Έχασα τον σκύλο μου. Τι να κάνω;

Ακολουθούν κάποιες συμβουλές για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να κάνετε πιο δυνατή την επανένωση με το κατοικίδιό σας.

1.Ξεκινήστε να ψάχνετε στη γειτονιά σας, σε μέρη που πηγαίνετε βόλτα, κ.λπ. Μην περιμένετε ότι ο σκύλος θα γυρίσει μόνος του, το πιθανότερο είναι πως κινδυνεύει μόνος του έξω στον δρόμο.

2.Παράλληλα δηλώστε την απώλεια στο τοπικό σας Αστυνομικό Τμήμα.

3.Στη περίπτωση που το σκυλί σας έχει microchip (το οποίο πλέον ορίζεται από τον Νόμο), θα πρέπει να έχετε ήδη βεβαιωθεί ότι ο κτηνίατρος σας έχει κάνει την καταχώρηση στη τράπεζα δεδομένων.

4.Αναφέρετε τη δήλωση της απώλειας μέσω κτηνιάτρου στη βάση δεδομένων του Υπουργείου, όπου έχει καταχωρηθεί το microchip.

5.Πληροφορηθείτε εάν στη περιοχή σας υπάρχει φιλοζωικός σύλλογος ή υπηρεσία του Δήμου που ασχολείται με τη φροντίδα των αδέσποτων και επικοινωνήστε μαζί τους, δίνοντας πλήρη περιγραφή του ζώου και φωτογραφία εάν υπάρχει, καθώς και λεπτομέρειες για του που και πως χάθηκε. Πιθανόν κάποιος να έχει βρει το σκυλί σας και να έχει ενημερώσει τη φιλοζωική.

6.Κολλήστε αφίσες στην περιοχή σας με μια ευκρινή φωτογραφία του ζώου σας και τα τηλέφωνά σας, σε όσο πιο πολλά πολυσύχναστα σημεία των δρόμων μπορείτε αλλά και σε γειτονικές περιοχές και δήμους. Κολλήστε οπωσδήποτε αφίσες σε όλα τα κτηνιατρεία της περιοχής σας, στα pet shops, κ.λπ.

7.Χρησιμοποιήστε τα κοινωνικά δίκτυα (π.χ. Facebook), τις φιλοζωικές ιστοσελίδες και ομάδες για να κοινοποιήσετε την αγγελία της απώλειας του ζώου σας. Βρείτε μια καθαρή και αντιπροσωπευτική φωτογραφία του ζώου, αναφέρετε φύλο, μέγεθος, την ύπαρξη ή όχι μικροτσίπ, περιοχή από την οποία χάθηκε και ημερομηνία, αν φορούσε περιλαίμιο ή ταυτότητα, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, κ.λπ. Απαραιτήτως συμπληρώστε στοιχεία επικοινωνίας, κατά προτίμηση τηλέφωνο, ώστε να επικοινωνήσει όποιος βρει το σκυλάκι μαζί σας.

8.Στείλτε την ανακοίνωση της απώλειας σε φιλοζωικούς συλλόγους και ομάδες των γύρω περιοχών ώστε να την κοινοποιήσουν. Μην περιμένετε να κάνουν τη δουλειά αυτοί για εσάς. Θα πρέπει από πριν να έχετε ανεβάσει τη φωτογραφία του ζώου με τα στοιχεία που αναφέρονται παραπάνω σε δημόσια δημοσίευση στο προφίλ σας (εάν έχετε ρυθμίσει να βλέπουν τη δημοσίευση μόνο οι φίλοι σας, τότε δεν μπορεί να κοινοποιηθεί ευρέως), και να τους στείλετε το link για να την κοινοποιήσουν.

Όσα περισσότερα από τα παραπάνω βήματα ακολουθήσετε, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να βρείτε γρηγορότερα το ζωάκι σας.

www.friendsofanimals-nf.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *