Ενηλικιωθείτε

enhlikiwtheitepittman

enhlikiwtheitepittmanDr Frank Pittman


Μάθετε τα μυστικά της ευτυχίας:


ΩΣ ΑΝΔΡΕΣ: Δεν θα κατανοήσετε τον εαυτό σας ως άνδρας μέχρι να καταλάβετε τον πατέρα σας και πώς αυτός έμαθε να είναι άνδρας.

 

ΩΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Μην περιμένετε ότι οι άνδρες θα διαβάσουν τον νου σας. Δεν έχουν μάθει να διαβάζουν ούτε τον δικό τους.


ΩΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ: Ο γάμος δεν υποτίθεται ότι θα σας κάνει ευτυχισμένους, υποτίθεται ότι θα σας κάνει παντρεμένους.


ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ: Θυμηθείτε ότι η εφηβεία είναι μια περίοδος φυσιολογικής ψύχωσης –σίγουρα η πιο πονεμένη στη ζωή του καθένα. Το έχετε περάσει, κι έτσι μπορείτε να το δείτε από την πλευρά του εφήβου, αλλά οι έφηβοι δεν μπορούν να το δουν από τη δική σας.


ΚΑΙ, ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΩΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ: Οι ευτυχισμένοι ενήλικες συγχωρούν τους γονείς τους. Διορθώνουν το βιβλίο της ζωής που δόθηκε, και προσπαθούν να το περάσουν στα παιδιά τους ως τον λειτουργικό ορισμό του ενήλικα.


Ανακαλύπτοντας ότι η αληθινή ουσία της ευτυχίας βρίσκεται στην τιμιότητα και την αξιοπρέπεια, ο δρ. Pittman τονίζει ότι οι ενήλικες πρέπει να αναθεωρήσουν τον ρόλο τους στην οικογένεια και στην κοινωνία, επειδή η επίγνωση της δύναμης που έχουν ίσως είναι το υπέρτατο μυστικό της ευτυχίας.


Ο δρ. Pittman είναι ένας πολύ γνωστός ψυχίατρος και οικογενειακός θεραπευτής, που ειδικεύεται σε θέματα κρίσεων στην οικογένεια, ζητήματα γάμου και απιστίας. Δίνει διαλέξεις παγκόσμια και συχνά εμφανίζεται στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]


Εκδόσεις Ασημάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three + 9 =