Έτσι είμαι εγώ (και σε όποιον αρέσω)

Fernando Trias-De Bes, Tomas Navarro

Ποιος δεν γνωρίζει κάποιον εμμονικό με την τάξη; Ή κάποιον που έχει ψύχωση με τους αριθμούς; Ή κάποιον που, σαν να το κάνει επίτηδες, τα θαλασσώνει ξανά και ξανά;

Σίγουρα ανάμεσα στους φίλους ή στην οικογένειά σου υπάρχει κάποιος καταπιεσμένος, ζηλιάρης ή προληπτικός.

 Ίσως αναγνωρίζεις και τον εαυτό σου σε έναν από αυτούς τους χαρακτήρες. Στην πραγματικότητα, όλοι είμαστε λίγο εμμονικοί, ή τουλάχιστον νευρωτικοί κατά περιόδους, και αυτό που προσπαθούμε κάθε μέρα είναι να ζούμε και να συνυπάρχουμε όσο καλύτερα μπορούμε με τις εμμονές μας και με αυτές των άλλων.

Χάρη στο ευφυές χιούμορ του συγγραφέα Fernando Trias de Bes και τη μεγάλη επαγγελματική εμπειρία του ψυχολόγου Tomas Navarro, το Έτσι είμαι εγώ εγκαινιάζει ένα νέο είδος στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης: τις ψυχο-ιστορίες, ιστορίες που πραγματεύονται, με παρωδιακό σχεδόν τρόπο, καταστάσεις που μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον, καθώς και τον ίδιο τον εαυτό μας.

Κάθε κεφάλαιο του βιβλίου ξεκινά με την ιστορία ενός χαρακτήρα που εκθέτει τους βαθύτερους φόβους και τις εμμονές του και, με αυτό ως σημείο αφετηρίας, οι συγγραφείς μάς καλούν, στο δεύτερο μέρος κάθε κεφαλαίου, να σκεφτούμε τις δικές μας εμμονές, τις επιθυμίες και τα καθημερινά μας προβλήματα.

Στο Έτσι είμαι εγώ, παρακολουθούμε μια σειρά από χαρακτήρες αστείους και μελοδραματικούς, αλλά πάντα ανθρώπινους, που λειτουργούν σαν αντανάκλαση του εαυτού μας και μας βοηθούν να ανακαλύψουμε ορισμένα από τα ψυχολογικά εργαλεία που βελτιώνουν τη ζωή τη δική μας και των ανθρώπων που μας περιβάλλουν. (Από την έκδοση)

Εκδόσεις Πεδίο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *