Εταιρική Κουλτούρα και Ευημερία

Σε μια κουλτούρα που θέτει την ευημερία σε προτεραιότητα, μπορείτε πραγματικά να διαπιστώσετε τη διαφορά. Δεν πρόκειται απλώς για λόγια- πρόκειται για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου τα άτομα αισθάνονται πραγματικά υποστηριζόμενα, εκτιμώμενα και τους δίνεται η δυνατότητα να ευδοκιμήσουν.

Μερικά από τα στοιχεία που μπορείτε να διακρίνετε σε μια εταιρική κουλτούρα η οποία δίνει προτεραιότητα στην ευημερία είναι τα ακόλουθα:

Feedback & Αναγνώριση

Η εξισορρόπηση της ευημερίας και της υψηλής απόδοσης απαιτεί συνεχές feedback και αναγνώριση. Οι διευθυντές πρέπει να παρέχουν εποικοδομητικό feedback για να βοηθήσουν τους εργαζομένους να αναπτυχθούν, ενώ παράλληλα πρέπει να αναγνωρίζουν και να επευφημούν τα επιτεύγματά τους.

Προτροπή

Η προτροπή των εργαζομένων περιλαμβάνει τον καθορισμό στόχων που ευθυγραμμίζονται με τις δυνάμεις και τις φιλοδοξίες τους, δημιουργώντας ευκαιρίες για την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Ανάπτυξη

Η επαγγελματική ανάπτυξη και εξέλιξη των εργαζομένων είναι βασικά στοιχεία της ευημερίας. Σε μια κουλτούρα που εστιάζει στην ευημερία, οι εργοδότες παρέχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη δεξιοτήτων, επαγγελματική εξέλιξη και συνεχή μάθηση.

Φιλοδοξία

Η ύπαρξη ευημερίας ενθαρρύνει τις οργανώσεις να επαναπροσδιορίσουν τη φιλοδοξία. Δεν πρόκειται απλώς για την επιδίωξη περισσότερων, αλλά για την επιδίωξη στοχευμένων επιτευγμάτων που ευθυγραμμίζονται με τις ατομικές και επιχειρησιακές αξίες.

Αξίες

Μια κουλτούρα που θέτει ως προτεραιότητα την ευημερία και την υψηλή απόδοση ξεκινά με σαφείς αξίες και προτεραιότητες. Οι ηγέτες πρέπει να επικοινωνούν ότι η ευημερία των εργαζομένων δεν είναι αντίθετη με την επίτευξη της αριστείας, αλλά αποτελεί θεμελιώδες μέρος της.

Λογοδοσία

Η λογοδοσία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της υψηλής απόδοσης. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρες προκαθορισμένες προσδοκίες και μετρήσεις επιτυχίας, με σαφή κατανόηση του ρόλου τους στην επίτευξη των οργανωτικών στόχων.

Ευελιξία

Τα ευέλικτα ωράρια, οι επιλογές απομακρυσμένης εργασίας και τα προσαρμόσιμα χρονοδιαγράμματα μπορούν να μειώσουν το άγχος και να ενισχύσουν τη συνολική ευεξία, ενώ παράλληλα να διευκολύνουν τις ανάγκες των εργαζομένων για υψηλές επιδόσεις.

ΠΗΓΗ: www.believeperform.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *