ENERGY BALANCE RETREAT

YOGA – PRANAYAMA- CHAKRAS – NANDIS

ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

17-19 NOEMBΡIOY

Η γνώση για την ύπαρξη του ενεργειακού συστήματος του ανθρώπου είναι πολύ παλιά και έχει περιγραφεί λεπτομερώς σε αρχαία κείμενα διαφορετικών πολιτισμών.

Αποτελείται από επτά ενεργειακά κέντρα (chakras) που είναι τοποθετημένα κατά μήκος της σπονδυλικής μας στήλης και τρία κύρια ενεργειακά κανάλια, το αριστερό, το δεξί και το κεντρικό κανάλι.
Τα τρία αυτά κανάλια αντιστοιχούν στο αυτόνομο νευρικό σύστημα, το οποίο ελέγχει τις ακούσιες δραστηριότητες του σώματος, αυτές δηλαδή που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Ρυθμίζει τις εσωτερικές διεργασίες του σώματος και διαιρείται σε δύο μοίρες: το συμπαθητικό νευρικό σύστημα και το παρασυμπαθητικό. Οι μοίρες αυτές παράγουν αντίθετα αποτελέσματα και από κοινού συμβάλλουν στη διατήρηση της σταθερότητας (ομοιόστασης) του σώματος.

Μέσα από την πρακτική, τις αναπνοές και την θεωρία της ενεργειακής μας ανατομίας… μέσα από τις ΘΕΣΕΙΣ και τις ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ της ίδιας της ζωής… θα δούμε πως μπορούμε να καταφέρουμε τη ΣΥΝΘΕΣΗ του προσωπικού μας βίου και την ισορροπία που χρειάζεται το σώμα, ο νους και το πνεύμα για να απολαύσουν το θείο δώρο της ζωής!

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου σας περιμένουμε στα Λαγκάδια της Αρκαδίας στο υπέροχο και φιλόξενο Maniatis Hotels & Resort για να μοιραστούμε εμπειρίες, γνώσεις και ξεκούραση μέσα από τον υπέροχο κόσμο της Yoga.

namaste 🙏

_____________________________

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
• 190 ευρώ με τρίκλινο δωμάτιο
• 240 ευρώ με δίκλινο δωμάτιο
• 300 ευρώ με μονόκλινο δωμάτιο

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως
• 4 πρακτικές Yoga
• Θεωρία της ενεργειακής ανατομίας (Nandis – Ida- Pigala και Chakras)
• Ομαδικές δραστηριότητες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά και αλκοολούχα, έξοδα μετάβασης και οτιδήποτε δεν αναγράφεται στην προηγούμενη παράγραφο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε τη θέση σας και να μάθετε το ακριβές πρόγραμμα του retreat μας καθώς και τον τρόπο πληρωμής και προκαταβολής:

• Μαρίνα Παππά 6936982428 και fb inbox
email: [email protected]

• Νάντια Σανταμούρη 6947619726 και fb inbox
email: [email protected]

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ

ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΠΠΑ
H Μαρίνα ασχολήθηκε με την ενόργανη γυμναστική από 5 ετών για μία δεκαετία και στη συνέχεια πειραματίστηκε με διάφορα είδη κίνησης, όπως ο κλασικός, ο σύγχρονος και ο ινδικός χορός. Η αγάπη της για τις τέχνες, την φιλοσοφία και τη ζωή, την οδήγησαν σε έναν κύκλο σεμιναρίων αυτογνωσίας δίπλα στον Robert Ηλία Natzemy. Εκεί, γνώρισε το φιλοσοφικό σύστημα της γιόγκα και αποφάσισε να εμβαθύνει σε αυτό.
Η πρώτη της εκπαίδευση το 2007, ήταν η αρχή μιας σειράς άλλων εκπαιδευτικών κύκλων γύρω από τη μελέτη της επιστήμης της γιόγκα, τους οποίους διδάχθηκε από καταξιωμένους δασκάλους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει πιστοποιηθεί στην Ηatha yoga, Abhaya yoga, Aerial Yoga, Fascia, Ανατομία, Asthanga, Bahiranga Restorative, Φιλοσοφία της γιόγκα, Nada yoga, Mantras, Thai Massage.

Άποψη της είναι, ότι το ταξίδι για τη γνώση του εαυτού δεν σταματά ποτέ, γι’αυτό και υποστηρίζει την ολιστική κατανόηση της ύπαρξης (σώμα, ψυχή, νους) για την επίτευξη της σωματικής & συναισθηματικής υγείας.
Πιστεύει πως η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να βρει αρμονία, ενσυνειδητότητα και νόημα στη ζωή του. Στόχος της είναι να εμψυχώνει τους μαθητές της ώστε να ανακαλύψουν την δύναμη που έχουν μέσα τους, σε όλα τα επίπεδα.

Η Μαρίνα είναι πτυχιούχος γραφικών τεχνών και απόφοιτος του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, με σπουδές στον Ελληνικό πολιτισμό.

ΝΑΝΤΙΑ ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗ
Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/νίκης. Μέσα από την σπουδή μου στη αρμονία, τη σύνθεση του σώματος και την παράλληλη ενασχόλησή μου με τον χορό, λάτρεψα το μεγαλείο στο οποίο κατοικεί η ψυχή. Λάτρεψα το σώμα και το μηχανισμό του. Τη σύνθεσή του αλλά και την ενεργειακή του ανατομία…
Έτσι τα βήματα μου με οδήγησαν στο μονοπάτι της Yoga και της φιλοσοφίας της. Η πρακτική μου πολύ γρήγορα μεταμορφώθηκε σε σπουδή, ολοκληρώνοντας τα εκπαιδευτικά μου προγράμματα στην παραδοσιακή Hatha yoga και στο σύστημα της Anusara συμπληρώνοντας τις Ε- RYT 500 hr Yoga Alliance International.
Η συμμετοχή μου σε σεμινάρια με σπουδαίους δασκάλους από όλο τον κόσμο έγινε το πιο απαραίτητο εργαλείο εξέλιξης τόσο στη διδασκαλία αλλά κυρίως στην προσωπική μου πρακτική.

Συνεχίζοντας τις σπουδές μου, παρακολούθησα τους κύκλους του
νευρογλωσσικού προγραμματισμού (N.L.P.) και εναρμονίζοντας την άποψη του δυτικού «well being» με την ανατολική φιλοσοφία της yoga προσέγγισα με έναν δικό μου τρόπο τη μέθοδο της διδασκαλίας και της προσφοράς μου στους ασκούμενους αλλά και στον εαυτό μου. Παράλληλα παρακολουθώντας εκπαιδευτικά προγράμματα στη Yoga της Εγκυμοσύνης, στη Υin yoga, και στην Μυοπεριτονιακή μέθοδο της μηχανικής του σώματος (Facia) ολοκλήρωσα τις σταθερές βάσεις της διαδρομής μου.
Η Yoga είναι μια συνεχή εξερεύνηση της ισορροπίας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *