Κοίτα με στα μάτια! Β

Πώς θα αντιμετωπίσουμε αισθητικά προβλήματα!
Ο δυσχρωματισμός της περιοχής γύρω από τα μάτια ή, αλλιώς, η εμφάνιση μαύρων κύκλων απασχολεί πολλούς ανθρώπους. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικά αίτια, πολλές φορές οι λόγοι είναι παθολογικοί όπως η ύπαρξη αλλεργιών ή η ρινική συμφόρηση. Ανεξάρτητα από την αιτία, υπάρχει η δυνατότητα να μειωθεί η εμφάνιση των μαύρων κύκλων σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

● Κοιμηθείτε αρκετές ώρες.
● Εφαρμόστε φέτες αγγουριού στα μάτια σας καθημερινά.
● Διατηρήστε μια ισορροπημένη διατροφή και πίνετε αρκετό νερό.
● Μειώστε την πρόσληψη νατρίου.
● Κόψτε το κάπνισμα.
● Εφαρμόστε κρέμες γύρω από τα μάτια με βασικά συστατικά την βιταμίνη Κ ή την άρνικα.
● Βρείτε αν αντιμετωπίζετε κάποιο είδος αλλεργίας και καταπολεμήστε το!
Οι ενοχλητικές «σακούλες» κάτω από τα μάτια, τα αίτια των οποίων εντοπίζονται κυρίως σε 3 πιθανούς παράγοντες: Γενετικοί (κληρονόμηση ενός τύπου δέρματος που είναι επιρρεπές στη δημιουργία τέτοιων σχηματισμών), Κατακράτηση υγρών και Γήρανση (το δέρμα γύρω από τα μάτια λεπταίνει και χαλαρώνει).
Πώς αντιμετωπίζονται;
Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε τοπικά κομπρέσες εμποτισμένες με κρύο τσάι ή χαμομήλι κάθε πρωί που ξυπνάτε και να μειώσετε την πρόσληψη νατρίου, μιας και είναι ο βασικότερος παράγοντας κατακράτησης! Με τον τρόπο αυτό θα δείτε άμεση βελτίωση, ενώ καθοριστικό ρόλο παίζει και η ποσότητα, αλλά και ποιότητα του ύπνου που κάνετε!
Εφαρμόστε τα και δεν θα χάσετε!
Αισθητικός Msc Miami FCNH

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *