεριφορά του άλλου φύλου και να επιλέξουμε να κάνουμε αυτό που φέρνει σε εμάς χαρά και ευχαρίστηση. Ας μην κουραζόμαστε λοιπόν να πλάθουμε σενάρια επειδή δεν θέλουμε να αποδεχθούμε την απόρριψη.
 
Άλλωστε, το γεγονός ότι δεν αρέσουμε σε κάποιον δεν σημαίνει κι ότι δεν αξίζουμε. Καλύτερα να μη δυσκολεύουμε τη ζωή μας χωρίς λόγο. Εξάλλου, μια δυναμική, σίγουρη για τον εαυτό της γυναίκα, ξέρει να φεύγει την κατάλληλη στιγμή και να τοποθετεί τον εαυτό της στη θέση που της αξίζει!
 
Θα μου πεις, είναι τόσο εύκολο να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου; Μπορεί όχι. Αλλά υπάρχουν τρόποι: Κλάψε λίγο –τους άνδρες τους κλαίμε το πολύ τρεις μέρες– μίλα με τις κολλητές σου, ασχολήσου με την ομορφιά σου, κάνε κούρες, περπάτα, τρέξε, κανόνισε εξόδους, εκδρομές. Ένα είναι σίγουρο: Όλα περνάνε!
 
Η αγάπη αποτελεί κινητήριο δύναμη, και κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο έρωτας μάς δίνει φτερά και μια αίσθηση ευτυχίας. Όμως, η ρεαλιστική αντιμετώπιση της ζωής και των σχέσεων μάς δίνει φτερά για νέες συναντήσεις, νέες εμπειρίες.
 
Η καλύτερη σχέση είναι σίγουρα αυτή με τον εαυτό μας. Και σε αυτήν ακριβώς βασίζεται η καλή σχέση μας με κάποιον άνδρα, όμως με αυτόν που θέλει να είναι μαζί μας και όχι με αυτόν που ονειρευόμαστε…
 
Αριστέα Δερβένη
Σύμβουλος επικοινωνίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *