Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τα συναισθηματικά προβλήματα;

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι πρέπει να μάθουμε να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας με τους κατάλληλους τρόπους. Είναι σημαντικό να μιλάμε στους κοντινούς μας ανθρώπους γι’ αυτά που μας προβληματίζουν, καθώς με την καταπίεση των συναισθημάτων και της εσωτερικής μας θλίψης σπαταλάμε την ενέργειά μας.

 Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε:
 
•Να σκεφτόμαστε πριν δράσουμε: Μερικές φορές η συναισθηματική φόρτιση είναι πολύ μεγάλη και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πριν παρασυρθούμε σε λόγια και πράξεις για τα οποία θα μετανιώσουμε.
 
•Να αναζητάμε την ισορροπία στη ζωή μας: Ας αποφεύγουμε τις εμμονικές σκέψεις για τα καθημερινά προβλήματα της δουλειάς και του σπιτιού. Να εστιαζόμαστε στα θετικά πράγματα της ζωής. Να προσπαθούμε να βρίσκουμε χρόνο να κάνουμε τα πράγματα που μας ευχαριστούν.
 
•Να φροντίζουμε τη σωματική μας υγεία: Υγιεινή διατροφή, καθημερινή άσκηση, αρκετός ύπνος, μας κάνουν δυνατούς και ανθεκτικούς.
 
•Αυτογνωσία: Είναι ο τρόπος για να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά μας και να καταλάβουμε από πού προέρχονται. Αν συνειδητοποιήσουμε τις αιτίες του θυμού, της θλίψης, της απογοήτευσης, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και να διαχειριστούμε καλύτερα τα θέματα που προκύπτουν.
 
Συνεπώς, καλή συναισθηματική υγεία μπορούμε να έχουμε όταν έχουμε τον έλεγχο των σκέψεών μας και κατ’ επέκταση των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς μας. Αυτό μας βοηθά να έχουμε καλές σχέσεις και αντικειμενικότητα σχετικά με τα προβλήματά μας και να ξέρουμε πότε να ζητήσουμε βοήθεια όταν βλέπουμε ότι δεν τα καταφέρνουμε.
 
Αριστέα Δερβένη
Σύμβουλος Επικοινωνίας
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *